28.9.2019 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ – ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΕΚΙΑΡΕΙΑ 2019

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ συμμετέχει με σκοπό να Τιμήσει τους αγώνες «ΜΠΕΚΙΑΡΕΙΑ» που γίνονται κάθε χρόνο προς τιμήν του Βαλκανιονίκη Αθανάσιου Μπεκιάρη. *

Οι δηλωθέντες  αθλητές και αθλήτριες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ φαίνονται παρακάτω.

Η μετακίνηση των αθλητών θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία στήλη του Οργανωτικού (παρακάτω)*.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΕΚΙΑΡΕΙΑ 2019

Ενημερώνουμε τους γονείς που πιθανά τους πιέζει η μετάβαση στις Σέρρες,  ότι ο προπονητής κ. Κατσίκας που θα μεταφέρει τα κοντάρια και θα ξεκινήσει από το Καυτανζόγλειο στις 13:00, έχει θέσεις για την μεταφορά (2-3) δυο τριών αθλητριών (που αγωνίζονται νωρίς) στις Σέρρες αλλά και για την επιστροφή τους.
Είναι ευχάριστη η προθυμία των γονέων να συνοδέψουν τα παιδιά τους και το ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ.
Απλά όπου μπορούμε η μετακίνηση ας γίνεται με σύνεση, όχι 6-7 αυτοκίνητα για 10 αθλητές!

*Ο Αθανάσιος Μπεκιάρης
είναι ένας από τους κορυφαίους αθλητές στην ιστορία του Σερραϊκού αθλητισμού. Γεννήθηκε το 1904 στη Βέργη Σερρών και από πολύ μικρή ηλικία  έδειξε τις ικανότητες του στον αθλητισμό και κυρίως στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων. Υπό την καθοδήγηση του γυμναστή Μιχάλη Κουμούση ξεκίνησε το 1927 να παίρνει μέρος σε αγώνες και αναδείχθηκε Βαλκανιονίκης στους δρόμους 10.000.
Πέθανε το 1953, φτωχός και σχεδόν ξεχασμένος από τον πολύ κόσμο. Ο τάφος του βρίσκεται στο Α΄ νεκροταφείο Σερρών, τον οποίο παραχώρησε ο Δήμος Σερρών τιμής Ένεκεν. Στον τάφο του υπάρχει και σχετική πινακίδα με την ένδειξη ότι υπήρξε μεγάλος Αθλητής του ΟΡΦΕΑ Σερρών και Βαλκανιονίκης. Η ιστορία του ομίλου ΟΡΦΕΑ ταυτίζεται με την ιστορία της πόλης των Σερρών , αφού είναι ο παλαιότερος Σερραϊκός όμιλος και ιδρύθηκε το 1905.

print

Written by