ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ «ΡΗΓΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ 2019» ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ «ΡΗΓΑ»

ΣΤΟΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ … ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΡΟ

Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια,  όμως μετά από μια μεγάλη προσπάθεια, όπως είναι και ο αγώνας Τιμής στη μνήμη του ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ, γίνεται ένας απολογισμός.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ

Στη διοργάνωση των αγώνων «ΡΗΓΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ 2019», ο κύριος και μοναδικός στόχος ήταν να Τιμήσουμε τον Άνθρωπο ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ που μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε τον σύλλογο, καταθέτοντας «την ψυχή μας».

Το δικαιούται αυτό ο ΡΗΓΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ γιατί ποτέ δεν είδε τον αθλητισμό μόνον ως επίδοση και ρεκόρ. Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, στην παρέα, στην κουβέντα, ποτέ δεν έδωσε αξία ΜΟΝΟ στη νίκη, τα πάντα τα γύρω από το βάθρο τον ενδιέφεραν το πώς έφτασες στη νίκη, πώς αντιμετώπισες «το χάσιμο της νίκης» αλλά και η συμπεριφορά του νικητή και του «χαμένου» σε πολλές και εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις.

Νίκη χωρίς το σωστό «περιτύλιγμα»  χωρίς τα σωστά μηνύματα, δεν έχει καμία αξία.

Σε τούτο διαφέρουν οι αγώνες στίβου που διοργανώνουμε εμείς από τους αγώνες όπως τους αξιολογούν οι λάτρεις των ρεκόρ και των επιδόσεων. Οι δικοί μας αγώνες έχουν «περιφερειακή όραση» δεν εστιάζουν μόνο στην επίδοση και τη νίκη. Την επιδιώκουμε και αυτή με ζήλο και πάθος όμως δεν στοχεύουμε στο να κάνουμε «νικητές» ή Ολυμπιονίκες ξεκομμένους από τις Αρχές και τις Αξίες που στολίζουν τον Αθλητισμό. Εστιάζουμε στο «Καλός κ’ αγαθός»

ΤΟ «ΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ» ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Για τη δική μας φιλοσοφία το βάθρο των νικητών δεν είναι εκεί  για να κρατήσει τον νικητή πιο ψηλά από τους άλλους ώστε φανούν καλύτερα το μετάλλιο και το κύπελλο που θα αξιωθεί να πάρει.

Σύμφωνα με τη δική μας φιλοσοφία το βάθρο ξεναγεί  τον εμπλεκόμενο στη χώρα των Αρχών και των Αξιών  (γι’ αυτό και το στολίζουμε με χρώματα και λουλούδια).

Σε κάθε αγώνα που διοργανώνουμε θέλουν να περάσουμε και κάποιο μήνυμα θέλουμε να ανοίξουμε παράθυρα, όσα περισσότερα γίνεται, για να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να δουν το ίδιο θέμα, τον αγώνα τους, από πολλές και διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Στο βάθρο δεν πρέπει ανεβαίνει κάποιος μόνο για να πάρει το έπαθλο για τη νίκη του και την επίδοσή του. Όσοι ανεβαίνουν στο βάθρο θα πρέπει να λάμπουν, να εκπέμπουν κάποιο φώς λόγω συμπεριφοράς και αρετής και θα είναι αυτό το φώς που θα δίνει αξία στη νίκη τους.

Ο δικός μας στόχος είναι, μέσα από την προσπάθεια των αγωνιζομένων για να ξεπεράσουν τον εαυτό τους να καταφέρουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.  Να νοιάζονται για τον συναθλητή τους και να  χρησιμοποιούν τον αθλητισμό για να περάσουν τα δικά τους ανθρωπιστικά μηνύματα και στους συναθλητές τους που έτυχε να μην ακούσουν ποτέ για τα «παράθυρα του αθλητισμού» από τα οποία βλέπεις το ίδιο θέμα από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ
Για ακόμη μία φορά δικαιωθήκαμε. Το παίζω επί κοντώ μπορεί να κάνει το κάθε παιδί να χαρεί να του τονώσει το ηθικό να το κάνει να πιστέψει στις δυνάμεις του και να φύγει «πετώντας» από χαρά.

Κάτι ανάλογο συνέβη και αυτή τη φορά. Στα ήδη δηλωθέντα παιδιά συνεχώς προσθέτονταν και άλλα που ήθελαν να δοκιμάσουν. Κάποια παιδιά το βρήκαν πολύ εύκολο και κάποια λιγότερο, όλα όμως το χάρηκαν. Αυτά που προσαρμόστηκαν καλύτερα, προχώρησαν και σε αγώνα και διεκδίκησαν τη νίκη.

