Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ … «ΤΗΡΕΙ ΣΙΓΗΝ ΙΧΘΥΟΣ»

Εκείνο που μας χαρακτηρίζει είναι το αγύριστο κεφάλι. (Θυμηθείτε οι πιο παλιοί επισκέπτες της σελίδας μας την υπόθεση με τις φόρμες που μας χρωστούσε ο Ολυμπιακός και ο κ. Βεντίκος). Για μήνες κάθε 15 ημέρες κοινοποιούσαμε το συμβάν στη σελίδα μας μέχρις ότου «μερικώς» ικανοποιηθήκαμε. Την ίδια τύχη θα έχει και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης αφού παρόλες τις υποχωρήσεις που κάναμε δεν πήραμε καμία απάντηση. Προσέξαμε ότι οι σύνδεσμοι των άρθρων μας δεν λειτουργούν  σε παλαιότερα έγγραφα. Για να γίνει γνωστό το θέμα, με το οποίο θα ασχοληθούμε με την επιστροφή μας από το ταξίδι μας, περνάμε το έγγραφο με το οποίο ζητάμε από τους προαναφερόμενους να αιτιολογήσουν τις πράξεις τους. Δυστυχώς εφόσον δεν απαντούν, δικαιούμαστε να κάνουμε όποιες υποθέσεις θέλουμε. Με αυτές τις υποθέσεις θα ασχοληθούμε εκτενώς με την επιστροφή μας και θα ζητήσουμε και τη γνώμη των «όσων γνωρίζουν» μπας και καταλάβουμε «το γιατί» της αδικαιολόγητης άρνησης.
Πατήστε περισσότερα για να διαβάσετε το έγγραφο–Διαμαρτυρία, που εστάλη στις αθλητικές Αρχές και στο οποίο δεν είχαμε καμία απάντηση από τον πρόεδρο και τον Τ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Α.Σ. ΡΗΓΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Βασιλίσσης Όλγας 164,   546 46 Θεσσαλονίκη
Α.Φ.Μ. 099412486/ ΣΤ΄ Δ.Ο.Υ.  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

(2310424949    Fax. : 2310403619
Web page: 
www.asrigas.gr

 

Πληροφορίες:
Δρ. Κατσίκας Φώτιος                                                             Θεσσαλονίκη  10-06-2013
Τηλ.: 2310 424.949                                                                      Αρ. πρωτ.:  513
Φαξ : 2310 403.619
Κινητό: 6932 626625
E-Mail: fotkatsi@phed.auth.gr

Προς

  1.  Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου Σταδίου

                   2.  Πρόεδρο και Τ.Σ. της  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ  Θεσσαλονίκης

Κοινοποίηση:

  • Υφυπουργό Αθλητισμού
  • Γ. Γ. Αθλητισμού
  • Επιτροπή Αγώνων ΣΕΓΑΣ, Αθήνα
  • Διευθυντή Καυτανζογλείου Σταδίου

ΘΕΜΑ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ «Δ΄ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ»

Κύριοι,

          Όπως είναι γνωστό ο σύλλογος μας διοργάνωσε το Σάββατο 25.5.2013 τα  «Δ΄ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ», στη μνήμη του «Δασκάλου» ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ προπονητή στίβου. Οι αγώνες είχαν Πανελλήνιο ενδιαφέρον και στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία.

          Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ επί τέσσερα συνεχή χρόνια διοργανώνει αγώνες στίβου με πανελλήνια συμμετοχή αθλητών, με έξοδα που βγαίνουν από το υστέρημα των μελών του και των φίλων του στίβου, και με μόνο κίνητρο, την αγάπη των ανθρώπων του προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι αγώνες οργανώθηκαν με άριστο τρόπο.  Η συμμετοχή των αθλητών από όλη την Ελλάδα  ήταν παραπάνω απόικανοποιητικήκαι με τη βοήθεια των εθελοντών και των αγνών φιλάθλων του στίβου, τα πάντα κυλούσαν ομαλά.

          ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Την τελευταία στιγμή οι αγώνες κόντεψαν να “τιναχτούν στον αέρα” από την ανεξήγητη στάση των «υπευθύνων του ερασιτεχνικού αθλητισμού»! Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από το πουθενά·για ένα στρώμα του επί κοντώ, το οποίο ήταν απαραίτητο, αφού οι δηλωθέντες αθλητές έφτασαν τους 47 (καταπληκτικό νούμερο για το επί κοντώ) και οι αρμόδιοι αρνήθηκαν να το παραχωρήσουν. Το στρώμα που χρησιμοποιούσαμε κάθε χρόνο, φέτος ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζογλείου Σταδίου, κ. Θεμελίδης  Ιωάννης, δεν επέτρεψε να χρησιμοποιηθεί. (Το στρώμα θα το βγάζαμε στο Κεντρικό στάδιο και θα το ξαναβάζαμε στην θέση του –εμείς, οι διοργανωτές-  με δικά μας έξοδα, κόπο και ευθύνη). Το στρώμα δεν βγήκε με μόνη εξήγηση το: “ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ”!

          Η αρνητική στάση του «Σταδίου» συνεπικουρούμενη και από την αναιτιολόγητη στάση του προέδρου και του Τεχνικού Συμβούλου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης  κ.κ. Τομπούλη Αναστάσιου και Χρυσοστομίδη Χρήστου αντίστοιχα, συνετέλεσαν στο να μη βγει τελικά το 2ο στρώμα, το οποίο ήταν απαραίτητο για την απρόσκοπτη τέλεση του αγωνίσματος.

Ούτε η παρέμβαση του προεδρείου του Κεντρικού ΣΕΓΑΣ (κ. Β. Σεβαστή) κατέστη δυνατή να εξαλείψει τις παιδαριώδεις «αιτιολογίες» που χρησιμοποίησαν οι υπεύθυνοι.

«ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ» απεφάνθησαν οι κ.κ. Θεμελίδης Ι.  και Χρυσοστομίδης Χ., ενώ ο κ. Τομπούλης Αν. συνέχιζε να επαναλαμβάνει το: «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ» (το 2ο στρώμα), εννοώντας ότι δεν το ήθελαν για τους αγώνες που θα διοργάνωνε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ (τα σύνθετα), την επόμενη εβδομάδα!

          Λόγω της μεγάλης συμμετοχής  στο άλμαεπί κοντώ και με οδηγό την πολύχρονη εμπειρία μας στο αγώνισμα, οι διοργανωτές αποφασίσαμε να χωρίσουμε τους (47) σαράντα επτά δηλωμένους αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών (με ρεκόρ από 2.20 μέχρι και 5.55),  σε τρία γκρουπ.  Τα δύο πρώτα γκρουπ θα αγωνίζονταν στις 17:00, σε δύο παράλληλα στρώματα (με αρχικά ύψη 2,20μ. και 3,00μ. αντίστοιχα, γιαυτό και χρειάζονταν το 2ο στρώμα). Το 3ο γκρουπ θα αγωνίζονταν με αρχικό ύψος τα 4,00μ. και θα ξεκινούσε όταν τελείωνε το 2ο γκρουπ (το τοποθετήσαμε χρονικά στις 18:35).

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

  • Γιατί κ. Θεμελίδη Ιωάννη, ως πρόεδρος της Επ. Διοίκησης του Καυτανζογλείου, δεν επιτρέψατε τη χρησιμοποίηση του στρώματος όταν γνωρίζατε και το πρόγραμμα των αγώνων αλλά και την μεγάλη συμμετοχή των αθλητών; Καλείστε να αιτιολογήσετε την μόνη απάντηση που δίνατε, το: “ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ”!
  • Πώςαιτιολογείτε κ. Χρυσοστομίδη Χρήστο, Τεχν. Σύμβουλε της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης το δικό σας «ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ»,  που ήταν το μόνο που μας είπατε;

