ΣΕΓΑΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δημοσιεύθηκε : Τετ, 04-05-2016, 14:17

Σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον ορισμό του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος στις 10 και 11 Μαΐου, ενώ έχει προγραμματισθεί έγκαιρα η διεξαγωγή της Β φάσης του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Α/Γ στις  7 ή 8 Μαΐου, ο ΣΕΓΑΣ κοινοποίησε την παρακάτω Απόφασή του στις Ενώσεις και τα Σωματεία Μέλη του.

Αναλυτικά

“Σας ενημερώνουμε ότι μετά την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων κατά μία ημέρα νωρίτερα (10-11 Μαΐου)  και προκειμένου να μην επιβαρυνθούν αγωνιστικά οι Αθλητές –τριες που θα συμμετάσχουν στους παραπάνω αγώνες, αλλά και να μην υπάρχουν, όσο είναι δυνατόν, βαθμολογικές απώλειες για τα Σωματεία τους στη Β Αγωνιστική ημέρα των Διασυλλογικών Αγώνων Α/Γ (7 ή 8/5), ισχύουν τα εξής:

Α) Τα σωματεία των  αθλητών – αθλητριών, που θα συμμετέχουν στους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες (10-11/5) και δεν θα συμμετέχουν στα ατομικά αγωνίσματα των Διασυλλογικών Α/Γ (στους ομίλους που θα διεξαχθούν στις 7 ή 8/5), θα πριμοδοτηθούν με «βαθμούς αξιολόγησης» διασυλλογικών αγώνων, σύμφωνα με το παρακάτω πλαίσιο:

1)Οι αθλητές – αθλήτριες που γεννήθηκαν το 1998 (Έφηβοι – Νεανίδες), πριμοδοτούνται με 10 βαθμούς αξιολόγησης για κάθε ΑΤΟΜΙΚΟ αγώνισμα που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Β΄ αγωνιστική ημέρα (7 ή 8/5).

2)Οι αθλητές – αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 1999 – 2000 (Παίδες-Κορασίδες), πριμοδοτούνται με 8 βαθμούς αξιολόγησης για κάθε ΑΤΟΜΙΚΟ αγώνισμα που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Β΄ αγωνιστική ημέρα (7 ή 8/5).

3)Ειδικά οι αθλητές – αθλήτριες που θα συμμετέχουν στα ΣΥΝΘΕΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ, πριμοδοτούνται με 6 βαθμούς αξιολόγησης για κάθε ΑΤΟΜΙΚΟ αγώνισμα που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη  Β΄ αγωνιστική ημέρα (7 ή 8/5).

Β) Για την πριμοδότηση των Σωματείων με τους παραπάνω βαθμούς αξιολόγησης, για τους αθλητές – αθλήτριες που θα συμμετέχουν στους  Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες, θα πρέπει απαραίτητα να ισχύσουν τα εξής:

1)Να αναφέρονται στη δήλωση συμμετοχής του Σωματείου τους στα ΑΤΟΜΙΚΑ αγωνίσματα που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Β΄ αγωνιστική ημέρα, παρότι δεν θα συμμετάσχουν.

2)ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ στη Β΄ αγωνιστική ημέρα Α/Γ (μπορούν να συμμετέχουν μόνο στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών, αφού για τις σκυταλοδρομίες δεν μπορεί να υπάρχει πριμοδότηση σωματείων).

3)Η πριμοδότηση με «βαθμούς αξιολόγησης» των Σωματείων θα υπολογιστεί μετά την επίσημη ανακοίνωση των  αποτελεσμάτων  των Σχολικών Αγώνων, από τα οποία θα τεκμαίρεται η συμμετοχή και κατάταξη των Αθλητών– Αθλητριών. Αυτοί οι βαθμοί αξιολόγησης θα προστίθενται  στην ετήσια αξιολόγηση των σωματείων του 2016 και σε καμία περίπτωση στην βαθμολογία των διασυλλογικών, η οποία υπολογίζεται σύμφωνα με τα αγωνιστικά αποτελέσματα των Αθλητών –Αθλητριών που συμμετείχαν στη Β΄ αγωνιστική ημέρα των Διασυλλογικών Αγώνων Α/Γ.

Παρακαλούνται οι Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ανά όμιλο (Διοργανώτριες και συμμετέχουσες) για την άμεση και έγκαιρη ενημέρωση των σωματείων στην περιοχή ευθύνης τους.

print

Written by