Χαιρόμαστε που μέσα από τη μικρή ηλεκτρονική σελίδα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ όλο και περισσότεροι «σύγχρονοι» γονείς, ενημερώνεστε και μαθαίνετε τα μικρά ή τα μεγαλύτερα «μυστικά» για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το Στίβο. Οδηγήσατε το παιδί σας στο Στίβο! Είναι υποχρέωσή σας να επιδιώξετε να μάθετε τουλάχιστον τα βασικά για το χώρο στον οποίο θα μεγαλώσει το παιδί σας.
Στόχος του ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι να βάλει ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα του Κλασικού Αθλητισμού ή να αποτελέσει έναν κρίκο, μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία, στη μακρόχρονη ιστορία του Κλασικού Αθλητισμού. Το αν το καταφέρουμε δεν το γνωρίζουμε! Εκείνο όμως που γνωρίζουμε είναι ότι προσπαθούμε με «ερασιτεχνική νοοτροπία*» για το καλύτερο.
{*Ρίξτε μια ματιά στα αρθράκια που βρίσκονται αριστερά στην πρώτη μας σελίδα. Τα περισσότερα γράφτηκαν για τα παιδιά, με αφορμή πράξεις και συμπεριφορές των παιδιών, στον αγώνα ή στην προπόνηση. Βρέθηκαν σε καταστάσεις που δεν γνώριζαν πώς πρέπει να συμπεριφερθούν και (ίσως να διάλεξαν λάθος δρόμο) αφού κανένας δεν τους είχε μιλήσει δεν τους είχε εξηγήσει ποιος είναι ο σωστός δρόμος.}
Ε! πώς να μάθουν τα παιδιά το σωστό τρόπο συμπεριφοράς για κάθε περίπτωση αν δεν τους τον εξηγήσει, αν δεν τους τον αναλύσει κάποιος; Ακόμη και το πιο απλό για τους μεγάλους, είναι άγνωστο για το παιδί, όταν θα το πρωτοσυναντήσει. Τι να κάνει;
Αρκετοί γονείς μας λένε ότι «δίνουμε και στα παιδιά μας να διαβάσουν τα αρθράκια για να μάθουν, για να μπορούν να βλέπουν και από άλλες πλευρές τις πράξεις τους και τις συμπεριφορές τους».
Εμείς, οι μεγάλοι, θα πρέπει να τους εξηγήσουμε τις Αρχές και τις Αξίες που θα διαλέξουν να ακολουθούν και να υπηρετούν. Ανοίγουμε «παράθυρα» στον τρόπο σκέψης τους και τον τρόπο που θα συμπεριφερθούν σε κάθε γενική περίπτωση. Έχοντας σαν μπούσουλα τις γενικές Αρχές της «σωστής συμπεριφοράς» το κάθε παιδί θα αντιδράσει «καλύτερα» όταν θα παρουσιαστεί και η ανάλογη κατάσταση.
Κάποιος όμως πρέπει να τους το εξηγήσει, γιατί αυτή ή η άλλη συμπεριφορά είναι η «καλύτερη»· κανένας δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα… ούτε το δικό μας παιδί.
Αγαπητοί μου φίλοι- φίλες, τις περισσότερες φορές που το παιδί μας δεν συμπεριφέρεται σωστά … φταίμε εμείς. Ψάξτε το! Και αν έχουμε διαφορετική άποψη … το συζητάμε.