Θα ήταν παράλειψη να μην τονίσουμε τη μεγάλη επιτυχία του επικοντιστή του ΑΣ ΡΗΓΑΣ Γιώργου Τριανταφύλλου στο Μπακού. Με επίδοση 4.95 (20 εκ. ρεκόρ) πάλεψε στα ίσια για την πρώτη θέση με τους δύο Ρώσους, τον Γάλλο, τον Ισπανό κ.α. συναθλητές του και τελικά κατάφερε να κερδίσει τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο. Παράλληλα κατάφερε να προκριθεί για την 2η Ολυμπιάδα των Παίδων, που θα γίνει τον Αύγουστο στην Κίνα. Ο Γιώργος Τριανταφύλλου θα είναι ένας από τους (8) επικοντιστές της Ευρώπης, που μαζί με τους άλλους (7) επικοντιστές από τις άλλες Ηπείρους (το έχει καθορίσει η IAAF), θα συμπληρώσουν τους 15 αθλητές που δικαιούνται να αγωνιστούν στην 2η Ολυμπιάδα των Παίδων. Από την Ελληνική αποστολή κατάφεραν να προκριθούν για την Ολυμπιάδα των παίδων 6 αθλητές /τριες: Τριανταφύλλου (Κοντώ), Προδανάς (Σφύρα), Θανάσης (Δίσκος), Βαΐτση (Βάδην), Ρωμαίου (Τριπλούν), Καραστογιάννη (Σφύρα).
όταν ήταν υποχρεωτικό σε αγώνες να κάνουν φίλους. Τριανταφύλλου και Ρουσομάνης συστήνονται (2009). Αγόρι μου την κρατούσα και να η ευκαιρία … σπόρε που μας το παίζεις και ψηλός!
Ο Γιώργος Τριανταφύλλου βρίσκεται στο σύλλογο από το 2008 δηλαδή από 11 χρονών. Είναι γέννημα θρέμμα του «Σπαστού κονταριού» και του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Από μικρός έδειξε ότι «κέρδισε» την αιώρηση στη φάση της εξάρτησης στο επί κοντώ.Τότε ακολουθούσε τη μεγάλη του αδελφή Ναταλία (που του έριχνε ένα κεφάλι). Βέβαια το «καλό» της οικογένειας είναι ο μικρός αδελφός -ο Θανάσης- από τον οποίο ο Γιώργος θα χάσει το οικογενειακό ρεκόρ στο επί κοντώ όπου και να το φτάσει. Από τότε οι γονείς του Γιώργου (Ευάγγελος και Σταυρούλα), είναι κοντά και συμμετέχουν ενεργά. (Η οικογένεια είναι άλλος ένας μεγάλος παράγοντας για το αν θα αξιοποιήσει το κάθε παιδί τα χαρίσματα με τα οποία τον προίκισε η φύση και οι γονείς του).
Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχημένης αρχής της αθλητικής του σταδιοδρομίας, οφείλεται στο γεγονός ότι μεγάλωσε έχοντας πρότυπα το Δημήτρη Πατσουκάκη, το Νίκανδρο Στυλιανού, το Θεοφάνη Μπέλο, τον απόστολο Σολομωνίδη -στην προσπάθεια και την ψυχή- και τόσους άλλους. Ειδικά τα χρόνια που άρχισε να καταλαβαίνει το άλμα επί κοντώ ζει τα υπέροχα άλματα του Νίκανδρου Στυλιανού. Είναι πολύ εύκολο για τον κάθε προπονητή να περνάει στους νέους το σωστό όταν έχει αθλητές πρότυπα, όπως ο Νίκανδρος Στυλιανού, στο γκρουπ του. Όταν ο προπονητής θέλει να δείξει στον εκκολαπτόμενο επικοντιστή τι σημαίνει τοποθέτηση, αιώρηση, αναστροφή, τράβηγμα, πέρασμα …. Τον τραβάει στην άκρη και του λέει: Δες τον Νίκανδρο, δες το Δημήτρη, το Θεοφάνη … Όποιος έχει τα προσόντα να προχωρήσει είναι «ευχής έργο» να βρεθεί σε τέτοιο κλίμα και ειδικά ανάμεσα σε αθλητές με χαρακτήρα όπως οι προαναφερόμενοι. Όποιος βρεθεί σε ανάλογο γκρουπ και δεν μαθαίνει καθημερινά από αυτούς, από τρόπο συμπεριφοράς μέχρι και εκτέλεσης της τεχνικής του αγωνίσματος, τότε απλά πέρασε δίπλα από θησαυρό και αυτός έπαιζε παιχνίδια στο κινητό του! (Τώρα τι καρφί είναι αυτό στα καλά καθούμενα…)
Ο Γιώργος μέχρι προχθές έβγαζε φωτογραφίες δίπλα στο Δημήτρη Πατσουκάκη και τον Νίκανδρο Στυλιανού, όπως έκανε παλιά ο Πατσουκάκης με τον Γεωργιτσέλη και τον Μάριο Ευαγγέλου. Κάποτε ήρθε η ώρα ο μικρός να κερδίζει τον μεγάλο και η ζωή συνεχίζεται. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του, ο κάθε «μικρός» το χρωστάει στον «μεγάλο». Αυτή είναι η χαρά και το πραγματικό πνεύμα του υγιούς αθλητισμού. Αυτή η σχέση (του μεγάλου και του μικρού, που κάποτε μεγαλώνει και ξεπερνάει τον μεγάλο) γίνεται φιλία και εκτίμηση και χτίζεται σε τόσο γερά θεμέλια που, σε υγιείς καταστάσεις, δεν γκρεμίζεται ποτέ.
Γιώργο Τριανταφύλλου, το μόνο που πρέπει να ξέρεις είναι ότι από ταλέντα που θα μπορούσαν να πετύχουν υψηλές επιδόσεις υπάρχουν σε κάθε εποχή χιλιάδες. Εκείνοι που φτάνουν με προσοχή και σοβαρή δουλειά στην κορυφή και παραμένουν εκεί είναι ελάχιστοι. Αν θέλεις να φτάσεις και να παραμείνεις ψηλά έχει ανηφόρα το μονοπάτι… κούκλε!
ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΓΩΝΑ αλλά δεν θα ξεχνάς ότι για την επιτυχία τα πάντα θα πρέπει να είναι «under control». Με το παραμικρό λάθος, απερισκεψία ή μη σοβαρή αντιμετώπιση «των διαδικασιών», όλο το οικοδόμημα καταρρέει. Τώρα μαθαίνεις (συγχωρούνται κάποια μικρά λάθη) αύριο όμως «θα ξέρεις» και τότε το κάθε λάθος θα στοιχίζει και υπεύθυνος θα είσαι εσύ.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ (Πάρε και για δώρο μαζί με τους κολλητούς σου από 100)! Τυχεροί!