ΚΑΝΩ ΦΙΛΟΥΣ – ΓΕΙΑ ΘΟΥ, ΜΕ ΛΕΝΕ ΚΩΘΤΑΚΗ, ΕΘΕΝΑ ΠΩΘ ΘΕ ΛΕΝΕ;

Σήμερα θα ασχοληθούμε μόνο με τα ΜΙΚΡΑ ΡΗΓΑΚΙΑ  μας (5-7 χρόνων).  
Τα παιδιά μαθαίνουν και συμμορφώνονται. Ακολουθούν κανόνες, που με το σωστό τρόπο θα τους περάσουμε και θα «αποδεχτούν». Όμως ακόμη τα παιδιά, ιδιαίτερα τα πολύ μικρά, δεν γνωρίζουν τίποτε από συμπεριφορά, το πότε συμπεριφέρομαι σωστά και πότε όχι. Κάποιος πρέπει να τους το πει … κάποιος πρέπει να τους δείξει και να τους αιτιολογήσει γιατί η κάθε συμπεριφορά αξιολογείται διαφορετικά (γιατί π.χ. δεν πρέπει να πετάει κάτω τα σκουπίδια).

ΣΤΟΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ.
Πρώτα «τα συμφωνούμε» (εδώ σηκώνει κουβέντα ..), μετά τους εξηγούμε … και στη συνέχεια ζητάμε να τηρούν αυτά που συμφωνήσαμε, τους κανόνες που βάλαμε.

ΚΑΝΩ ΦΙΛΟΥΣ

Στην πρώτη φωτογραφία γίνεται η συνεννόηση! Θα πρέπει να γνωριστείτε και να κάνετε φίλους. Ο Ερρίκος (που πιάνει το κεφάλι του) ήταν και πέρυσι στο γκρουπ, τώρα είναι μεγάλος …  μπήκε στα 6!
Σίγουρα θα λέει μέσα του Ωχ! Τι έχουμε να τραβήξουμε και αυτή τη χρονιά!

Στη 2η φωτογραφία γίνονται οι συστάσεις!
ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΜΕ ΛΕΝΕ ΓΙΩΡΓΟ, ΕΣΕΝΑ ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ;
Σας πληροφορώ ότι έχει πολύ γέλιο η ιστορία (ίσως είναι αυτό «το γέλιο» που μας κρατάει ζωντανούς όταν ασχολούμαστε με παιδιά). Όποιος δεν μπορεί να χαρεί τις «ατάκες» των μικρών, που βγάζουν πολύ γέλιο, ας κάνει κάτι άλλο, ας μην ασχοληθεί με παιδιά.

Η Τρίτη φωτογραφία δείχνει ότι σιγα  σιγά «το νερό μπαίνει στο αυλάκι», όπως ήδη μπήκε στο ζητούμενο της -Νοικοκυροσύνης- (τακτοποίηση των πραγμάτων του κάθε παιδιού πριν την προπόνηση) στο πετσί τους, φωτογραφία κάτω).
Όπως επίσης και της ταχτοποίησης των παπουτσιών, όταν κάνουμε ασκήσεις στα στρώματα, Φώτο δίπλα, (δεν τα πετάμε από δω και από εκεί).

Δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από δω και πέρα, τα παιδιά έμαθαν …

Ένας μικροέλεγχος κάπου κάπου, καμιά φωτογραφία για να ξέρουν ότι  -τους βλέπουμε- και το παιχνίδι, σε λίγο θα τους γίνει συνήθεια.
Εδώ κολλάει η ρήση του Λοχαγού μας στο Στρατό, που δεν ξεχνάμε: «Διαταγή (για το Στρατό), που δεν ελέγχεται παραμελείται»

ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ

Τελικά μάθαμε ότι οι νικητές στη νοικοκυροσύνη ήταν τα κάπως μεγαλύτερα παιδιά του κ. Κοσμά (μερικά είναι και στη χθεσινή φωτογραφία). ΜΠΡΑΒΟ κούκλοι και Κούκλες και για χάρη σας, αν και είναι νωρίς ακόμη σήμερα Παρασκευή 19:00 θα κάνουμε άλμα επί κοντώ στο Κεντρικό Στάδιο. Οι γονείς μπορούν να έρθουν στο Κεντρικό που έχει και σκιά να παρακολουθήσουν «τα αχώνευτα».

