“Ο ΧΑΜΟΣ” ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13.10.24

Ευτυχώς που ο  Χορτιάτης έχει γερές βάσεις και μας «σήκωσε» όλους!

Σήμερα, Κυριακή 13.10.24 ίσως «οι μισοί» Θεσσαλονικείς να ανέβηκαν στον ΧΟΡΤΙΑΤΗ! Τα πάντα ήταν γεμάτα με κόσμο (οι δρόμοι, τα μονοπάτια, το Καταφύγιο), τα αυτοκίνητα αμέτρητα. Μέχρι και αγώνα ποδηλασίας είχε στην ανάβαση με τερματισμό τις «κεραίες».

Από την πλευρά της δικής μας εκδήλωσης η συμμετοχή ήταν διπλάσια σε αριθμό από όσους δήλωσαν. Τα αυτοκίνητα, επηρεασμένα από την τόση κίνηση, έφτασαν άλλα νωρίς, άλλα στην ώρα τους και μερικά με μια μικρή ή μεγαλύτερη καθυστέρηση.
Το καλό είναι ότι όλοι όσοι αποφάσισαν να χαρούν τη φύση και ήρθαν, νωρίς ή αργά, βρήκαν πολλά να κάνουν.

ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ
Περπάτησαν στη μεγάλη, τη μεσαία ή τη μικρή διαδρομή, μάζεψαν κάστανα, βατόμουρα, γκι, έψαξαν και βρήκαν μαγκούρες για στήριγμα και γενικά όλοι βρήκαν κάτι να κάνουν -και το κυριότερο- στη φύση.
Μέχρι και η Μαρκέλλα -έσκασε μούρη- με την παρέα της!

ΤΟ ΠΙΚ-ΝΙΚ
Πριν ξεκινήσουμε το περπάτημα ακούστηκε και η ερώτηση, από έναν καταπληκτικό μπόμπιρα. «Αν πεινάσουμε στο περπάτημα τι θα κάνουμε;» Τον καθησύχασαν οι γονείς του ότι είναι προετοιμασμένοι και έτσι ξεκινήσαμε.
Όλοι μαζί, στο χώρο του ΠΙΚ-ΝΙΚ, σε μικρές παρέες τσίμπησαν κάτι ο καθένας με τα γούστα του. Η μουσική συνόδευε το φαγητό και στη συνέχεια βγήκαν οι κιθάρες και με τη συνοδεία των καλλίφωνων τραγουδήσαν και χόρεψαν μικροί και μεγάλοι.
Προπονητές και γονείς “έχτισαν” για τα πιτσιρίκια.

“Χτίσαμε καλύβες και σκηνές με ξύλα (βασικός αρχιτέκτονας ο κ. Πάρις Λαφτσής) με ένα σωρό μικρούς χτίστες.  Φάγαμε  και μετά το ρίξαμε στο χορό και στο τραγούδι και με δεύτερη κιθάρα! (Κωνσταντίνα και Αναστάσης εναλλάξ).”.

Περνούμε μόνο λίγες φωτογραφίες από την αρχή μέχρι την αρχή του ΠΙΚ ΝΙΚ -για τεχνικούς λόγους-.
Περισσότερες θα προσθέσουμε αύριο…

Επόμενη εκδήλωση ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ και η ΕΚΔΡΟΜΗ στο Βελβεντό.
Λεπτομέρειες μόλις έχουμε την οριστική απάντηση για την ημέρα από τους ανθρώπους του Βελβεντού.
Προτείναμε την Κυριακή 3 ή 17 Νοεμβρίου.

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ  θα γίνει με Λεωφορείο(α) αλλά και Ι.Χ.
Εκεί θα χρειαστεί να δηλώσουμε υπεύθυνα τη συμμετοχή μας για να ρυθμίσουμε:
α) την μετακίνηση, β) τη συμμετοχή στους αγώνες, γ) Το φαγητό στις ταβέρνες, δ) την πιθανή διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ή αλλού, και πολλά άλλα.
Να ετοιμάζεστε.

print

Written by