2nd STREET POLE VAULT – ΜΑΡΙΝΑ ΦΛΟΙΣΒΟΥ- ΑΘΗΝΑ

Άλλη μία πετυχημένη εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ έγινε στη Μαρίνα του Φλοίσβου στην Αθήνα, με στόχο να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι τη μαγεία του άλματος επί κοντώ. Το ότι φέτος, για πρώτη φορά, προστέθηκε στο πρόγραμμα και επίδειξη γνωριμίας των μικρών με το άλμα επί κοντώ, κατατάσσει την εκδήλωση μεταξύ των κορυφαίων των διοργανώσεων. Αγωνιστικά, η εξέλιξη του αγώνα διέψευσε τους διοργανωτές που εστίαζαν κυρίως στη μάχη μεταξύ των δύο νικητών των παγκοσμίων πρωταθλημάτων, του ανοιχτού (Holzdepe) και του κλειστού (Φιλιππίδη). Δυστυχώς ο Γερμανός πρωταθλητής δεν αιτιολόγησε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή (ήταν τραυματίας και ανέτοιμες) οπότε δεν κατάφερε να προσφέρει την τόσο διαφημισμένη από τους διοργανωτές μονομαχία με τον Κ. Φιλιππίδη. Ο Γερμανός αθλητής έμεινε στο 5.42 που πέρασε με την Τρίτη προσπάθεια.
Η εξέλιξη του αγώνα ανέδειξε άλλους πρωταγωνιστές σε ύψη πρωτόγνωρα για τα Ελληνικά δεδομένα αφού τόσο ο νικητής του αγωνίσματος Πατσουκάκης Δημήτριος όσο και ο Κώστας Φιλιππίδης πέρασαν τα 5.62 (με την πρώτη και την Τρίτη προσπάθεια αντίστοιχα). Πολύ κοντά και με αξιώσεις για την κορυφή του αγωνίσματος ήταν και ο Νίκανδρος Στυλιανού ο οποίος πέρασε το 5.52 που αποτελεί απόλυτο ατομικό του ρεκόρ και ρεκόρ ΑΣ ΡΗΓΑΣ, ενώ είχε πολύ καλά άλματα στο 5.62 το οποίο όμως δεν πέρασε. Αξίζει να σημειωθεί ότι Στυλιανού και Πατσουκάκης αλληλοβοηθιούνται με την ανταλλαγή κονταριών στην προσπάθειά τους για το καλύτερο. Μπράβο κούκλοι … σας χαίρομαι.
Πολύ καλά άλματα είχε και ο Στέφανος Κουφίδης όμως  μάλλον ήταν “μαλωμένος” με τον πήχη αφού με το παραμικρό έπεφτε! Κάτι ανάλογο έγινε και με τον Μάριο Ματσούκα, ο οποίος εκτός των άλλων είχε και τον πλάγιο άνεμο που ήταν περισσότερο έντονος στην αρχή όταν επιχειρούσε τις 3 προσπάθειές του.

Τα αποτελέσματα των οκτώ αθλητών που συμμετείχαν στην εκδήλωση:

ΠΑΤΣΟΥΚΑΚΗΣ Δ. (ΕΛΛΑΣ) 5,62μ. (Ν.Α.Ρ.), ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ Κ. (ΕΛΛΑΣ) 5,62 μ., ΛΙΣΕΚ (ΠΟΛΩΝΙΑ) 5,52 μ., ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ Ν. (ΚΥΠΡΟΣ) 5,52μ. (Ν.Α.Ρ.), ΧΟΛΖΝΤΕΠΕ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) 5,42 μ., ΚΟΥΦΙΔΗΣ (ΕΛΛΑΣ) 5,02 μ., ΓΚΡΟΥΜΠΕΡ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ) (ΑΚ.), ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ ΜΑΡΙΟΣ (ΕΛΛΑΣ) (ΑΚ.).
Στη φωτογραφία όλοι οι συμμετέχοντες στο αγώνισμα αθλητές και οι τρείς Έλληνες πρωταγωνιστές  (Πατσουκάκης 1ος 5.62, Φιλιππίδης 2ος 5.62 και Στυλιανού 4ος 5.52).

ΤΑ ΑΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΣΟΥΚΑΚΗ ΣΕ ΑΡΓΗ ΚΙΝΗΣΗ
(Είναι από τη σελίδα του συναδέλφου στη ΣΕΦΑΑ – (ΤΕΦΑΑ Αθηνών) Απόστολου Θεοδώρου (http://athleticjumps.com),  τον οποίο και ευχαριστούμε).

print

Written by