Παρακαλούμε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του Καυτανζογλείου κ. Θεμελίδη Ιωάννη και  τον τεχνικό σύμβολο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Χρυσοστομίδη Χρήστο να απαντήσουν και στο συγκεκριμένο ερώτημα:

«Με ποια κριτήρια και ποιές ειδικές γνώσεις, σε σχέση με το άλμα επί κοντώ, καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι:  Με 47 αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών «ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ»  δεύτερο στρώμα για να τελειώσει ο αγώνας σε (3) τρεις ώρες, που ήταν η προκαθορισμένη διάρκεια των αγώνων;

  • Γιατί  κύριοι εκπρόσωποι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, κ. πρόεδρε και κ. Τεχνικέ Σύμβουλε, δεν βοηθήσατε τους διοργανωτές να βγει το απαραίτητο για τους αγώνες 2ο στρώμα στο Κεντρικό Στάδιο; Μήπως σας διαφεύγει ότι εκτός των άλλων ήσασταν και συνδιοργανωτές των αγώνων; Αν είναι να έχουμε προβλήματα μόνον από τους συνδιοργανωτές μας και τους θεματοφύλακες –υποτίθεται- των αγώνων και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, τότε σίγουρα στη Θεσσαλονίκη κάτι δεν πάει καλά.
  • Τι εννοούσατε κ. Τομπούλη Αναστάσιε, όταν επαναλαμβάνατε το «ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ» (το 2ο στρώμα), τη στιγμή που οι διοργανωτές των αγώνων τονίζαμε ότι «το χρειαζόμαστε»; Εμείς και εσείς δεν είμαστε ένα; Δεν είστε εκπρόσωποι όλων των συλλόγων της ΕΑΣ, δηλαδή εκπρόσωποί μας; Όταν λέτε «εμείς δεν το θέλουμε» γιατί διαχωρίζετε τα θέλω σας από τα δικά μας;

 

          Στο έκτακτο Δ.Σ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που έγινε την ημέρα των αγώνων -με εισήγηση ακόμη και να ματαιωθούν οι αγώνες- επεκράτησε η σύνεση και η λογική, και με εναλλακτική λύση την πλέον ανώδυνη, αποφύγαμε το μοναδικό εμπόδιο των αγώνων που δυστυχώς προήλθε από τους φορείς που ο λόγος ύπαρξής τους είναι να στηρίζουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό! Βάλαμε ένα γκρουπ αθλητών να αγωνιστεί εκτός Σταδίου (στο κλειστό προπονητήριο) για να τελειώσει και το επί κοντώ πριν… νυχτώσει.

          Η απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ (πράξη Δ.Σ. 88/25.5.13) ήταν: Μετά το τέλος των αγώνων, να ζητήσουμε  από τους αρμοδίους, δηλαδή τον Πρόεδρο της Επ. Διοίκησης του Καυτανζογλείου, τον Πρόεδρο και τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, να μας ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ εγγράφωςτις προαναφερόμενες θέσεις τους.

          Υ.Γ.   Τις απαντήσεις των εμπλεκομένων (που παρακαλούμε να έχουμε μέσα σε 20 ημέρες το αργότερο), ακόμη και την πιθανή -μη απάντηση- κάποιου εκ των εμπλεκομένων, θα τις γνωστοποιήσουμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του στίβου.

Θα αφήσουμε τους αγνούς φιλάθλους να κρίνουν, το δικαιολογημένο ή όχι του μοναδικού προβλήματος που προέκυψε στη διοργάνωση των Δ’  ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΩΝ, και μάλιστα, από τους –υποτιθέμενους- θεματοφύλακες του ερασιτεχνικού αθλητισμού!

         Με αθλητικούς Χαιρετισμούς

Για το Δ.Σ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ

          Ο Πρόεδρος                      Η Γεν. Γραμματέας

Θεοφανίδης Θεοδόσιος                       Μανιού Αικατερίνη

print

Written by