ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ 26.11.21- ΓΚΡΟΥΠ Κ. ΧΑΤΖΙΟΠΟΥΛΟΥ

Την Παρασκευή 26.11.21 διεξήχθηκαν οι διαγωνισμοί σε σχοινί αναρρίχησης, σανίδα ισορροπίας, και σχοινάκι, στο γκρουπ του κ. Κοσμά Χατζιόπουλου. Οι διαγωνισμοί αποσκοπούν στο να κρατούν τους αθλητές σε εγρήγορση,  να τους δίνουν το ερέθισμα για να προσπαθούν στις προπονήσεις, αλλά και να τους προετοιμάζουν για τα συναισθήματα που θα συναντήσουν και θα αντιμετωπίσουν στους αγώνες και σε κάθε σημαντική στιγμή της ζωής τους.

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΙΝΙ
Μία από τις πλέον απαιτητικές και δύσκολες ασκήσεις για την οποία η δύναμη των χεριών και γενικά της ωμικής ζώνης έχει καθοριστική σημασία.
Η ενδυνάμωση της ωμικής ζώνης θα πρέπει να γίνεται σταδιακά και προοδευτικά. Όλες οι ασκήσεις που χρησιμοποιούνται με εξαρτήσεις (κρίκοι, μονόζυγο) ή στηρίξεις (κατακόρυφος, Δίζυγο) βοηθούν στην ενδυνάμωση της ωμικής ζώνης και θα πρέπει να υπάρχουν στο πρόγραμμα όσων θέλουν να καταφέρουν να αναρριχηθούν κάποτε χωρίς χέρια στο σχοινί.

ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΕΡΙΑ
Οι πιο προχωρημένοι δοκιμάστηκαν την αναρρίχηση χωρίς τη βοήθεια των ποδιών. Ο διαγωνισμός είχε πολύ ενδιαφέρον και το σύνολο των παιδιών που διαγωνίστηκαν κατάφεραν και ξεπέρασαν τον εαυτό τους.
Οι τρεις πρώτοι νικητές κατάφεραν και έφτασαν στην κορυφή του σκοινιού και ο νικητής κρίθηκε από το χρόνο.

Νικητής ήταν ο Παναγιώτης Γκέκας με χρόνο 7,35 δευτερόλεπτα, ακολουθεί ο Παύλος Καφαντάρης με καλύτερο χρόνο του τα 8,00 δευτερόλεπτα και στην τρίτη θέση ήτανε ο Θεοδοσιάδης Ευδόκιμος ο οποίος κατάφερε και αυτός τα 8,00 δευτερόλεπτα.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Μαρία Κυριακίδη βρίσκεται πολύ κοντά στο να καταφέρει να ανέβει στο σχοινί μέχρι πάνω μιας και πλέον φτάνει σίγουρα στο 2ο tape άνετα. Μεγάλη βελτίωση είχε και ο Ορφέας Σονάυ-Γιώβος όπου κατάφερε να φτάσει και αυτός στο 2ο tape.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ
Σε επόμενη προπόνηση, οι νέοι και σχετικά αδύναμοι στην ωμική ζώνη θα δοκιμάσουν την τεχνική αναρρίχησης με τη βοήθεια των ποδιών. Η τεχνική αυτή ενδείκνυται για αρχάριους και μικρούς αθλητές οι οποίοι δεν έχουν ακόμη τη δύναμη να αναρριχηθούν μόνο με τα χέρια.
Τα πόδια μπορούν να βοηθήσουν με τους παρακάτω τρόπους.

Όμως η τεχνική στήριξης και με τα πόδια θα πρέπει να είναι κτήμα όλων των αθλητών για να τη χρησιμοποιήσουν όταν σε κάποια στιγμή θα χρειαστούν είτε να νοιώσουν ασφάλεια επειδή κουράστηκαν είτε για να πιάσουν καλύτερα αν σε κάποια λαβή κάτι δεν πήγε καλά.

Στον επόμενο αγώνα όσων δεν κάνουν ακόμη, έστω μία έλξη στο μονόζυγο, θα επιχειρηθεί αναρρίχηση με τη βοήθεια των ποδιών μέχρι το 1ο tape και στη συνέχεια και το 2o tape.

Όσοι τελικά διαγωνίστηκαν έφτασαν να κάνουν το καλύτερο. Μπράβο στα παιδιά πού έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

ΣΑΝΙΔΑ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ
Οι αθλητές  διαγωνίστηκαν και στη σανίδα ισορροπίας και στο κλασικό σχοινάκι, όπου  και εκεί είχαμε πάρα πολύ καλές προσπάθειες, δεν έλειψαν και οι κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις.
Στη σανίδα τα παιδιά στο σύνολό τους ξεπέρασαν τουλάχιστον το ένα λεπτό, που δείχνει ότι είναι όλοι σε πολύ καλό επίπεδο.
Νικήτρια με τρία λεπτά και 7 δευτερόλεπτα ήταν η Κυριακίδη Ελευθερία.
Στην δεύτερη θέση με δύο λεπτά και 45 δευτερόλεπτα ήταν η Βλαχάκη Βασιλική.
Στην τρίτη θέση η Τζίκα Βασιλική.

ΣΧΟΙΝΑΚΙ
Στο σχοινάκι όπου τα παιδιά αγωνίστηκαν σε δύο προσπάθειες είχαμε το ευχάριστο αποτέλεσμα της Παπαδόπουλου Άννας η οποία κατάφερε και έφτασε στις 200 επαναλήψεις. Επίτευγμα πολύ σπουδαίο αν αναλογιστούμε ότι ο αμέσως επόμενος που κατέλαβε και τη δεύτερη θέση ήταν η Κυριακίδη Ελευθερία με 87 επαναλήψεις. Στην τρίτη θέση ήταν η Τσίντσιφα ΑκριβήΈλινα με 57 επαναλήψεις.

Τα συνολικά αποτελέσματα θα τα βρείτε εδώ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ 26.11.21 Κ. ΧΑΤΖΙΟΠΟΥΛΟΣ.

Ο κ. Κοσμάς Χατζιόπουλος καταλήγει:
Ως προπονητής ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους.  Βλέπω ότι τα παιδιά γνωρίζοντας τα όριά τους από την προπόνηση, βάζουν στόχο να τα ξεπεράσουν. Είναι φυσικό να υπάρχει βελτίωση αφού, με κινητήρια δύναμη την «ευγενή άμιλλα» που κυριαρχεί σε κάθε διαγωνισμό, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και τελικά τα καταφέρνουν.

 

 

print

Written by