ΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ Ο ΣΤΥΛΟΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ – Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Εφόσον για σχεδόν δύο χρόνια τα έγγραφα που στείλαμε στους υπευθύνους δεν ήταν αρκετά να διορθωθεί ο στυλοβάτης του επί κοντώ, ο κόμπος έφτασε στο χτένι.

Εστάλη έγγραφο με ενημέρωση ότι:

“ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!
τη Δευτέρα 24.1.22 και ώρα 10:00 ο υπογράφων θα πάει «ΜΟΝΟΣ» να επιχειρήσει να διορθώσει το στυλοβάτη”.
Στο έγγραφο καλούσαμε όποιον θέλει και μπορεί να βοηθήσει, να προσέλθει. APLA GIA THN ENHMERVSH SAS STYLOVATIS 24.1.22

Τελικά ήρθε ο κ. Ματθαίος Καϊσίδης (Τ.Σ.) και οι δύο μας ξηλώσαμε το στυλοβάτη, βγάλαμε τον κομμένο οδοντωτό ιμάντα και ετοιμάσαμε τις λεπτομέρειες για την τοποθέτηση του νέου ιμάντα.

Στην αγορά του ιμάντα βοήθησε η κ. Δήμα Νικολέττα (που με τη μηχανή της πήγε και αγόρασε τον ιμάντα) και την οποία ευχαριστούμε.

Το απόγευμα Αριθμήθηκε ο Νέος οδοντωτός ιμάντας, με το χέρι πόντο-πόντο μέχρι τα 6.40, από τους κ. Γκοτζαμάνη Σοφία (Υπ. Ακαδημιών ΑΣ ΡΗΓΑΣ) και κ. Καρματζόγλου Σταύρο (Γενικό Αρχηγό ΑΣ ΡΗΓΑΣ) τους οποίους επίσης ευχαριστούμε.

Την Τρίτη το πρωί, Κατσίκας, Καϊσίδης και Καρματζόγλου, πέρασαν τον ιμάντα στις τροχαλίες (αρκετά δύσκολο εγχείρημα), το οποίο όμως κατάφεραν με ζηλευτή αποτελεσματικότητα και  συναρμολόγησαν και τοποθέτησαν τον στυλοβάτη.
Τόση ήταν η επιτυχία του εγχειρήματος που αμέσως δεχτήκαμε προτάσεις για επιδιορθώσεις φίλων στα σπίτια τους!

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΗΣ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ
Για δύο χρόνια στο κλειστό του Καυτανζογλείου δεν έγινε κανένας αγώνας επί κοντώ, με αποτέλεσμα η αίθουσα «Κ. Χειμωνίδη» (του επί κοντώ) να βρίσκεται ίσως στη χειρότερή της κατάσταση από το 2004-05 που δόθηκε στο στίβο.

Αρκετά όργανα έχουν κλαπεί την περίοδο που το Στάδιο ήταν κλειστό (π.χ. Φέτες βαρών). Πολλά όργανα που δεν χρησιμοποιούνται έχουν εγκαταλειφθεί στην αίθουσα (χάρτινες θήκες κονταριών, δίζυγο 2ο και δίζυγο μικρό, βατήρες αναπήδησης, κατασκευή με ρόδες για ειδικές ασκήσεις, που βρίσκονται κλειδωμένα στις γωνίες ή στους διαδρόμους και αποτελούν εστίες μόλυνσης και σκουπιδιών.   Τα όργανα αυτά,  αλλά και πολλές ντουλάπες που βρίσκονται στην αίθουσα του επί κοντώ συλλόγων που δεν έχουν κανέναν αθλητή του επί κοντώ, θα πρέπει να βρίσκονται στις αποθήκες όσων τα θέλουν και να τα βγάζουν όταν θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν και πάλι μέσα.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στην αίθουσα του επί κοντώ θα βρίσκονται όργανα τα οποία χρησιμοποιούν οι αθλητές του επί κοντώ -αφού έτσι είναι χαρακτηρισμένη η αίθουσα- και όποιοι άλλοι θα έχουν πρόσβαση μετά από έγκριση των υπευθύνων.

Δυστυχώς η αίθουσα έχει καταντήσει «αίθουσα βαρών» για όσους δεν έχουν πρόσβαση στα Βάρη του ΣΕΓΑΣ και προπόνησης για αθλητές όλων των αγωνισμάτων ή και για αθλούμενους που δεν έχουν καμία σχέση με το επί κοντώ ή και το στίβο.

