ΜΕ «ΜΗΝΥΜΑΤΑ» Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ 2018

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ – ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Πώς να περιγράψεις με λίγα λόγια  τα όσα έπιασαν οι κεραίες σου όταν αυτά είναι τόσα πολλά; Θα αναφερθώ στα σημεία που  με εντυπωσίασαν  – επιγραμματικά – μόνο για να τα αναδείξω και θα σας αφήσω να ταξιδέψετε με τη σκέψη σας, όσο μακριά θέλετε, στο δρόμο που ανοίγει η κάθε αναφορά.

Η ΓΙΟΡΤΗ:  Ειλικρινά κάθε φορά εκπλήσσομαι με το αποτέλεσμα του συνόλου των ενεργειών και των εκδηλώσεων που όλα μαζί συνθέτουν τη ΓΙΟΡΤΗ.
Αρχίζοντας από την συντονισμένη κατανομή των εργασιών των προπονητών – των διοργανωτών της γιορτής-  φτάνω μέχρι και το απίθανο αποτέλεσμα στις προσπάθειες των παιδιών μας. Πώς είναι δυνατόν μέσα σε δύο τρείς πρόβες, σε περιορισμένο χρόνο ανάμεσα στις  προπονήσεις και σε διαφορετικά γκρουπ, να συντονίσεις τόσους μπόμπιρες στα τραγούδια, τη μουσική, τα σκετς, τα θεατρικά και όλα όσα είδαμε;

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ: Είναι η συντονισμένη προσπάθεια των προπονητών και των μελών του Δ.Σ. που πλέον λειτουργούν με κεκτημένη ταχύτητα και τα πάντα παίρνουν πιο εύκολα το δρόμο τους.
Βέβαια όπως σε κάθε συλλογική προσπάθεια κάποιοι πάνε μπροστά και στη συνέχεια ακολουθούμε και οι άλλοι, κάποιοι δεν κοιμούνται ή ξοδεύουν ότι χρόνο διαθέτουν για την επιτυχία της εκδήλωσης. Ε! αυτό δεν θα πάψει να υπάρχει, όμως το σίγουρο είναι ότι όλοι συμμετέχουμε και ο καθένας «σπρώχνει τον αραμπά» όπου και όταν χρειάζεται, κανείς δεν κάνει “καβαλίκα”…

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ: Υποδειγματική η συνέπεια των συντελεστών της εκδήλωσης. Μέλη του Δ.Σ., μέλη της Σκιώδους κυβέρνησης, μέλη εκπρόσωποι του «δυνατού Φύλου» μαμάδες, γονείς και κηδεμόνες, προπονητές, καλεσμένοι εθελοντές, αθλητές μικροί και μεγάλοι, … όλοι λειτουργούν με υποδειγματική συνέπεια.
ΜΠΡΑΒΟ «ΜΑΣ»  ίσως αυτό να είναι το δυνατό όπλο της οικογένειας του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Έχοντας να κάνω τα λιγότερα από τον οποιονδήποτε στην εκδήλωση (τα φόρτωσα στους νέους που είναι και ωραίοι!) είχα το χρόνο να «αφουγκραστώ». Πράγματι ένοιωθα ότι δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο παρά “οικογενειακή γιορτή” αφού είχε συνδετικό κρίκο τα παιδιά «μας».

Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ: Δεν θα αναφέρω συγκεκριμένα παραδείγματα για να μη φέρω σε δύσκολη θέση αυτούς που με τη συμπεριφορά τους μας αναγκάζουν να τους προσέξουμε. Τί σημασία έχει που δεν θέλουν να φαίνονται και να ακούγονται, τι σημασία έχει που λειτουργούν αθόρυβα και τις πιο πολλές φορές (νομίζουν) ότι καταφέρνουν να περνούν απαρατήρητοι, οι πράξεις τους φανερώνουν το μεγαλείο τους.
Κυρίες, Κύριοι εσείς που έχετε μέσα σας το πνεύμα της συνεισφοράς και της βοήθειας και  που χωρίς να το θέλετε ΦΑΙΝΕΣΤΕ (αφού λάμπετε ανάμεσά μας) δεχτείτε ένα μεγάλο  ευχαριστώ (γραμμένο με μικρά γράμματα για να μη σας το χαλάσω) για τη συμβολή σας στο οικογενειακό κλίμα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ:
ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ:
Να αρχίσω από το καρότσι με τα τρόφιμα που γέμισε και το μήνυμα που περνάει στα παιδιά μας «να νοιαζόμαστε και για τους γύρω μας¨.
ΤΑ ΣΚΕΤΣ:  Να φτάσω στα μηνύματα από τα σκετς και τα θεατρικά. Μετάλλιο ήθελε ο μικρός στο σκετς όμως, τόσο οι γονείς του όσο και ο μεγαλύτερος αδελφός έβαλαν καλά στο μυαλό του μπόμπιρα ότι πιο πάνω από τα μετάλλια είναι ο χαρακτήρας, η συμπεριφορά, η τήρηση Αρχών και Αξιών, το «ευ αγωνίζεσθαι» και η προσπάθεια. Αν τηρώντας όλα αυτά έρθει και το Μετάλλιο, διπλή η χαρά.

