Η «ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ» ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ – Η 2η ΙΣΤΟΡΙΑ

Τελικά δεν είχα απάντηση από τον ανώνυμο φίλο του στίβου! Μολονότι οι ανώνυμες επιστολές δεν είναι και ότι το καλύτερο, μερικές φορές περιέχουν «ουσία».
Γιαυτό …
Παραθέτουμε αυτούσιο* το ε-μαιλ του «άγνωστου φίλου του στίβου» που τα «λέει» χωρίς την υπογραφή του!  Και μόνο που τα έγραψε, σημαίνει ότι νοιάζεται για το στίβο. Ίσως αργότερα μας πει και ποιος είναι!
* = (αφαιρέσαμε μόνο τα  δύο ονόματα που αναφέρει).

ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

« Ο θάνατος του στίβου της Θεσσαλονίκης 

Αγαπητοί κύριοι

Όπως φαίνεται και από τους πίνακες  της βαθμολογίας των πανελλήνιων πρωταθλημάτων στις  ηλικίες ανάπτυξης η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στις τελευταίες  !!!!θέσεις  από πλευράς βαθμολογίας επιδόσεων και αν γίνει αναγωγή στον πληθυσμό της μακράν η τελευταία σε επιδόσεις πόλη στην Ελλάδα στις ηλικίες 13-18 

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η πόλη θεωρείται κέντρο υψηλού αθλητισμού και συντονιστικό κέντρο ανάπτυξης στίβου στη Β. Ελλάδα με υπεύθυνους τον Κ.(Χ)* και τον Κ (Ψ)*.

Βέβαια όποιος Βορειοελλαδίτης αθλητής σέβεται τον εαυτό του και τον κόπο του , επιλέγει να πάει σε ένα αληθινό κέντρο υψηλού αθλητισμού όπως είναι αυτό της Αθήνας και να μη φυτοζωεί αθλητικά εδώ δίνοντας απλά την ευκαιρία σε κάποιους να βαφτίζονται ομοσπονδιακοί προπονητές η υπεύθυνοι η όπως αλλιώς λέγονται οι θέσεις που κάποιοι κυνηγάνε ώστε να παίρνουν αποσπάσεις και μισθούς .

Το Καυτανζόγλειο από Εθνικό Στάδιο έγινε ναός εμπορίου .

Κλαίνε και οδύρονται οι διοικούντες, για την οικονομική ανέχεια του Παπαθανασακη, η οποία τους έκοψε τα ´´τυχερά´.

Βγήκε ο πρόεδρος και οι παρατρεχάμενοι βαλτοί της κυβέρνησης και εξήγγειλαν τα έργα του 1 εκατομμυρίου , στα οποία δεν περιλαμβάνονταν  το ταρτάν του κεντρικού σταδίου!!!! Άρα τα επόμενα 10 χρόνια , αγώνες στην πόλη δε θα γίνουν.

Το 1 εκατομμύριο βέβαια όπως φαίνεται και από τη δημοπρασία έγινε λίγο κάτω από 400 χιλ .

Και ω του θαύματος τελικά δεν έγινε τίποτα τα ούτε ταρτάν ούτε χόρτο ΤΙΠΟΤΑ!!!

Διαμαρτυρήθηκε κανείς; όχι βρε παιδιά προς θεού άλλες είναι οι δουλειές μας

Έμποροι είμαστε αίθουσες οι   οποίες χρησιμοποιούνταν από τους….οποίους αθλητές παλεύουν με τα  θηρία, κλείνουν και ενοικιάζονται σε  offshore εταιρείες με αγνώστους επενδυτές και γνωστούς διαχειριστές.

Νεοσύστατη ομοσπονδία κουνγκ φου αποκτάει ένα μια νυκτι αίθουσες όπου παρανόμως λειτουργούν ταυτόχρονα γραφεία και ακαδημίες.

Όργανα τα οποία ανήκουν.;; Στο ΣΕΓΑΣ και κατ επέκταση στο στίβο εξαφανίζονται και μεταφέρονται σε αποδυτήριο των ρίψεων για να γυμνάζονται οι ελεύθερα αθλούμενοι!!!!

Η αθλούμενη νεολαία προφανώς μπορεί να πάει να παίξει μπάλα η μπάσκετ ώστε να κονομήσουν και οι  offshore πελάτες μας , η ας παίξει  PlayStation  στην ανάγκη.

