ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ – ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΧΑΤΖΗΔΗΜΟΥ

Επάνω που ετοιμαζόμαστε να γράψουμε δυο λόγια για τους γονείς, που δεν ενθαρρύνουν, δεν προτρέπουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στους αγώνες, εμφανίστηκε ο Μάριος Χατζηδήμου. Το ποιος είναι ο Μάριος Χατζηδήμου, αφήνουμε  να σας το πει ο συντάκτης του άρθρου, που βρήκαμε στη ηλεκτρονική σελίδα των δρομέων στα Γιαννιτσά. (Στις φωτογραφίες, οι οικογένειες π.Απόστολου και π.Κυριάκου Χατζηδήμου. Στη μέση η προπονήτριά μας κ. Σοφία Γκοτζαμάνη και στην κάτω φωτογραφία ο Μάριος Χατζηδήμου). ΕΔΩ θα βρείτε αναφορά στην επιτυχία του Μάριου από το γραφείο της Δευτεροβάθμιας εκπαίσευσης των Γιαννιτσών.

Δανειζόμαστε μία παράγραφο από το γράμμα που έγραψε ο Μάριος για να σας πούμε ό,τι θα σας λέγαμε … με πολύ περισσότερα λόγια! 

Γράφει ο Μάριος στην επιστολή που βραβεύτηκε με την πρώτη θέση:  ….. 

…  – Άκου μικρέ μου, μου απάντησες με μια φωνή κρυστάλλινη, που ακόμα αντηχεί στ’ αυτιά μου
«Αγωνίζομαι» σημαίνει «νικώ», να το θυμάσαι αυτό. Η συμμετοχή, ο αγώνας, είναι ήδη μια μεγάλη νίκη, ανεξάρτητα απ’ το τρόπαιο. Νίκη ενάντια στους φόβους, τις ανασφάλειες και τις δυσκολίες του εαυτού σου, ενάντια στον εγωισμό και την φιλαυτία σου. Νίκη υπέρβασης του εαυτού σου. Και κάτι ακόμα: «Νικώ» σημαίνει «Αγαπώ». Αγαπώ τον συναγωνιστή μου, που μου έδωσε την ευκαιρία ν’ αγωνιστώ, τον προπονητή μου, που μου έμαθε τον τρόπο  ν’ αγωνίζομαι και να νικώ, τον κόσμο που με στηρίζει στην προσπάθεια και στον δρόμο προς τη νίκη, τον Θεό, που μου χαρίζει την δυνατότητα ν’ αγωνίζομαι και να νικώ!   …..

Ολόκληρη Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ

Μπράβο Μάριε, Μπράβο στις οικογένειες Α & Κ Χατζηδήμου, Μπράβο στην Αρχηγό της κατασκήνωσης και προπονήτρια του συλλόγυ μας κ. Σοφία Γκοτζαμάνη.

Στην επιστολή του , ο Μάριος τελειώνει με τους στίχους του Νομπελίστα μας Οδυσσέα Ελύτη.
“Στην πανέμορφη και πολυαγαπημένη μου πατρίδα, που όσες δυσκολίες και τρικυμίες κι αν περνά τώρα, «δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά», γιατ’ «έχει στο κατάρτι της βιγλάτορα, παντοτινό, τον Ήλιο, τον Ηλιάτορα»!

Ψάξαμε και βρήκαμε ένα σχετικό βίντεο και σας το δίνουμε για να χαρείτε το βαθύ νόημα των λίγων γραμμών που αποτύπωσε στο χαρτί αυτός ο μεγάλος μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.

print

Written by