Τα όργανα έχουν φθαρεί, καμία συντήρηση στις βάσεις (που κρέμονται τα σχοινιά), τα πολύζυγα, τις αλυσίδες των μονόζυγων, των κρίκων και άλλων οργάνων (που κάποια χάλασαν και δεν τοποθετήθηκαν ξανά).

Τα περισσότερα στρώματα γυμναστικής έχουν σκιστεί αφού επάνω στα στρώματα κάποιοι απρόσεχτοι βάζουν τους πάγκους (από τα σιδερένια πόδια των οποίων έχουν φύγει τα πλαστικά και είναι σαν μαχαίρια) είτε για να φτάσουν το μονόζυγο είτε για να κάνουν πλειομετρικές ασκήσεις! Κάνουν αναπηδήσεις με τα παπούτσια ενώ σε λίγο ο άλλος αθλητής θα βάλει το πρόσωπό του! Καμία φροντίδα για τα φθαρμένα  στρώματα που αποτελούν εστίες μόλυνσης αφού χωρίς το κάλυμμα του το αφρολέξ «μαδάει» και έτσι η αίθουσα γεμίζει με σκουπίδια.

Καμία φροντίδα για τους επικίνδυνους διαδρόμους φοράς που καλύπτουν τη φορά του επί κοντώ εφόσον από κάτω δεν υπάρχει ταρτάν για την υποδοχή “spikes”. Ο ένας διάδρομος των 15 μέτρων έχει φθαρεί σε επικίνδυνο βαθμό και ο άλλος των 15 μέτρων έχει γίνει «πέτρα» σπάει και είναι σαν «χαλίκια» στην αίθουσα.

Για 17 χρόνια τίποτε το καινούριο (εκτός από το μονόζυγο) δεν έχει μπει στην αίθουσα, Ό,τι υπάρχει είναι “από δω και από κει” που εξασφάλισαν οι ενδιαφερόμενοι με τη βοήθεια φίλων με προσωπικές ενέργειες και τα συντηρούν με τη βοήθεια του ενός ή του άλλου φίλου εθελοντή (αφού στο χώρο δεν κυκλοφορεί κανένας αρμόδιος τεχνίτης).  Αυτά είναι:

ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
Πλατό για τα Βάρη, Καθρέφτης, Κορνίζες στην αίθουσα, Πάγκος για τα Βάρη, (Π) για πόδια – βάρη, Δίζυγο, Μονόζυγο (μικρό), Πολύζυγα (2), Σχοινιά 2, Βάσεις για  εξαρτήσεις (σχοινιών, κρίκων, τροχαλίας, κ.α.), Ίππος με λαβές, Κεκλιμένα για κοιλιακούς (2), «Κέρατα» για ασκήσεις στον τοίχο κ.α. (Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, από πού τα πήραμε, πού τα βρήκαμε, πόσο πληρώσαμε για να τα βάλουμε (σχοινιά, καθρέπτες, κορνίζες, …), πώς μπήκαν οι βάσεις στήριξης των οργάνων σε τοίχους και ταβάνια), κ.α.

ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ή Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ
Τα ΜΟΝΑ όργανα που έφερε στην αίθουσα η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ή το ΣΤΑΔΙΟ είναι:
1) Το μεγάλο μονόζυγο, 2) τα 2 από τα 4 πολύζυγα, 3) Τα στρώματα της γυμναστικής, 4) το σετ του επί κοντώ (στυλοβάτες, στρώμα και διάδρομοι) που βρίσκονται στο κλειστό για 17 χρόνια και ποιος ξέρει πόσα χρόνια πριν στον ανοιχτό!

Οι ανάγκες για τη  συντήρηση της αιθούσης έγιναν επίσημα γνωστές πολλάκις στους αρμοδίους (ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και ΣΤΑΔΙΟ) με τελευταίο το  σχετικό έγγραφο που και πάλι από ενδιαφέρον συντάξαμε και κοινοποιήσαμε στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και Καυτανζόγλειο. Μετρα για την ασφαλή χρήση της Αιθ. Αλματος Επί κοντώ. Κατσίκας Φ. 10-12-2021

 

