ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 31.10.24 – ΜΕ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΟΥ «ΜΠΑΖΕΙ»

Δυστυχώς και αυτή τη χρονιά οι μεταγραφές θα γίνουν με πολλά «παράθυρα» ανοιχτά και πολλές «πόρτες» κλειστές.

Όποιος ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ τον κανονισμό μετεγγραφών και ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ της  διαδικασίας θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ να ακολουθήσει τα όσα υιοθετήσουν οι έχοντες το δικαίωμα της Ερμηνείας του Νόμου και του Κανονισμού του ΣΕΓΑΣ.

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ κάνει τις δικές του προσπάθειες να διορθώσει τη λανθασμένη πορεία προς την οποία οδηγούν τις Μεταγραφές όσοι ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ το Νόμο (4727/2020) και κυρίως το νέο κεφάλαιο που προστέθηκε, (αυτό της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ των αθλητών από 19 μέχρι 28 ετών).
Δυστυχώς η λανθασμένη Ερμηνεία του Νόμου, υπερκαλύπτει και Ακυρώνει όλες τις άλλες περιπτώσεις μεταγραφών (Φοιτητές, μετοίκηση, Διετής αποχή, κ.α.).

Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε για την ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ του ΣΕΓΑΣ που θα πρέπει να μελετήσει όλα τα άρθρα και παραγράφους του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ και να συντάξει έναν ΝΕΟ Κανονισμό που θα καλύπτει όλα τα αδύνατα σημεία αλλά και τα σημεία που Ερμηνεύονται λάθος.
Ας τους δώσουμε λίγο χρόνο (έστω μέχρι την επόμενη μεταγραφική περίοδο αφού τώρα δεν προλαβαίνουν) και ας ελπίσουμε ότι θα κάνουν τη διαφορά…

 

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2024 ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
Ποτέ δεν ήμασταν υπέρ του να δημιουργήσουμε ένα δυνατό σύλλογο με τον «ιδρώτα άλλων». Γιαυτό και στον Εσωτερικό Κανονισμό του ΑΣ  ΡΗΓΑΣ υπάρχει η παράγραφος:

«ΑΡΘΡΟ  18, ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, Παροχές … 2. Σε κανέναν αθλητή δεν καταβάλλει ο σύλλογος «οικονομικές παροχές» (τακτικές, έκτακτες ή με τη μορφή «πριμ μεταγραφής» πρωταθλητών).

Για τους δικούς τους λόγου, αθλητές όλων των αγωνισμάτων επιλέγουν τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ για να συνεχίσουν το δικό τους όνειρο στον αθλητισμό.
Μας Τιμά κάθε ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ αθλητών που επιλέγουν τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ για να συνεχίσουν την αθλητική τους πορεία.
Ποτέ δεν προσπαθήσαμε να δελεάσουμε αθλητές να έρθουν στη δική μας παρέα. Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε αφού και να θέλαμε δεν μας το επιτρέπει Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ.

ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ
Τη φιλοσοφία μας αυτή έρχεται να ανατρέψει ο Νόμος, που επιτρέπει πλέον την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ (για αθλητές από 19-28 ετών) βάζοντας στο παιχνίδι την «αποζημίωση Κατάρτισης» προς τον παλιό σύλλογο.
Ο Νόμος ορίζει ότι είναι δυνατή η μεταγραφή όλων των αθλητών (από 19-28) έναντι κάποιου ποσού στον παλιό σύλλογο ως «Αποζημίωση Κατάρτισης».

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ
Μέχρι τώρα έρχονταν στο σύλλογο (για τους δικούς του λόγους ο καθένας) όσοι το επιθυμούσαν και γίνονταν δεκτοί, χωρίς καμία υποχρέωση του συλλόγου.
Τώρα η οποιαδήποτε ΑΙΤΗΣΗ «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ» για τους άνω των 19 ετών (με διεκδίκηση της αποζημίωσης κατάρτισης),  αν δεχτούμε την Αίτηση, θα πρέπει να δοθεί κάποιο ποσό στον παλιό σύλλογο.
Με το σκεπτικό ότι ο κάθε αθλητής που Αιτείται να έρθει στο σύλλογο μπορεί να μην αγωνιστεί στη συνέχεια ή να έχει «χαλαρώσει» λόγω σπουδών ή άλλων υποχρεώσεων, ο σύλλογος προβληματίζεται στην καταβολή του όποιου ποσού που πρέπει να δοθεί.
Τιμώντας τη διάθεση των αθλητών να έρθουν στο σύλλογο, θεωρεί δίκαιο την όποια αποζημίωση Κατάρτισης (εφόσον αιτηθεί από τον παλιό σύλλογο) να την μοιράζεται με τον ενδιαφερόμενο αθλητή.
Με αυτήν την απόφαση- προϋπόθεση, δεχόμαστε τον αθλητή που θα αιτηθεί να έρθει με μεταγραφή στο Σύλλογο.

 

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ – ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ
Σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό του Συλλόγου, οι αθλητές που έρχονται στο σύλλογο με μεταγραφή αντιμετωπίζονται όπως και οι αθλητές που ανδρώθηκαν στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Όλοι οι αθλητές υποχρεούνται να πληρώνουν ετήσια συνδρομή μέχρις ότου καταφέρουν να επιτύχουν επιδόσεις, που  θα τους επιτρέψουν να απαλλαγούν από την καταβολή  της ετήσιας συνδρομής.
Ειδικά για τους αθλητές του άλματος επί κοντώ, επειδή ο σύλλογος θα διαθέσει μία ολόκληρη σειρά από κοντάρια, απαιτεί από τους αθλητές να συμβάλουν στην εξεύρεση των ειδικών κονταριών που θα χρειαστεί ο καθένας.
Όλες αυτές τις υποχρεώσεις, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στον Εσωτερικό Κανονισμό, Άρθρο 21,  ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ τις θέτει υπόψη των ενδιαφερομένων από τώρα ώστε ο κάθε αθλητής να γνωρίζει  τις υποχρεώσεις του προς το σύλλογο, πριν υποβληθούν οι αιτήσεις μεταγραφής στον ΣΕΓΑΣ.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στον ΣΕΓΑΣ στις 29 Οκτωβρίου 2024.
Μέχρι τότε, όσοι δεν συμφωνούν, θα έχουν το χρόνο να απευθυνθούν σε άλλους συλλόγους.

ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.

Με τιμή
Κατσίκας Φώτιος
Πρόεδρος ΑΣ ΡΗΓΑΣ

print

Written by