ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

«ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ»

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΙ – ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ

Εχθές (Τετάρτη 3.10.18), κάναμε καθαριότητα στην αίθουσα του άλματος επί κοντώ με τα πιτσιρίκια των ακαδημιών αλλά και τους μεγαλύτερους.  Όλοι έβαλαν το χεράκι τους, όλοι μπορούν να είναι υπερήφανοι γιατί φροντίζουν το χώρο που τους φιλοξενεί και μαθαίνουν να τον διατηρούν καθαρό για να τον βρουν καθαρό και τα επόμενα παιδιά που θα τον χρησιμοποιήσουν.

Όμως –αποδεδειγμένα- για πολλούς αυτά είναι ψιλά γράμματα! Αυτά δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα του αθλητισμού το οποίο διδάσκουν! Αλλοίμονο!

Η αίθουσα του άλματος επί κοντώ (και αργότερα Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ»), αποτελεί έναν από τους πυρήνες για τη διάδοση του άλματος επί κοντώ στη Βόρεια Ελλάδα. Εκεί γίνονται οι προπονήσεις, εκεί και οι αγώνες κλειστού στίβου, στους οποίους συμμετέχουν αθλητές από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνον.

Από το 2005, που παραδόθηκε η αίθουσα στους αθλητές του επί κοντώ, μέχρι και σήμερα ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ συνετέλεσε σε καθοριστικό βαθμό στον εξοπλισμό και στη διαμόρφωση της αιθούσης -και συνεχίζει να ενδιαφέρεται. Όποιος δεν ξέρει! δεν έχει παρά να ρωτήσει από πού και πώς βρέθηκαν σχεδόν όλα τα όργανα στην αίθουσα του άλματος επί κοντώ τα οποία χρησιμοποιούν όλοι οι αθλητές που έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην αίθουσα.

Την αίθουσα την χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι σύλλογοι (τουλάχιστον όσοι έχουν αθλητές του άλματος επί κοντώ), όμως δεν είδαμε κάποια ανάλογη πρωτοβουλία ….!  Ειλικρινά -δε θα σας μαλώσουμε- αν κάποια μέρα μας πείτε «αύριο θα ενδιαφερθούμε για να  καθαριστεί η αίθουσα εμείς».

Ίσως ο τρόπος που λειτουργούν να είναι αποτέλεσμα της «φιλοσοφίας» των ανθρώπων του κάθε συλλόγου… που δίνουν προσοχή σε άλλα πιο σοβαρά ζητήματα (π.χ. το πώς θα τρέξουν τα 6χρονα και 7χρονα πιο γρήγορα)!!!

Ίσως κάποιοι να είναι της σχολής δεν είναι δική μας δουλειά η καθαριότητα, θέλουμε την αίθουσα καθαρή! Και ποιός δεν θα την ήθελε;

Όμως η ουσία είναι στο τί κάνεις εσύ, όταν δεν σου παρέχουν τα όσα «δικαιούσαι» είτε γιατί αδιαφορούν είτε γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα, λόγω ….

 Ίσως το μήνυμα που εμείς θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά μας, δεν τους απασχολεί, δεν τους αγγίζει,  δεν είναι στις προτεραιότητές τους, όταν μιλούν για την Φιλοσοφία του αθλητισμού.

Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ

Όλα τα γκρουπάκια στο τέλος της προπόνησης αφιέρωσαν από 10 λεπτά για να συμβάλουν στην καθαριότητα της αίθουσας του άλματος επί κοντώ ή «Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ».

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Πριν όμως από την καθαριότητα αφιερώσαμε λίγα λεπτά για να ακούσουν τα παιδιά το βαθύτερο νόημα αυτής της κίνησης, ώστε και να ξέρουν ότι δεν κάνουν αγγαρεία αλλά να έχουν συνείδηση του πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνουν και να είναι αφορμή να ακολουθήσουν μια τέτοια στάση και σε άλλες φάσεις της ζωής τους. Θα πρέπει να μάθουν να  φροντίζουν το δωμάτιό τους, το σπίτι τους, το σχολείο τους, τη γειτονιά τους, την πόλη τους και να διατηρούν καθαρό το κάθε μέρος ή χώρο που χρησιμοποιούν, ατομικό ή δημόσιο.

Σίγουρα μετά από τη σημερινό «μάθημα καθαριότητας» τα πιτσιρίκια μας θα το σκέπτονται περισσότερο την καθαριότητα της «κάθε αίθουσας» αλλά και τα σκουπιδάκια που θα πρέπει να πετούν στους κάδους και όχι να τα αφήνουν όπου να είναι.

ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑΚΙ

Τόσο δυνατό αλλά και προς επιβράβευση πρέπει να είναι το μάθημα, που στο point System καθιερώνεται και το ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑΚΙ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΞΗΣ και εκτός σταδίου!!!

Όποιο παιδί μαζέψει και πετάξει κάποιο σκουπιδάκι από το σπίτι, την πολυκατοικία, το σχολείο -που  δεν το άφησε αυτό-  τότε δικαιούται το ΧΡΥΣΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑΚΙ.
Παιδιά, θα ενημερώνετε την κυρία σας ότι σήμερα στο σχολείο ή αλλού … μάζεψα και πέταξα στον κάδο ένα άδειο μπουκαλάκι νερού ή ένα χαρτάκι το οποίο άφησε εκεί ο συμμαθητής μου ή ο φίλος μου … που ο καημένος ακόμη δεν ξέρει  ότι δεν πρέπει να αφήνουμε σκουπίδια οπουδήποτε.

Γονείς και κηδεμόνες των πολύ μικρών παιδιών, περιμένουμε από εσάς να ανακοινώσετε τα ευχάριστα νέα στα μικρά, που δεν ξέρουν ακόμη να διαβάζουν, μη χάσουν την ευκαιρία να κερδίσουν το Χρυσό αυτοκολλητάκι! Βέβαια έχετε το νου σας μη  φτάσουν να ψάχνουν για σκουπίδια για να κερδίσουν το αυτοκολλητάκι … μικρά είναι, όλα να τα περιμένεις!

Τα γκρουπ των μεγάλων «στοίβαξαν» στρώματα και όργανα για να είναι έτοιμη η αίθουσα για σκούπισμα,  ενώ κάποιοι από αυτούς έβαλαν τη δική τους πινελιά στο ξαράχνιασμα και το ξεσκόνισμα εκεί που δεν «έφταναν» οι μικροί.

Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ

[Η αλήθεια είναι ότι τελευταία, όποτε ζητήσουμε να καθαριστεί η αίθουσα, έχουμε τη συμπαράσταση της Διευθύντριας κ. Κυριακίδου Χρ. Αλλά και την άψογη συνεργασία του υπευθύνου καθαριότητας κ. Γιάννη].

Βέβαια στις Προτάσεις που κάναμε στο Καυτανζόγλειο (23 Σεπτεμβρίου 2018) ζητάμε να μπει πρόγραμμα καθαρισμού και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα το δούμε και αυτό.

print

Written by