ΝΕΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ – ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΕΓΑΣ

Σφίγγουν τα πράγματα ακόμη και στον Ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η μόδα του μαζευόμαστε 20 άτομα και κάνουμε έναν αθλητικό σύλλογο καλά κρατούσε τις τελευταίες δεκαετίες. Ειδικά στον ΣΕΓΑΣ από τους 380 συλλόγους που αναφέρονται στη σελίδα του ΣΕΓΑΣ μόλις 198 σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα ολοκλήρωσαν τη διαδικασία εγγραφής στο ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
Τα 198 σωματεία που ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους αλλά και τα 25 που έκαναν αίτηση αλλά δεν την ολοκλήρωσαν, θα τα βρείτε εδώ (Σωματεία-ΣΕΓΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛ. ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ)

Εχθές, 18 Σεπτεμβρίου 2010 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Τεύχος πρώτο, Αρ. Φύλλου 181 ο ΝΕΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4726 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 19.9.2020 ΑΥΓΕΝΑΚΗ document-28  σύμφωνα με τον οποίο θα γίνονται από εδώ και πέρα όλες οι διαδικασίες εκπροσώπησης των Σωματείων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών.

Στα δικά μας τα χωράφια, τόσο στην εκπροσώπηση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης  όσο και στον Κεντρικό ΣΕΓΑΣ συμβαίνουν παράξενα και περίεργα πράγματα. Βλέπουμε  παραδοσιακούς συλλόγους να μην έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, που σημαίνει ότι αν τελικά δεν την ολοκληρώσουν δεν θα έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για το Δ.Σ. των Ενώσεων και των Ομοσπονδιών αλλά ούτε και δικαίωμα ψήφου θα έχουν.

Για τον ΣΕΓΑΣ μέχρι στιγμής 198 σωματεία μόνον από τα 380 έχουν δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με άλλα λόγια μέχρι σήμερα εκπρόσωποι συλλόγων που δεν ήσαν τακτοποιημένοι είχαν τις Διοικήσεις των Ενώσεων ή συμμετείχαν στο Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ.

Οι προσεχείς μήνες Νοέμβριος μέχρι και 15 Φεβρουαρίου προβλέπονται μήνες προεκλογικών αντιπαραθέσεων, με τους συλλόγους που δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου να διαμαρτύρονται αλλά και με τους συλλόγους που προσπαθούν να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις της Πολιτείας να προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για τον αθλητισμό που πιστεύουν και υπηρετούν.

Πολλά και παράξενα συμβαίνουν, ακόμη και στο χώρο του Κλασικού Αθλητισμού…

Δεν θα εμβαθύνουμε, αλλά πολλά ερωτηματικά μας δημιουργήθηκαν διαβάζοντας τη Λίστα των Συλλόγων, που είτε Ολοκλήρωσαν  είτε απλά υπέβαλαν αίτηση και δεν την ολοκλήρωσαν. Τα ερωτηματικά αυτά προκύπτουν από την ύπαρξη συλλόγων, ακόμη και στην δική μας ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, γύρω και επάνω από τους οποίους παίζονται παιχνίδια του στυλ «δούναι και λαβείν».

Όσοι ενδιαφέρεστε για το κομμάτι Ερασιτεχνικός Αθλητισμός, Ερασιτεχνικός Σύλλογος, Αθλητισμός Βάσης, πρωταθλητισμός, ίσως θα πρέπει να φροντίσετε να ενημερώνεστε για τα όσα συμβαίνουν και τα όσα πρόκειται να ακουστούν και να συμβούν στους επόμενους μήνες. Ό,τι λάμπει δεν είναι Χρυσός!

Κλείνω το σημείωμα εστιάζοντας στη συμβουλή μας, προς τους γονείς και κηδεμόνες που ψάχνουν σύλλογο να πάνε το παιδί τους, που αναφέρεται στη ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του κάθε  Συλλόγου. Είναι κάτι που τονίζουμε εδώ και χρόνια και συμπεριλαμβάνεται στο άρθρο που έχει να κάνει με τις Ακαδημίες και το ερώτημα των Γονέων και κηδεμόνων «ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ». Το άρθρο αυτό μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

print

Written by