ΣΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ ΘΑ “ΠΑΙΞΟΥΜΕ” ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Με τη συμμετοχή δύο παγκόσμιων  πρωταθλητών, του  Κώστα Φιλιππίδη και του Ραφαέλ Χολζντέπε θα γίνει το 2ο Athens Street Pole Vault, σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Αθήνας, στη Μαρίνα Φλοίσβου. (Ο περσινός νικητής  Γερμανός Μπιορν Όττο τελικά -δεν θα  αγωνιστεί).

Από Ελληνικής πλευράς, εκτός από τον Φιλιππίδη, θα αγωνιστεί και ο 1ος Βαλκανιονίκης Κλειστού 2014 Δημήτρης Πατσουκάκης καθώς και ο«ιπτάμενος Αμερικανός» Στέφανος Κουφίδης.
Την Κύπρο μας, τον Πράξανδρο Κερύνειας και τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπήσει ο επίσης 1ος Βαλκανιονίκης Κλειστού 2014, Νίκανδρος Στυλιανού.

ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ:

Το πρόγραμμα του 2ου Athens Street Pole Vault θα ξεκινήσει στις 15.00 με αγώνα επίδειξης άλματος επί κοντώ για μικρά παιδιά, με το «παίζω επί κοντώ». Στο πρόγραμμα αυτό, θα βοηθήσει και ο «υπογράφων» αφού, το «παίζω επί κοντώ» είναι το πρόγραμμα το οποίο έχει εφαρμόσει σε δεκάδες στάδια, σχολεία, πλατείες αλλά και αλάνες, τα τελευταία 10-12 χρόνια, με εξαιρετική επιτυχία.

Τολμώ να πω ότι το «παίζω επί κοντώ» θα μαγέψει τους φίλους του αγωνίσματος – μικρούς και μεγάλους- που ήθελαν να δοκιμάσουν το άλμα επί κοντώ αλλά δεν είχαν την ευκαιρία αφού το νόμιζαν δύσκολο και επικίνδυνο. Με το «παίζω επί κοντώ» η δυσκολία και επικινδυνότητα του επί κοντώ «πάνε περίπατο» και στη θέση τους εμφανίζεται μια προσιτή, εύκολη και ευχάριστη εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη σε όσους το δοκιμάσουν.

Ίσως σε μερικά χρόνια οι μικροί που μεθαύριο θα «παίξουν επί κοντώ» και που σίγουρα θα … συγκλονιστούν από τη μαγεία του, να είναι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές που θα συμμετέχουν στα   μελλοντικά «Athens Street Pole Vault». Ήδη η υπόθεση αυτή, έγινε πραγματικότητα αφού  ο Δημήτρης Πατσουκάκης, είναι παιδί του “παίζω επί κοντώ”.

Υπάρχουν και άλλοι αθλητές και αθλήτριες που έκαναν τα πρώτα τους βήματα με το παίζω επί κοντώ και  ίσως τους δούμε στα  μελλοντικά … street  Pole  Vault.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Στον ίδιο χώρο, στις 17.00, θα αγωνιστούν οι προαναφερόμενοι κορυφαίοι επικοντιστές της Ελλάδας, του Ευρωπαϊκού αλλά και του Παγκόσμιου αθλητισμού από τους οποίους περιμένουμε, αν και αρχή της αγωνιστικής περιόδου, ικανοποιητικές επιδόσεις.

print

Written by