ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΠΕΛΟΣ – ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΣΤΟ (ΝΕΩΝ)

Δυστυχώς δεν τα προλαβαίνουμε όλα·  Δεν σχολιάζουμε τα σημαντικά στην ώρα τους. Αργούμε αλλά δεν λησμονούμε.

Η περίπτωση του Θεοφάνη Μπέλου  είναι ξεχωριστή, σιγά μην τον αφήναμε παραπονεμένο.

Από τον πιτσιρίκο που ξεχώρισε μέσα από το πρόγραμμα «παίζω επί κοντώ» μέχρι τον προχθεσινό Μπέλο υπάρχει μια πορεία που χαίρεσαι να την … ακολουθείς.

Τι να θυμηθείς και τι να ξεχάσεις. Ήταν το 2004 που το Καυτανζόγλειο ήταν κλειστό –ανακαινίζονταν- λόγω Ολυμπιακών αγώνων και μεταφερθήκαμε στο στάδιο της Νεάπολης. Εκεί σε μια από τις πολυπληθείς εφαρμογές του προγράμματος «παίζω επί κοντώ» με το -Σπαστό κοντάρι- στις 22-5-2004 εμφανίστηκε και ο (11 ½ χρόνων) Θεοφάνης. Πήρε μέρος στο άλμα επί κοντώ (πρώτη επαφή με το αγώνισμα) προσαρμόστηκε, μολονότι τότε ήταν «σπόρος»  και όχι μόνον τα κατάφερε αλλά  κατατάχτηκε και 2ος  με 2,50.

Το χαρακτηριστικό του Θεοφάνη αποδίδεται υπέροχα με τα δυο λόγια του κ. Γάκη Δημήτρη.  Μας είχε πει  (όταν τον είχε δει να αγωνίζεται -μικρό ακόμη). «Τσαμπουκάς ο μικρός…»  Πράγματι αυτό είναι το χαρακτηριστικό του Θεοφάνη. Πάντα στους αγώνες βγάζει αυτό το κάτι που δεν μπορείς να το βγάλεις αν δεν το έχεις μέσα σου και αν δεν πιστεύεις εσύ πρώτα, στον εαυτό σου.

 Όλα αυτά γράφονται με κάποιο μέτρο σύγκρισης. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο Θεοφάνης έχει «τα τέλεια προσόντα» για έναν επικοντιστή· ότι δηλαδή είναι ο πιο γρήγορος, ο πιο δυνατός, ο πιο ψηλός ή ο πιο όμορφος (αυτό παίζεται!). Όμως στην περίπτωση του Θεοφάνη ακόμη και ο Θεός θα είναι ικανοποιημένος.  Θα νοιώθει ικανοποιημένος γιατί σίγουρα έχει αξιοποιήσει τα όσα προσόντα του έδωσε με τον καλύτερο τρόπο.

Και ακόμη δεν είδαμε τίποτε! Το που μπορεί να φτάσει «το Θέλω και το πιστεύω στον εαυτό μου» δεν περιορίζεται σε καμία μετρική κλίμακα.

Ίσως είναι από τις λίγες φορές που, αν και ξεκίνησε ο Θεοφάνης με δύο άκυρες στο 4.80, δεν αγχώθηκα, δεν αμφέβαλλα για το Θεοφάνη. Δεν γίνονταν, ο Θεοφάνης να μείνει θεατής στον αγώνα. Πέρασε το 4.80, άλλαξε κοντάρι, (πήρε πιο σκληρό) πέρασε με την τρίτη το 4.95 (ψηλά) και το άλμα του στο 5.05 και τα άλλα δύο στο 5.10 ήταν όλα υπέροχα (έλειπε η προσαρμογή στο καινούριο κοντάρι για να είναι και έγκυρα).

Τα συναισθήματα από τον αγώνα  του Θεοφάνη  είναι τέτοια που εκεί που λες κουράστηκα, πόσο ακόμη; Έρχεται ένας τέτοιος αγώνας και … φτου, πάλι από την αρχή. Μέχρι πότε! Ποιος ξέρει … ακόμη καμιά 20ρια  Χρόνια, γεροί να  είμαστε (… δεν θέλω σχόλια).

Μπράβο Θεοφάνη!

Περνάω την πρώτη σου φωτογραφία από το 2004 (11 ½ χρόνων) τότε που το ταξίδι σου για το επί κοντώ ξεκινούσε και ….
Περνάω τα δυο περασμένα άλματα το ένα στο 4.80 και το άλλο στο 4.95 αλλά και ένα στο 5.10 για να φανεί το μέγεθος της μαγκιάς ενός αθλητή που χρησιμοποιεί κοντάρι 4.60 (ξέρουν … οι του αγωνίσματος). Πολύ σύντομα και αυτά τα ύψη θα περαστούν και …  
(οι Φώτος και το Βίντεο … αργότερα. Πρέπει να φύγω, Συγνώμη!).

Assistant  Coach

Για τους αγώνες των μικρών (Π)  και (Εφήβων) που θα γίνους το επόμενο 15ήμερο, προάγεσαι σε «Assistant Coach».
Ο Νίκανδρος και εγώ φεύγουμε στις 08:00 μεθαύριο Πέμπτη 20.6.13 – επιστροφή κάπου στις 30.6.13).

Αναλυτικά η κατάταξη στο επί κοντώ στο Πρωτάθλημα Νέων (Α):

Λάσκαρης (Παναθηναϊκός ΑΟ) 5.35μ., Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος ΓΣ) 5.00μ., Μπέλος (Ρήγας Θ.) 4.95μ., Νταμοτσίδης (Ελ. Βενιζέλος) 4.90μ., Χάτζιου (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) 4.90μ., Γρατζάκης (ΓΣ Σέρρες  ’93) 4.85μ., Φαρμακίδης (ΑΟ Φιλοθέης) 4.60μ., Γελατσόρας (Κερκυραϊκός) 4.60μ., Μαρτινίδης (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) 4.55μ., Κούσινας (ΓΣ Σέρρες  ’93) 4.55μ., Γάτσιος (ΓΣ Σέρρες  ’93) 4.20μ., Γκούτης (Παναθηναϊκός ΑΟ) 4.00μ.

Ο Αλέξης-Κων/νος  Καρεκλάς δεν πέρασε στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Με 4.20 ήταν στην 16 θέση.

Επίσης η Δήμητρα Σολομωνίδου με 3.20, αλλά με τη 2η προσπάθεια, δεν πέρασε στον τελικό (πέρασαν με 3.20 αλλά με την πρώτη προσπάθεια!) ήταν 13η!

Ο Χρήστος Παπαχαρίσης που έτρεξε με πολύ μεγαλύτερους 800 μ. για να αποκτήσει εμπειρίες πλησίασε το ρεκόρ του με 2΄02”..  ήταν στην 22η θέση.

print

Written by