ΕΔΕΣΣΑ – 33α ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ 5.6.13

ΞΕΥΤΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ «GRAND PRIX»
ΞΕΥΤΙΛΙΖΩ = Εξευτελίζω, μειώνω την υπόληψη και το κύρος κάποιου.  (Τώρα που ξέρουμε τον ορισμό, γιατί τόση «ξευτίλα» σε ένα θεσμό που κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν να τον  διατηρήσει με τη  μορφή της χρηματικής αμοιβής των νικητών; Συγκεκριμένα για «ΤΑ 33α ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ» [που διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας- Κιλκίς και ο Δήμος ΕΔΕΣΣΑΣ σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ], οι λέξεις που ξευτιλίζουν το θεσμό, τους διοργανωτές, τον ΣΕΓΑΣ και κάθε εμπλεκόμενο, βρίσκονται στην παράγραφο 8 της προκήρυξης (βλέπετε προκήρυξη στο τέλος), όπου γράφει:

«8. ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
θα δοθεί πριμ από τον ΣΕΓΑΣ εφόσον υπάρχει οικονομική δυνατότητα σας (sic) 3 πρώτους νικητές και νικήτριες του κάθε αγωνίσματος GrandPrixως εξής: …. 300, 200, 100 €.»

Κύριοι διοργανωτές, κύριοι του ΣΕΓΑΣ: Γιατί ξευτιλίζετε το θεσμό; Τι θα πει εφόσον υπάρχει δυνατότητα; Υπάρχει προϋπολογισμός ναι ή όχι; Κανένας δεν σας υποχρεώνει να δώσετε χρηματικό πριμ στους αθλητές, οι αθλητές θέλουν να αγωνιστούν και θα αγωνιστούν και χωρίς πριμ. Όμως το να -έχετε το πριμ στην προκήρυξη- και να μην το δίνετε, όπως έγινε την τελευταία φορά και όπως –ΙΣΩΣ- να γίνει και φέτος  (εκεί παραπέμπει η διατύπωση)  είναι απαράδεκτο.
ΞΕΥΤΙΛΙΖΕΤΕ μόνοι σας το θεσμό. Ξευτιλίζετε τις 30 και πλέον διοργανώσεις που οι τότε διοργανωτές των “Grand Prix ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ” ήσαν “Κύριοι”.
Ή αφαιρέστε τα πριμ ή «κόψτε τον κώλο σας να βρείτε και να δώσετε αυτά που υπόσχεστε στους αθλητές» (συγγνώμη για τη διατύπωση αλλά έτσι το νοιώθω).
Αν δεν μπορείτε, αφαιρέστε αυτή τη γελοία διατύπωση από την προκήρυξη.
Εμείς θα έρθουμε για να στηρίξουμε το θεσμό χωρίς να περιμένουμε τίποτε (δεν μιλάω για τους αθλητές) αλλά εσείς εκτίθεστε και απαξιώνετε το θεσμό.
Άκου σε προκήρυξη, «εφόσον υπάρχει οικονομική δυνατότητα»!
Ή υπάρχει ή δεν υπάρχει – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ.
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

print

Written by