ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Ε/Ν ΛΑΡΙΣΑ – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Στο άλμα επί κοντώ στο μόνο αγώνισμα που ο σύλλογός μας έχει αθλητές για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ε/Ν είναι δηλωμένοι 15 και 16 αθλητές και αθλήτριες αντίστοιχα.

Το άλμα επί κοντώ μπορεί να γίνει και επικίνδυνο αγώνισμα αν δε πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών. Το πιο σημαντικό κομμάτι των αγώνων είναι η ασφάλεια και μετά έρχεται η επίδοση και ο αγώνας.

Θα τονίσω μόνον την ουσία της αναφοράς μου στο θέμα «Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ» και δεν θα μπω στον κόπο να αιτιολογήσω τους φόβους μου.  Όμως  θα παραθέσω μερικά από τα σχετικά αποφθέγματα  που κυκλοφορούν διαχρονικά σε όλους τους λαούς.

Τα τελευταία χρόνια το επί κοντώ στη Λάρισα  γίνεται σε ένα στρώμα, το οποίο είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια των αθλητών. Τα προηγούμενα χρόνια οι διοργανωτές δεν έκαναν καμία κίνηση να αλλάξουν το στρώμα ή να φέρουν κάποιο άλλο στρώμα «που να καλύπτει τους όρους ασφάλειας του κανονισμού» από την γύρω περιοχή. Υπάρχει φωτογραφικό υλικό από πέρυσι, πρόπερσι

Φέτος,  τι θα γίνει;   

Καλύτερα να αποδειχτεί ότι  οι φόβοι μου δεν ευσταθούν παρά να έχουμε κανένα σοβαρό ατύχημα στο άλμα επί κοντώ.

Κύριοι υπεύθυνοι του Πανελληνίου πρωταθλήματος Στίβου Ε/Ν, μην επαναπαύεστε στο γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν έγινε κάποιο σοβαρό ατύχημα… ποτέ δεν ξέρεις….  Το επί κοντώ είναι απρόβλεπτο πρέπει να καλύπτουμε και τη μία περίπτωση στις χίλιες, με την ασφάλεια των αθλητών …   δεν παίζουμε.

Πρέπει να προλαμβάνουμε και να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο· τότε και μόνον τότε μπορούμε να λέμε ότι προνοούμε και ενδιαφερόμαστε για την ασφάλεια των παιδιών.

Αντί να προσπαθήσω να σας πείσω σας αφιερώνω τα παρακάτω σχετικά λεχθέντα και ρητά, σοφών ανθρώπων και λαών.

  • ΤΟ ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙΝ. (Ιπποκράτης ο Κώος , 460 – 370 π.χ.)
  • Είναι καλύτερο να δείχνουμε πρόνοια πριν από τις πράξεις παρά να μετανοούμε μετά. (Δημόκριτος από Άβδηρα).  
  • Οι συνετοί άνθρωποι προνοούν και προλαβαίνουν τις αντιξοότητες ενώ οι γενναίοι μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. (Πιττακός από Μυτιλήνη) .  
  • Όταν αποφεύγουν τις μακρινές σκέψεις (δεν προνοούν), τότε δε μπορούν να αποφεύγουν τις κοντινές στενοχώριες. (Κομφούκιος).
  • Κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε. (Του Λαού). 
  • Όποιος φυλάει τα ρούχα του, του μένουν τα μισά. (Του Λαού).
  • Των φρόνιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. (Του Λαού). 

Αν και πάλι δεν γίνει κάτι τότε … Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην έχουμε κάποιο ατύχημα, αλλιώς να δω που θα κρυφτείτε.

Επαναλαμβάνω μακάρι να το έχετε φροντίσει και να αποδειχθούν λάθος οι ανησυχίες μου. Θα μπορέσω να … ζήσω και με αυτό το λάθος!!!

print

Written by