ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ 2013

Δεν γνωρίζουμε όλα τα αγωνίσματα (όλους τους αθλητές ούτε τα όρια για όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε κάθε κατηγορία). Για την ενημέρωσή σας επιλέγουμε το σχετικό άρθρο που δημοσιεύεται στον ΣΕΓΑΣ και προσθέτουμε και μερικά στοιχεία (με την άδεια της κ. Πουρλιοτοπούλου Ι.)  Από segas.gr

ΡΕΚΟΡ – ΟΡΙΑ ΚΑΙ…ΜΝΗΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ! ΣΤΑ  Δ΄ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ
(Πουρλιοτοπούλου Ι.)

Αγώνες στίβου στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ διοργάνωσε σήμερα στο Καυτανζόγλειο στάδιο ο ΑΣ Ρήγας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Τη διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί αθλητές από όλη τη χώρα, ενώ ιδιαίτερη σημασία είχε η συμμετοχή της Μαρίας Χοτοκουρίδου,  του Θοδωρή Μουρατίδη και του Μάκη Τρικαλιάρη (παλαιοί πρψταθλητές του ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ που συμμετείχαν στο ύψος για να τιμήσουν τη μνήμη του προπονητή τους. Τους ευχαριστουμε, που επέλεξαν αυτόν τον τρόπο να Τιμήσουν  τη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ.

  • Στη διάρκεια του απογεύματος σημειώθηκαν αξιόλογες επιδόσεις κυρίως από τους αθλητές των μικρών κατηγοριών. Ο Χρήστος Κοτίτσας τερμάτισε τα 800 μ. σε 1.51.14 και βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων, αφήνοντας στην ιστορία το 1.51.18 του Αντώνη Κουτρίκη από τις 14 Ιουλίου του 2002 στα «Τοφάλεια». Η επίδοση του αθλητή από τη Δεσκάτη είναι καλύτερη από το όριο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων.
  • Επίδοση καλύτερη από το όριο για τη διοργάνωση του Ντόνετσκ πέτυχε στα 1.500 μ. και ο Βαγγέλης Μυλωνάς (ΑΟ  Παιλαιού Φ.), οποίος τερμάτισε σε 3.55.24 και έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση.
  • Εισιτήριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στο Ριέτι της Ιταλίας έβγαλε στα 3.000 μ. η Σοφία Πιτούλη (ΣΑΚ ΑΘΗΝΩΝ) . Η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου τερμάτισε σε 9.37.30.
  • Πολύ καλή βολή από τον Κυριάκο Ζώτο (ΓΣ Μανδρών) στη δισκοβολία παίδων με 60,66 μ., επίδοση που δείχνει πως είναι σε θέση να σταθεί με αξιοπρέπεια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων.
  • Ο πρωταθλητής των 400 μ. Δημήτρης Γράβαλος (ΑΡΗΣ) τερμάτισε πρώτος σε 47.21 και ετοιμάζεται ήδη για τον αγώνα της Καλαμάτας.  Δεύτερος με 48.49 ήταν ο Γιάννης Σταματελόπουλος (ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ) και τρίτος ο συναθλητής του Δημήτρης Βλάχας  (1996) με 48.52, ο οποίος έδειξε πως στις επόμενες κούρσες θα διεκδικήσει μια επίδοση κάτω από 48.30, που θα του δώσει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Παίδων.
  • Θετικό ντεμπούτο για την Ευαγγελία Γαλένη (ΑΡΗΣ) στο μήκος, η οποία είχε καλύτερο άλμα στα 6,39 μ. και έδειξε σε καλή κατάσταση.
  • Ο Γιάννης Λουλάς (ΑΠΣ ΠΥΓΜΗ ΕΥΟΣΜΟΥ) ήταν νικητής στα 400 μ. εμπ. με 52.04 και έδειξε πως μπορεί να κυνηγήσει το 51.40 που θα του εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Νέων.
  • Ο Δημήτρης Πατσουκακης (ΟΣΦΠ) επικράτησε στο επί κοντώ με 5,22 μέτρα. Στη συνέχεια προσπάθησε στο 5.42 χωρίς επιτυχία.  {Διευκρινίζεται ότι η αναμενόμενη μάχη μεταξύ Πατσουκάκη και Στυλιανού δεν κατέστη δυνατή αφού την τελευταία στιγμή (Σάββατο μεσημέρι) ο Νίκανδρος Στυλιανού  πήρε το αεροπλάνο για Λάρνακα ώστε να ταξιδέψει μαζί με την αποστολή της Κύπρου στο Λουξεμβούργο. Εκεί την Τρίτη θα αγωνιστεί στους αγώνες ΑΜΚΕ (Μικρών Κρατών Ευρώπης). Κρίμα, γιατί οι φίλοι του άλματος επί κοντώ έχασαν μια ενδιαφέρουυσα αναμέτρηση που πιθανά θα οδηγούσε και σε κάποιο ρεκόρ από τους δύο υπέροχους αθλητές Πατσουκάκη και Στυλιανού. Ο 2ος Μπέλος Θεοφάνης μετά το 4.72 (που πέρασαν Τζήλιος και Γρατζάκης) πήγε στα 5.02 για ρεκόρ και έχασε το πολύ καλό τρίτο άλμα … στις λεπτομέρειες.
  • Πολύ καλός ο Π. Μαρτινίδης στους παίδες που πέρασε το 4.62 και έχασε το 4.72. Με 4.35 ο Τριανταφύλλου Γ. ήταν 2ος στους (Π).
  • Το πρωτόγνωρο στο επί κοντώ ήταν οι δύο αθλητές των ΠΠ/Α (Σολομωνίδης και Νεράντζης) που ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση (δεν προχώρησαν σε μπαράζ) και … πήραν και οι δύο από ένα  κύπελλο (κάτι που το προβλέπει και επιτρέπει ο κανονισμός).  Όμως κάποιοι, που δεν παρακολουθούν τις αλλαγές του κανονισμού,  μας το χρέωσαν ως λάθος «ελαφρά τη καρδία»)!  Δεν είναι λάθος, το επιτρέπει ο κανονισμός.
  • Στο μήκος των ανδρών, καλή παρουσία από τον Μιχάλη Μερτζανίδη (ΑΕ Λήμνου), ο οποίος επικράτησε με 7,77 (+1,4) μέτρα,  έναντι 7.51 (+1,3) του Διακονικόλα και 7.26 (+2,1) του Μπουλγουρίδη. Οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει και τα 4 σκάμματα του Μήκους. (τρείς μέρες σκάβαμε οι του ΑΣ ΡΗΓΑΣ όλοι μαζί, με αρχηγό το Νεκτάριο). Οι μεν άνδρες επέλεξαν να αγωνιστούν στα Βόρεια σκάμματα και οι γυναίκες στα Νότια σκάμματα (είχε γυρίσει ο αέρας).
  • Στα 100 μ. των ανδρών ο Χρήστος ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ (ΑΕ Κρανιδίου) ήταν ο νικητής με 10.67 (+0.5), έναντι του 10.70 [10”697], (αέρας 0,00) που πέτυχε ο έφηβος Ανδρέας ΣΤΑΥΡΟΥ (1994) του (Ηρακλή Φιλιατών) και ο  οποίος κυνηγάει το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Εφήβων (που είναι 10.60). Τρίτος επίσης με 10.70 (10”699) ήταν ο Ιορδάνης ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ (Ελ. Βενιζέλος).

ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ

  1. Στο ΜΗΚΟΣ:  έγκυρα – άκυρα! Συγκεκριμένο  ουδέν!
  2. Στο επί κοντώ : Είχαμε δύο στην πρώτη θέση στους ΠΠ/Α!   Δώσαμε δύο κύπελλα στους 2 πρώτους.  Το προβλέπει ο κανονισμός  [(2012-2013  Άρθρο 181 § 8 (δ)]. Ουδέν σχόλιο!
  3. Στις σειρές στα  100 Μ.

ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ και ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ έτρεξαν στην πρώτη σειρά ενώ ο ΣΤΑΥΡΟΥ έτρεξε στην Τρίτη σειρά. Ακούστηκαν παράπονα γιατί έτρεξε ο ΣΤΑΥΡΟΥ στην Τρίτη σειρά (θα τα δεχτούμε ως ένα ανθρώπινο λάθος της γραμματείας της διοργάνωσης.  Όμως: Δεν είναι δυνατόν να ακούμε τα παράπονα από όσους είχαν την ευθύνη, ως υπεύθυνοι Τεχνικοί να κατευθύνουν τις υπαλλήλους στη γραμματεία και δεν το έπραξαν. Αυτό στο χωριό μου το λέμε με μια πρόταση: [Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το … Βόδι)!  
Ζητούμε συγγνώμη από τον υπέροχο αθλητή Σταύρου που έτρεξε από «ανθρώπινο λάθος», το τονίζουμε, στην Τρίτη σειρά, αλλά αν οι Τεχνικοί υπεύθυνοι της διοργάνωσης (ψάξτε την προκήρυξη) ενδιαφερόντουσαν για τους αγώνες θα έπρεπε και μπορούσαν να το προλάβουν αλλά … και να είναι παρόντες σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Το αν υπήρχε και άλλη εκδήλωση στην Καστοριά που έπρεπε να παραστεί ο υπεύθυνος  (το καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούσε να γίνει δύο κομμάτια) αλλά θα έπρεπε να μας ενημερώσει έγκαιρα ότι θα λείπει για να ορίσουμε άλλον υπεύθυνο στην προκήρυξη, ως εκπρόσωπο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ που θα είχε και την ευθύνη αλλά και τη διάθεση να βοηθήσει στα ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ.  Κάπου η συνταγή στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης έχασε ήδη «τις αναλογίες της» και … τα γλυκά δεν φουσκώνουν!
Με τιμή
Κατσίκας Φώτιος

Υ.Γ.  Με την καταπληκτική προσπάθεια του κ. Παπαιακώβου  Γκοτζαμάνη και των συνεργατών τους (εθελοντές και φοιτητές που ήσαν οι κριτές στα kids” ….,) θα ασχοληθούμε αργότερα. Προκαταβολικά ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη χαρά που προσφέρατε σε πάνω από 250 μικρούς αθλητές και τους γονείς τους.
Υπάρχουν παράπονα των διοργανωτών που απευθύνονται σε δύο συλλόγους (ΠΑΟΚ και ΗΡΑΚΛΗ), που αν και δήλωσαν στους ΠΠ/Β τελικά κατέβασαν μισές ομάδες (από 5) και έκαναν μία ομάδα μεικτή.
Όμως το ότι δεν ενημέρωσαν τους διοργανωτές, ώστε να καλέσουμε και την αναπληρωματική ομάδα που περίμενε το πράσινο μέχρι και την Παρασκευή, το θεωρούμε ανευθυνότητα και οφείλουν οι δύο παραπάνω σύλλογοι ένα συγγνώμη από την αναπληρωματική ομάδα, που με την αμέλειά τους δεν αγωνίστηκε.

print

Written by