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Γονείς,  μπορείτε να ρίχνετε μια ματιά στο βοηθητικό στάδιο, από τα κάγκελα. Όταν βλέπετε τσάντες και φόρμες τακτοποιημένα σε κύκλο, θα ξέρετε ότι είναι από τα παιδιά του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Με αυτό δεν θέλουμε να θίξουμε κανέναν,  απλά θέλουμε να τονίσουμε ότι στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ ξεκινάμε από τα πιο απλά, που ίσως για κάποιους άλλους να είναι -επουσιώδη-. Εδώ έρχεται να κολλήσει, αυτό που σας γράψαμε σε κάποιο άλλο άρθρο, ότι είναι θέμα «φιλοσοφίας» των ανθρώπων του κάθε συλλόγου.

Εκεί πρέπει να εστιάσετε όταν θα ψάχνετε πού να εμπιστευτείτε το παιδί σας.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ – ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ

Όπως θα διαπιστώσατε οι γονείς που συνοδεύετε τα παιδιά σας αυτές τις τρείς πρώτες ημέρες, ένας από τους βασικούς  μας στόχους είναι ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ. Θα περάσουν καλά, όταν θα νιώθουν ότι βρίσκονται ανάμεσα σε φίλους και όταν θα ξέρουν ότι υπάρχουν ΟΡΙΑ συμπεριφοράς. Στο σπίτι (οι μπόμπιρες) μπορεί να κάνουν ό,τι θέλουν (οι γονείς θα καθορίσετε τα όρια (για το σπίτι).  Όμως όταν  τα παιδιά θα βρεθούν για πρώτη φορά, μακριά από τη μαμά και ανάμεσα σε άλλα παιδιά της ηλικίας τους, τότε μαθαίνουν να ακολουθούν κανόνες, πολύ πιο εύκολα.

Μαθαίνουν ότι υπάρχουν κανόνες και ΟΡΙΑ.

Μαθαίνουν (και θα το νιώσουν τις επόμενες ημέρες), ότι υπάρχουν οι «κίτρινες και οι κόκκινες κάρτες», όταν δεν θα συμπεριφέρονται σωστά.

Μαθαίνουν ότι θα υπάρχει η επιβράβευση – το «αυτοκολλητάκι» όταν θα συμπεριφέρονται «σωστά». (Αργότερα θα σας εξηγήσουμε το αλάνθαστο σύστημα της μηνιαίας αξιολόγησης της ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ των παιδιών [το PointSystem]. Ε! μη θέλετε να τα μαθαίνετε όλα από τώρα!

ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ – Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

 Αν δεν συμφωνείτε με τον τρόπο που εμείς «τα βλέπουμε» (και έχοντας κατά νου ότι θα επηρεάσουμε τη συμπεριφορά των παιδιών σας -σε μεγάλο βαθμό- μέσα από τον αθλητισμό), είναι καθήκον σας, είτε:

α) Να μας βοηθήσετε να γίνουμε καλύτεροι, για χάρη των παιδιών σας. Να έρθετε να μας πείτε και τη δική σας γνώμη, στο οτιδήποτε νομίζετε ότι θα λειτουργούσε καλύτερα, πάντα με στόχο το καλό των παιδιών «μας». Δεν διεκδικούμε ούτε το αλάθητο ούτε το παίζουμε «παντογνώστες».
Θα μας Τιμήσετε αν έρθετε να μας πείτε -τί κατά τη γνώμη σας δεν γίνεται  καλά-. Το να μας πείτε ότι είμαστε σε σωστό δρόμο και ίσως να μας επαινέσετε, καλό είναι και αυτό. Κυρίως όμως θέλουμε να μας υποδείξετε τα πιθανά λάθη (μικρά ή μεγάλα), για να τα διορθώσουμε. Δεν ξεχνάμε ποτέ ότι έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά, που -σε λευκό χαρτί- καταγράφουν το οτιδήποτε τους λέμε και τους δείχνουμε.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Β) Αν δεν συμφωνείτε με τη Φιλοσοφία μας…,  ίσως να σας απασχολεί περισσότερο το πώς θα τρέξει πιο γρήγορα (από τα πρώτα βήματά του το παιδί) και όχι τόσο ο χαρακτήρας του και η συμπεριφορά του.  ΑΜΕΣΩΣ θα πρέπει να ψάξετε να βρείτε κάποιο άλλο σύλλογο, κάποια άλλη παρέα, για να εμπιστευτείτε το παιδί σας, είναι υποχρέωσή σας.

ΟΧΙ μόνο το συνιστούμε αλλά και επιβάλλεται, όπως και συνιστούμε σε άλλους γονείς που πιθανά δοκίμασαν σε άλλους συλλόγους  και δεν τους άρεσε η Φιλοσοφία τους, να έρθουν να δοκιμάσουν και σε εμάς.

Άντε φτάνει!
από δυο λέξεις που ήθελα να γράψω μας πήρε … μεσημέρι.
Πρέπει να γράψουμε και για το Θεοφάνη… το παιδί φεύγει φαντάρος τη Δευτέρα!

print

Written by