Ήδη ετοιμάζονται να κλείσουν τους διαδρόμους τις αίθουσες του Κ-3 που το χειμώνα στοιβάζονταν 100 παιδιά για να μπορούν οι ιδιώτες να κονομήσουν χωρίς να τους ενοχλούν οι φωνές των μικρών 

Βρέχει και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στις ακαδημίες να κάνουν προπόνηση στο διάδρομο του Κ3 γιατί χαλάει το image της νεόκοπης επιχείρησης

Ο Στίβος καταστρέφεται με ταχύτατο ρυθμό.

Ο ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης ; Οι καρέκλες και το αιρ κοντισιον να δουλεύει, και όλα τα αλλά…..

Ο υπεύθυνος ανάπτυξης, (αφήστε με ήσυχο προετοιμάζω το επόμενο αθλητικό ταξίδι)

Οι σύλλογοι ; Ακαδημίες να έχουμε οι συνδρομές να πέφτουν και δε βαριέσαι ας μην αγωνιστεί κανένας άλλωστε με Προπονητές -φοιτητές χωρίς πολλές φορές και ειδικότητα στίβου, που  δε γνωρίζουν ούτε τα βασικά, μην περιμένουμε Ολυμπιονίκες 

Οι προπονητές; Κανένα personal, κανένας υποψήφιος βγαίνει το μεροκάματο, τι να ασχολούμαστε τώρα.

Το στάδιο; Καταρρέει ταρτάν δεν υπάρχει, κλειστό Κ3 μέσα στη βρώμα μπάζει νερά από παντού. Το χειμώνα 200 παιδάκια στοιβάζονται σε βρωμερούς διαδρόμους, τους οποίους και αυτούς τους παραχώρησαν στην ιδιωτική πρωτοβουλία!!!!

Το κυλικείο γεμάτο από φιλοσόφους του κωλου που γκρινιάζουν για την κατάσταση, και η μίζερη πορεία μας προς την πλήρη εξαφάνιση του κλασικού αθλητισμού συνεχίζεται.

Καλά που υπάρχουν και οι σύλλογοι στα δυτικά στους Αμπελοκήπους που ασχολούνται με όρεξη και πάθος κάτω από όχι ιδανικές αλλά υπέροχες συνθήκες μπροστά σε αυτές του Καυτανζογλείου, και μπαίνει και κανένας νέος αθλητής σε τριάδα πανελληνίων η εθνική ομάδα.

Όσοι αγαπάνε το στίβο, τον αθλητισμό τη νεολαία πρέπει να ξυπνήσουν. Κύριοι βγείτε μπροστά διαμαρτυρηθείτε, απαιτήστε αλλά πάνω από όλα δουλέψτε για το στίβο.

Η διοίκηση προφανώς αδιαφορεί για όλα αυτά, και απλά έγινε διαχειριστής πολιτικών σκοπιμοτήτων, η σωτηρία υπάρχει μόνο στους απλούς εραστές του αθλητισμού.

 

SOS SOS SOS SOS SOS

Sent from ProtonMail Mobile

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ  

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ                            Θεσ/νίκη 16/9/2016

Β.ΕΛΛΑΔΑΣ                                                                            Αρ.Πρωτ.:26      

——————————————                                                

 

ΠΡΟΣ:

                                                                                                     Πρόεδρο Δ.Σ Ε.Κ.Σ.

                                                                                                   κ.Απόστολο Μητιντζή

 

                                                                                                                                                                 Κοινοποίηση: Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

                                                                   Πρόεδρο κ.Τομπούλη Αναστάσιο

 

     Κύριε Πρόεδρε,

Μετά τις τελευταίες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το καλοκαίρι στους χώρους και στις αίθουσες προπόνησης των αθλητών-τριών στο ΕΚΣ, θα θέλαμε να σας θέσουμε κάποια θέματα, αλλά και να ενημερωθούμε  και με τη σειρά μας να ενημερώσουμε τους συναδέλφους προπονητές, για το τι ισχύει πλέον στο ΕΚΣ.