Ήταν τόσο ευχάριστη και ελεγχόμενη ατμόσφαιρα που μέχρι και μεγάλοι δοκίμασαν το «παίζω επί κοντώ». Μέχρι και ο πρόεδρος του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Μουρουδέλης είναι έτοιμος για να συναγωνιστεί τη μικρή του κόρη Χριστίνα παρακολουθώντας και μόνο τις προσπάθειες των παιδιών στο «παίζω επί κοντώ»!

Στην τελευταία φάση, το «παίζω επί κοντώ» πήρε τη μορφή αγώνα. Από όσους είχαν προκριθεί στον Τελικό η καταγραφή των προσπαθειών των 6 τελευταίων αθλητών μας έδωσε και τους νικητές.

1ος Λαμπριανίδης Θέμης              2008       1.95
2ος Παπαδοπούλου Φένια            2007       1.90
3ος Γιαλίδης Σπύρος                        2008       1.60
3ος Μπακαλίδης Ορέστης             2008       1.60
5ος Ξάνθου Βασιλική                       2009       1.55
6ος Τσιώτρα Νάνσυ                         2009       1.50

Στους νικητές αλλά και σε όσους πέρασαν στον Τελικό δόθηκαν κουπόνια Δωρεάν προπονήσεων και απαλλαγή της εφάπαξ εισφοράς εγγραφής στο Σύλλογο.

Τον αγώνα πλαισίωσαν τα διάφορα δρώμενα με αποκορύφωμα την κλήρωση του ποδηλάτου που προσέφεραν ειδικά για την εκδήλωση οι αδελφοί Γιάννης και Νίκος “StamatisMoto”,  Γρ. Λαμπράκη 66.

Το ποδήλατο κέρδισε η μικρή Μαρκέλλα Μπάτσι από τις Ακαδημίες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ (φωτογραφία με το ποδήλατο όταν θα την έχουμε).

Λόγω της εμπλοκής μας στο Αγωνιστικό πρόγραμμα αμέσως μετά την πρώτη φάση του «Παίζω επί κοντώ»  δεν είχαμε πληροφόρηση για το ποιός ήταν ο τυχερός. Εχθές είδαμε τη μικρή Μαρκέλλα που ήρθε στην προπόνηση με το ποδήλατό της και έδειχνε πραγματικά χαρούμενη. Διπλά χαρούμενοι είμαστε όλοι εμείς με τη χαρά της Μαρκέλλας και κάθε Μαρκέλλας που βρίσκεται στην αγκαλιά μας.

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΠΠ-ΠΚ/Β

Ακόμη μια μεγάλη μερίδα νεαρών, εκκολαπτόμενων επικοντιστών, είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν και να χαρούν το αγώνισμα.

Τα αποτελέσματα των ΠΠ-ΠΚ/Β είναι.

1ος  Παυλίδης Χρήστος                   2006       2.10
2ος  Φαρδής Κωνσταντίνος           2006       1.90
3ος  Χαντζίδης Θεόδωρος              2006       Α

1ος  Γκεβορκιάν Σουζάνα              2007       2.10
2ος  Διαβάτη Βασιλική                    2009       1.90
3ος  Χριστοδούλου Ζωή                 2007       1.70
–     Μπουζίνου Δήμητρα               2007       Α

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ Π και ΠΠ/Α

Σε δύο ημέρες ολοκληρώθηκε ο αγώνας αφού την πρώτη ημέρα το αγώνισμα διακόπηκε κάπου στη μέση λόγω βροχής. Ο Αγώνας με απόφαση του Εφόρου συνεχίστηκε την Δευτέρα στον ίδιο χώρο. Τα τελικά αποτελέσματα αναφέρονται κανονικά στα ολοκληρωμένα αποτελέσματα που θα βρείτε ΕΔΩ.

ΧΙΛΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΝ ΔΕΚΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ  ΠΟΥ ΑΝΑΡΡΩΝΕΙ «ΓΙΑΝΝΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ»

Μεγάλες κάρτες κυκλοφόρησαν από τους προπονητές του Ας ΡΗΓΑΣ όπου ο κάθε αγωνιζόμενος αθλητής μπορούσε να γράψει τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση του Γιάννη Αβραμίδη. Οι «κάρτες» αυτές θα παραδοθούν στην οικογένεια του Γιάννη μαζί με τη «δύναμη» που κρύβουν τα τόσα μηνύματα για ταχεία ανάρρωση.

Άνθρωποι του συλλόγου αποτύπωσαν όλες τις εκδηλώσεις σε φωτογραφικό υλικό αλλά και σε βίντεο τα οποία θα απολαύσουμε όταν θα είναι έτοιμα. Υπομονή…

print

Written by