ΤΑ ΓΛΥΚΑ: Το γλυκό που έφαγα (ένα, τίμια) και μόνο που ήταν από χέρια που προσφέρθηκαν  εθελοντικά να τα φέρουν για να γλυκάνουν τη γιορτή μας ήταν ότι καλύτερο έχω φάει σε οικογενειακή γιορτή.
Κυρίες Κύριοι, σας ευχαριστούμε για την εθελοντική σας προσφορά. Με την κίνησή σας και εμάς γλυκάνατε και εσείς πρέπει να νοιώσατε υπέροχα, το δικαιούστε.

ΤΑ ΔΩΡΑ: Όπως και να έχει όταν είσαι κάποιων –λίγων- ετών και στήνεσαι στην ουρά για να πάρεις το δωράκι σου και μάλιστα από τα χέρια του ΑΙ Βασίλη, τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν μόνο με τη λέξη μαγεία περιγράφονται. Αγόρια, Κορίτσια, Unisex από όλα είχε ο πάγκος των δώρων. Πήραν όλα τα παιδιά και έφτασαν και για τα αδέλφια που έλειπαν.
(Βέβαια κάποια αχώνευτη ψηλή (όνομα δε λέμε, κότσο είχε τα μαλιά!) ξέχασε να πάρει δωράκι και υποχρέωσε τον πατέρα της να τρέχει την τελευταία στιγμή κατά 40 εκκλησιές. Ε! πώς να μην της κάνω ένα δωράκι! Κορίτσι μου, κέρδισες με την αξία σου (100 επαναλήψεις)  σε κάμψεις, σε κοιλιακούς στα πολύζυγα και σε γυρίσματα στους κρίκους). Τυχερήηηηηηηηη!

Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ: Υπέροχος και φέτος ο ΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ, με το δικό του στυλ. Μέχρι και ειδικά παπούτσια με καρφιά (Spikes) φόρεσε για να μην αργήσει για την παράδοση των δώρων.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ και  ΒΙΝΤΕΟΛΗΠΤΕΣ
: Ευχαριστούμε τον  οικογενειακό φωτογράφο, παρουσιαστή και ότι άλλο χρειάζεται Ανδρέα που έσπευσε να προλάβει την εκδήλωση.
Όσο για τα θεατρικά, τα τραγούδια, τα ποιήματα και τα σκετς των παιδιών, όλα  έχουν καταγραφεί σε βίντεο από ακόμη έναν εθελοντή γονέα που η παρουσία του στην οικογένεια του ΑΣ ΡΗΓΑΣ μόνον απαρατήρητη δεν περνάει.
Κύριοι, για ακόμη μια φορά σας ευχαριστούμε.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ
. Οι μόνοι που δικαιούνται τον τίτλο του πρωταγωνιστή στην όλη εκδήλωση είναι οι αθλητές μας. Όλα τα παιδιά τα πήγαν περίφημα και δεν ήταν λίγοι αυτοί που ξεχώρισαν. Ξεχώρισαν τόσο με το τραγούδι τους, με τη μουσική τους, την απαγγελία τους, τον καθαρό λόγο τους, το θάρρος τους αλλά και τις υποκριτικές τους ικανότητες.   Να που εκτός από ανίχνευση ταλέντων στο Στίβο με τη γιορτή μας δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν και άλλα χαρίσματα που να σχετίζονται με τις καλές τέχνες και όχι μόνον.

ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πώς είδαν την εκδήλωση οι μικροί μας αθλητές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όχι μόνο θα θυμούνται τη συμμετοχή τους στην χορωδία, στο σκετς ή την απαγγελία του ποιήματος, αλλά θα θυμούνται για πολύν καιρό την όλη εκδήλωση με τα χρώματα, τους φίλους τους, τους γονείς να χειροκροτούν και τον ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ να τους φέρνει τα δώρα. Κλείνοντας τα μάτια για να θυμηθούν σίγουρα δεν θα ξεχάσουν και τη γλυκιά γεύση από τα μελομακάρονα και τα άλλα γλυκά που έκλεισαν την ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αλλά και όλους όσους παραβρέθηκαν στη  Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και χάρηκαν με τη χαρά τη δική μας και των παιδιών «μας».

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  – ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2019

print

Written by