Ο κ. ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ κ. Δ. ΠΑΤΣΟΥΚΑΚΗ

Ο προπονητής του ΑΣ ΡΗΓΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Κατσίκας Φώτιος ανακοινώνει ότι δεν θα μπορέσει να αναλάβει την προπονητική καθοδήγηση του κ. Δημήτρη Πατσουκάκη διότι δεν είχε καμία επίσημη απάντηση από τους υπεύθυνους του Υψηλού αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ.

Ο κ. Πατσουκάκης στα μέσα Νοεμβρίου 2010 ως αθλητής του Σχεδιασμού, δήλωσε στον ΣΕΓΑΣ ότι επιθυμεί να προπονείται με τον κ. Κατσίκα Φ. στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από προσωπική επαφή που είχα με τον 23χρονο ταλαντούχο αθλητή του άλματος επί κοντώ του ΟΣΦΠ κ. Πατσουκάκη Δημήτριο, 3ο νικητή των Πανευρωπαϊκών αγώνων Νέων του 2009 με επίδοση 5.55, δήλωνα ότι: «με τιμά η πρόταση του Δημήτρη και ότι με χαρά θα αναλάβω, εκ νέου, την προετοιμασία του αθλητή του Σχεδιασμού».

Στις 25-11-2010 εστάλη έγγραφο στην ΕΠ.Υ.Α. με αποδέκτη τον Τεχνικό Διευθυντή του ΣΕΓΑΣ κ. Ευαγγελόπουλο Δ. και τον υπεύθυνο του Κ.Υ.Α.θ. κ. Τσιφτσόγλου Α. με το οποίο ζητούσα την έγκριση-θέση του ΣΕΓΑΣ για την επικείμενη συνεργασία. ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 25.11.2010 (που εστάλη στον ΣΕΓΑΣ).

Μέχρι σήμερα 29-12-2010 καμία επίσημη απάντηση δεν είχα από τον ΣΕΓΑΣ ή από το σύλλογο στον οποίο ανήκει ο αθλητής. Οι προφορικές απαντήσεις – εξηγήσεις του Δημήτρη, δεν με βρίσκουν σύμφωνο και συνεπώς βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσω ότι:  «Δεν προτίθεμαι, με αυτές τις συνθήκες, να αναλάβω την προετοιμασία του αθλητή του ΟΣΦΠ, Πατσουκάκη Δημήτρη που είναι ενταγμένος στο Σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ».

Η εναλλακτική κίνηση να εντάξω τον Δημήτρη Πατσουκάκη στο γκρουπ των αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ δεν κρίνεται εκ μέρους μου λειτουργική από πολλές απόψεις.

1.       Η κίνηση αυτή θα ήταν κυρίως σε βάρος του Δημήτρη Πατσουκάκη, το επίπεδο του οποίου απαιτεί προπόνηση υψηλού επιπέδου αλλά και προσωπικά επικεντρωμένη προπόνηση. Θα μπορούσε κάλλιστα να προπονηθεί με τον επίσης πολλά υποσχόμενο αθλητή του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, Στυλιανού Νίκανδρο που έχει 5.40 μ. στο επί κοντώ, αλλά με προϋποθέσεις.

2.       Θα έπρεπε να παραμελήσω τους αθλητές του συλλόγου, ο οποίος με πληρώνει για να προπονήσω αθλητή άλλου συλλόγου!

3.       Έχοντας το μοναδικό συμβόλαιο του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, για να ασχοληθώ ουσιαστικά με τον αθλητή του Σχεδιασμού και του ΟΣΦΠ, Θα έπρεπε να προσλάβει ο σύλλογός μου άλλον προπονητή για τους νέους και τους αρχάριους αθλητές και το τίμιο θα ήταν να τον πληρώνω εγώ από την τσέπη μου!!! 

Είπαμε να αγαπάμε αυτό που κάνουμε αλλά όχι και …. τώρα στα 60!   
Να βάλουμε από την τσέπη μας και αυτά που παίρνουμε και άλλα τόσα! εξ άλλου τόσα χρόνια τί κάνουμε; (ελπίζω να μη το διαβάσει αυτό η σύζυγος μου!) αλλά σε περιπτώσεις που εμείς το θέλουμε.

Καλώς ή κακώς αυτό που κάνουμε είναι η δουλειά μας αλλά και το χόμπι μας…   

Είναι όμως πολύ διαφορετική περίπτωση να έχεις στην πλάτη σου τέτοια ευθύνη απέναντι στον αθλητή αλλά και στην Ομοσπονδία χωρίς να αναγνωρίζεται η δουλειά σου, οι γνώσεις σου και οι σπουδές σου και  να πληρώνεις και από πάνω!!!

Δε γνωρίζω πολλούς συναδέλφους ή μη, με τόση εμπειρία στο αντικείμενό τους, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικά, που να πληρώνουν και από πάνω όταν κάνουν τη δουλειά τους και προσφέρουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους!!!!!

print

Written by