     1) ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την αιτία κατάργησης της αθλητικής εγκατάστασης (καταστροφή της βαλβίδας ρίψης σφαίρας) που βρισκόταν στον χώρο δίπλα στο βοηθητικό στάδιο, που εξυπηρετούσε πολλούς συναδέλφους που είχαν αθλητές ταυτόχρονα δρόμων και ρίψεων. Τι ακριβώς θα δημιουργηθεί στον χώρο αυτό και από ποιους θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

     2) ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΒΑΡΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την ενοικίαση των 2 αιθουσών του Κ3 στον ιδιώτη επενδυτή, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσ/νίκης και την υπογραφή μνημονίου, όπως είχαμε πληροφορηθεί, θα δινόταν προς χρήση 2 άλλες αίθουσες έως 31/8/2016 στο ίδιο κτίριο (Κ3) για την εξυπηρέτηση των αθλητών του Στίβου.

Η  μία αίθουσα δόθηκε αποκλειστικά στην Παραολυμπιακή επιτροπή, ενώ στην άλλη παραμένει ο ιδιώτης που την ενοικιάζει.

Αντ’ αυτών δόθηκε στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ για χρήση μία αίθουσα στο Κ1 (Κ1-30), όπου μεταφέρθηκαν τα όργανα που υπήρχαν στις αίθουσες του Κ3. Τα μισά όμως, καθώς κάποια απ’ αυτά τοποθετήθηκαν σε αίθουσα για τους ελεύθερα αθλούμενους!!! Τα δύο δε απ’ αυτά είναι χαλασμένα με την υπόσχεση ότι θα διορθωθούν;

Στην πρώτη βροχόπτωση η αίθουσα αρχίζει να στάζει , γεγονός που απαιτεί άμεση στεγανοποίηση, καθώς υπάρχει σοβαρό θέμα πλέον ασφάλειας και το οποίο δυστυχώς συμβαίνει και σε άλλα σημεία του Ε.Κ.Σ..

Σίγουρα σε ένα εθνικό στάδιο όλοι έχουν δικαίωμα να γυμνάζονται, αλλά το να προηγούνται οι ελεύθερα αθλούμενοι και οι ιδιώτες έναντι των αθλητών από τους οποίους περιμένουμε να βγουν κάποιοι πρωταθλητές, αυτό μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί!!!

Επειδή, όμως, στους προπονητές δεν αρμόζει μόνο η κριτική, αλλά να προτείνουνε λύσεις εφικτές στα προβλήματα, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

     Α) Άμεση στεγανοποίηση της αίθουσας που στάζει στο Κ1 που δόθηκε για χρήση στους συλλόγους ,καθώς και όπου υπάρχει πρόβλημα..

     Β) Χρησιμοποίηση μέρους των εσόδων από τις αίθουσες και τα γραφεία που ενοικιάζει το ΕΚΣ για την αγορά μηχανημάτων, για να εξοπλιστεί η αίθουσα, καθώς πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει μία ανταπόδοση προς τη νεολαία που έρχεται με διάθεση και θέλει να ασχοληθεί με τον Κλασικό Αθλητισμό.

     Γ) Ίση αντιμετώπιση των συναδέλφων προπονητών σε σχέση με τους ιδιώτες σε πολλά θέματα καθώς το ΕΚΣ είναι εθνικό και όχι ιδιωτικό.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε και ζητάμε λύσεις έχοντας στ’ αυτιά μας τις δηλώσεις του αρμοδίου Υφυπουργού αθλητισμού τόσο στην υποδοχή των Ολυμπιονικών, όσο και στην παρουσίαση της ομάδας για τους Παραολυμπιακούς αγώνες, για στήριξη των αθλητών και παρεμβάσεις στα στάδια για την υποστήριξη τους.

Σαφέστατα στην εποχή μας είναι άμεση ανάγκη εξεύρεσης εσόδων και πόρων, αλλά εμείς απλώς ζητάμε να προπονήσουμε τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια σε χώρους  κατάλληλους  που τους αξίζουν. Δεν έγινε ο ελαστικός τάπητας , δεν θα έχουν αίθουσες, με αποτέλεσμα στην σκληρή πραγματικότητα και στο αντιαθλητικό σύστημα απαιτούνται άμεσες λύσεις.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

    -Ο-                                                    -Ο-     

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π.ΣΙΣΜΑΝΙΔΗΣ                                          Κ.ΜΗΝΑΣ               

print

Written by