ΣΠΑΝΟΣ-ΔΕΛΗΓΕΩΡΓΑΚΗΣ–ΚΟΥΡΟΥΚΑΦΑΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝΙΣΤΗΚΑΝ

Τονίσαμε πολλές φορές ότι ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ δεν είναι σύλλογος που κυνηγάει βαθμούς και θέσεις σε αξιολογούμενα πρωταθλήματα (Διασυλλογικά και Πανελλήνια). Σαφώς και ενδιαφέρεται, αφού η δραστηριότητα του συλλόγου αξιολογείται από τον ΣΕΓΑΣ (πολιτεία) με βάση τη βαθμολογία των αθλητών του, αλλά δε «σκίζεται» για τους βαθμούς.

Απεναντίας εκτιμά και υπερτονίζει τη διάθεση των αθλητών του να αγωνιστούν και να κάνουν «ό,τι καλύτερο μπορούν». Αν βέβαια αυτή τους η προσπάθεια αποφέρει και βαθμούς στο σύλλογο, τότε έχουμε το «τερπνόν μετά το ωφελίμου».

Όμως υπάρχουν και άλλες προσπάθειες –οι ατομικές- όπου ο καθένας προσπαθεί να ξεπερνά τον εαυτό του πριν μπει στη διαδικασία να ξεπερνά και τους συναθλητές του. Αυτή η πλευρά είναι η θεμελιώδης αρχή για τον αθλητισμό αλλά και για τον πρωταθλητισμό (εφόσον υπάρχουν τα ανάλογα προσόντα).

Αθλητές, προπονητές, γονείς, κηδεμόνες  αλλά και ο σύλλογος (ως φιλοσοφία), χαίρονται και πανηγυρίζουν για  προσπάθειες που έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των ατομικών επιδόσεων ή ακόμη καλύτερα τη βελτίωση των ρεκόρ του συλλόγου.

Μπορεί κάποια επίδοση να μη φτάνει για να βαθμολογηθεί σε Πανελλήνια πρωταθλήματα ή ακόμη και σε διασυλλογικά,  όμως εφόσον είναι καλύτερη από την προηγούμενη δείχνει τη θετική πλευρά της προσπάθειας και αυτό και μόνο μας ικανοποιεί.

Τελευταία είχαμε επιδόσεις που πανηγυρίστηκαν π.χ. το  ατομικό ρεκόρ 4.40 του Γιώργου Γεωργιτσέλη μετά από 15 χρόνια παύσης! αλλά στη συνέχεια ήρθαν και άλλες αξιομνημόνευτες επιδόσεις, ίσως όχι «υψηλές» αλλά ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ή και ΡΕΚΟΡ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.

Τα τελευταία ρεκόρ συλλόγου που καταγράφηκαν στους πίνακες είναι:

Σπανός Μάριος 2000, στο Τριπλούν Παίδων  13.27

Δεληγεωργάκης Κωνσταντίνος 1994 στα 5000μ.17’28”99

Δεληγεωργάκης Κωνσταντίνος 1994 στα 3000μ. με Φυσικά Εμπόδια με 10’31”27  

Κουρούκαφας Παναγιώτης 1986 στη Σφαιροβολία Ανδρών  12.67

Μπορεί να υπάρχουν και άλλοι, μικροί ή μεγαλύτεροι ίσως και με ρεκόρ συλλόγου, που πιθανά να μου ξέφυγαν, αν είναι έτσι .. σφυρίξτε και επανέρχομαι τάχιστα!

Συγχαίρουμε τους αθλητές για τις επιδόσεις τους και τους προπονητές τους και τους ευχόμαστε  “όσο προσπαθείτε να δικαιώνεστε”.

print

Written by