ΤΑ KIDS’ ATHLETICS ΣΤΑ Ε΄ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ

Αν το επίσημο πρόγραμμα τον Χειμωνιδείων ήταν πραγματική «γιορτή του στίβου» οι «αγώνες των μικρών» ήταν αληθινό πανηγύρι!!! Περίπου 200 παιδιά σε 14διαφορετικές ομάδες συμμετείχαν στο πρόγραμμα Kids’ Ahtletics και αγωνίστηκαν σε 8 διαφορετικά αγωνίσματα. Οι προπονητές του ΑΣ ΡΗΓΑ φρόντισαν κάθε λεπτομέρεια ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να απολαύσουν έναν υπέροχο αγώνα! Τα αγωνίσματα είχαν στηθεί από νωρίς στο χόρτο του κεντρικού σταδίου. Οι εθελοντές ήταν έγκαιρα στις θέσεις τους με τα ειδικά καρτελάκια κρεμασμένα στο στήθος και τα χρονόμετρα «ανά χείρας». Στις 3 παρά οι ομάδες άρχισαν να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο και το στάδιο γέμισε χρώματα και παιδικά χαμόγελα.

Όλα ήταν υπέροχα! Τα αγωνίσματα κυλούσαν μέσα στο προβλεπόμενο χρόνο, οι κριτές-εθελοντές λειτουργούσαν άψογα, και τα παιδιά έδειχναν με κάθε τρόπο πόσο το απολαμβάνουν. Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν ο παρουσιαστής των αγώνων που περιέγραφε τη ροή των αγωνισμάτων, ξεσήκωνε τους ούτως ή άλλως ενθουσιασμένους γονείς στην κερκίδα, και έδινε την ευκαιρία στους μικρούς αθλητές να μας εκφράσουν από μικροφώνου τα δικά τους συναισθήματα. Ο Ανδρέας Χατζηδήμου (ο «επίσημος ψάλτης» του συλλόγου)συνδέεται με τον Α.Σ. ΡΗΓΑ με τόσο ισχυρούς δεσμούς που ταξίδεψε με το ΚΤΕΛ από τα Γιαννιτσά (μαζί με τον κολλητό του επίσης εθελοντή) για να μας «κάνει το χατίρι» να παρουσιάσει τους αγώνες. Με τόση εμπειρία στη παρουσίαση εκδηλώσεων στις κατασκηνώσεις του Πάικου και στα κατηχητικά σχολεία, ήμασταν σίγουροι ότι είναι «ο κατάλληλος άνθρωπος»! Ανδρίκο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Μετά τους 7 σταθμούς αγωνισμάτων έγινε και το αγώνισμα της αντοχής που δίνει στους αγώνες άλλο παλμό! Σε αυτό το αγώνισμα, που έχει μορφή σκυταλοδρομίας, όλες οι ομάδες αγωνίζονται ταυτόχρονα. Οι μικροί αθλητές τα έδωσαν όλα για την ομάδα τους, τρέχοντας με όλες τους τις δυνάμεις ή εμψυχώνοντας με φωνές και χειροκροτήματα τους συναθλητές τους, συνθέτοντας έτσι ένα μοναδικό σκηνικό. 

Μετά τη λήξη και της αντοχής τα παιδιά κάθισαν όλα μαζί σαν μια μεγάλη παρέα στη κερκίδα του σταδίου και άκουσαν δυο λόγια για το ποιός ήταν ο Κώστας Χειμωνίδης, γιατί τον τιμούμε καιγιατί θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους μας εντός και εκτός σταδίων. Τέλος μοιράστηκαν τα αναμνηστικά διπλώματα και οι χυμοί στους μικρούς μας αθλητές που ήταν φανερά κουρασμένοι αλλά και ενθουσιασμένοι. Αμέσως μετά κατέφθασαν τα αποτελέσματα από την εξαιρετική γραμματεία μας που τα ετοίμασε σε χρόνο ρεκόρ και έγιναν οι απονομές στις νικήτριες ομάδες. Στην κατηγορία των μίνι την 1η θέη κατέλαβε η ομάδα του «Σπάρτακου» ενώ στους ΠΠ/ΠΚΒ η ομάδα του Άρη!

Οι μικροί αθλητές του συλλόγου μας κατέλαβαν την 7η θέση. (Κι επειδή μερικοί από τους μικρούληδες έφυγαν με ένα μικρό παράπονο για την τελική κατάταξη, να τους θυμίσω ότι ειδικά στα Χειμωνίδεια αγωνιστήκαν όλα τα παιδιά που το επιθυμούσαν χωρίς να γίνει επιλογή καθώς δε θα μπορούσε να μείνει κανένα από τα «παιδιά μας» έξω από αυτή τη «γιορτή» αφού και οι γονείς τους αλλά και τα ίδια ακόμη κουράστηκαν για να γίνει τόσο όμορφη. Όσο για τους «μεγάλους» (ΠΠ/ΠΚΒ) κατέλαβαν τη 2η θέση! Τι νόμιζες Γιώργο Τριανταφύλλου… μόνο εσύ; Τη κατάταξη των υπόλοιπον ομάδων μπορείτε να τη βρείτε εδώ.  ΚΑΤΑΤΑΞΗ KIDS’ ATHLETICS

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τον κ. Γιώργο Παπαϊακώβου που ήταν ο βασικός υπεύθυνος του προγράμματος και όλους όσους ανέλαβαν εθελοντικά το ρόλο του κριτή. Τους φοιτητές από την Ειδικότητα Στίβου του ΤΕΦΑΑ  αλλά και τους πρωτοετής φοιτητές, τους κατηχητές, τους κατηχητές της Ι.Μ Θεσσαλονίκης, τους ομαδάρχες από τη κατασκήνωση του Πάικου και φυσικά όλους τους φίλους τους γονείς και τους προπονητές του ΡΗΓΑ που βοήθησαν σε αυτή τη προσπάθεια!

Γκοτζαμάνη Σοφία

  

   

 

Περισσότερες φωτογραφίες από τους αγώνες μπορείτε να βρείτε στο facebook (Sofia Gotzamani)

print

Written by