ΚΑΡΑΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ + ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ = 5.53

Με υπέροχες επιδόσεις και καταπληκτικές προσπάθειες έκλεισε η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που γίνεται στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στον Πειραιά. Δε θα σχολιάσουμε τους αγώνες ούτε με τα αποτελέσματα θα ασχοληθούμε ούτε καν με τα Πανελλήνια ρεκόρ!  (δεν είμαστε αλλά ούτε το παίζουμε δημοσιογράφοι).
Τα αποτελέσματα  μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ (και εμείς τα βρήκαμε στη σελίδα του ΣΕΓΑΣ).
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1Η ΜΕΡΑΣ

Θα σχολιάσουμε όμως και θα συγχαρούμε τους αθλητές του άλματος επί κοντώ (λόγω ιδιαίτερης σχέσης).
Θα ξεπεράσουμε γρήγορα,  το μόνιμο νικητή για τα τελευταία χρόνια, τον υπέροχο αθλητή Κώστα Φιλιππίδη (Δημήτρης Κυττέας), που κέρδισε και πάλι με 5.70  ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!

Θα σταθούμε λίγο παραπάνω στο Δημήτρη Πατσουκάκη (Φώτης Στεφανή) που με 5.53 ήταν 2ος, λόγω του ότι -ήταν και παραμένει- και δικό μας παιδί. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ

Θα επαινέσουμε και τον Νεράντζη Νικόλαο (Παύλος Σκορδίλης) που με 5.05 ήταν 4ο νικητής).
Θα σταματήσουμε εδώ δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για τον αγώνα τους. ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Όμως θα σταθούμε  στον Εμμανουήλ Καραλή (1999) αθλητή του Γ.Σ. Κηφισιάς, που γυμνάζεται με το Βασίλη Μεγαλοοικονόμου και που ήταν 3ος με 5.53.
Για όσους παραξενευτούν γιατί εστιάζουμε στον τρίτο και όχι σε πρώτο ή δεύτερο έχουμε να πούμε ότι: Το 5.53 που πέτυχε ο Εμμανουήλ είναι η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο, για αθλητή κάτω των 18 ετών U-18 (Παίδα).
Γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι για να πετύχει ο Μανώλης 5.53 χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει κοντάρια τα οποία ούτε και φτασμένοι -ενήλικες- αθλητές δε χρησιμοποιούν! Και μόνο που «τολμάει» και τα χρησιμοποιεί από μόνο του μπορεί να μας προκαλέσει το θαυμασμό.
Το ότι καταφέρνει δε τόσο νωρίς -αθλητικά- με αυτά τα κοντάρια να κάνει και υπέροχα (από τεχνικής άποψης) άλματα αποτελεί το δεύτερο σημείο θαυμασμού και κάτι που πολλοί ενήλικες επικοντιστές θα ζήλευαν.

Ε! για όλους αυτούς τους λόγους αλλά και για πολλούς άλλους (που δε χρειάζεται να τους αναφέρουμε) συγχαίρω ιδιαίτερα τόσο τον καταπληκτικό αυτό αθλητή όσο και τον υπέροχο προπονητή και «υπέροχο άνθρωπο», Βασίλη Μεγαλοοικονόμου (ας μου το επιτρέψουν για σήμερα οι άλλοι υπέροχοι αθλητές αλλά και οι προπονητές τους). Είπαμε, έχουμε  ιδιαίτερη ευαισθησία σε όσους για να ξεδιπλώσουν τα προσόντα τους -τολμούν κιόλας- και το επί κοντώ δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αλάνα που μπορούν να τη χαρούν και να «παίξουν μπάλα» μόνο όσοι τολμούν πραγματικά. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ

Στη φωτογραφία Εμμανουήλ Καραλής και Βασίλης Μεγαλοοικονόμου στην προχθεσινή τους βράβευση από τον ΣΕΓΑΣ για τα -πριν 5.53- κατορθώματά τους.
 

print

Written by