Η ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΙΘΟΥΣΗΣ
Παράλληλα με τον στυλοβάτη ξεκίνησε και μια προσπάθεια ανακαίνισης της αιθούσης.
Η αλήθεια είναι ότι η Επιτροπή Διοίκησης και η διεύθυνση του Καυτανζογλείου είναι κοντά «ακούει» και θα μπορούσαμε να πούμε ότι ενδιαφέρεται (ακόμη και τη Δευτέρα στις 10:00 επικοινώνησαν με τον κ. Καϊσίδη (Τ.Σύμβουλο της ΕΑΣ) και του ζήτησαν να βοηθήσει για να μην είναι μόνος ο υπογράφων.  (Ο κ. Βαρσάμης που είχε τη διάθεση να βοηθήσει, δεν κατάφερε να έρθει λόγω υποχρεώσεων. Σίγουρα και η διάθεση μετράει. Σήμερα εμείς αύριο ο έχων τη διάθεση, έτσι πάνε οι καλοί λογαριασμοί).
Όμως οι όποιες διορθωτικές κινήσεις πρέπει να ξεκινήσουν από προσωπικές πρωτοβουλίες και στη συνέχεια να τις στηρίξουν, αν τις στηρίξουν.
Για σοβαρές προσθήκες που κάπως κοστίζουν ούτε κουβέντα εδώ και 17 χρόνια (π.χ. δύο διάδρομοι για τη φορά στο επί κοντώ, ή οτιδήποτε άλλο καινούριο, που σε άλλες αίθουσες τοποθετούν  (π.χ. στην αίθουσα Βαρών ΣΕΓΑΣ, καινούρια Ταπί, βάρη να “φαν και οι κότες”, τίποτε στην αίθουσα του επί κοντώ (ούτε καν 6 φέτες βαρών που ζητήσαμε εγγράφως σε αντικατάσταση των φετών που εκλάπησαν όταν το σταδιο ήταν κλειστό λόγω πανδημίας), λές και στην αίθουσα αυτή δεν γυμνάζονται αθλητές της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης ούτε και αθλητές σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ)!
Στην αίθουσα επί κοντώ, από καινούρια όργανα -εκτός από το μεγάλο μονόζυγο- δεν έχει μπεί τίποτε άλλο εδώ και πολλά χρόνια ό,τι μπήκε, μπήκε από εθελοντές ή με έξοδα και προσωπικό ενδιαφέρον ανθρώπων που νοιάζονται για την αίθουσα και φίλων που αγαπούν τον αθλητισμό. 
Αν βέβαια ζητήσουμε να μπεί κάποια ηλεκτρική σκούπα ή να γίνει κάποια καθαριότητα στις αράχνες, όταν δεν πάει άλλο! ποτέ δεν αρνήθηκαν … αλλά πρέπει να τα ζητήσουμε. Δεν υπάρχει πρόγραμμα συντήρησης και φροντίδας π.χ. καθε μήνα να μπαίνει μια ηλεκτρική σκούπα ή κάθε 2-3 ή 6 μήνες! να γίνεται ένας έλεγχος ασφάλειας των οργάνων, κ..α.

 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ … ΣΠΑΕΙ “ΚΟΚΚΑΛΑ”
Είμαστε και λίγο στριμμένοι, το έχουμε αυτό.  Δεν μπορούμε να δεχτούμε να μας λέει ο οποιοσδήποτε, μετά από 2 χρόνια αδράνειας, όταν τελικά παίρνουμε επάνω μας το θέμα, ετοιμαζόμαστε για βδομάδες και τελικά τελειώνουμε τη δουλειά:  «Πες μου πόσο κάνει ο Οδοντωτός ιμάντας να στον πληρώσω»!
– ΟΧΙ «ρε φίλε» δεν θα σου επιτρέψουμε να πληρώσεις ούτε τον ιμάντα.
Εκείνο που πρέπει να κάνεις ΠΡΩΤΑ είναι να στείλεις ένα έγγραφο που να λέει ένα μικρό «ευχαριστώ» σε όσους κοπίασαν και έκαναν τη “δική σας” δουλειά!
Τότε, και μόνον τότε, ΙΣΩΣ σας επιτρέψουμε να πληρώσετε και τα έξοδα της επισκευής…

 

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛΟΒΑΤΗ
Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ για να τονίσει ότι επί τέλους μπορούν αν γίνουν και άλματα αγώνων -με πήχη- στο κλειστό θα διοργανώνει κάθε Σάββατο Εσωτερική Ημερίδα Άλματος Επί κοντώ (στην οποία θα μπορούν να λάβουν και περιορισμένος αριθμός αθλητών από άλλους συλλόγους εφόσον πρώτα έρθουν σε επαφή με τον Τ.Δ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Κατσίκα Φώτιο).

Η πρώτη ημερίδα θα γίνει το Σάββατο 29.1.22 αφού η Ημερίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ αρχίζει από ύψη τα οποία είναι απαγορευτικά για Νέους αθλητές.

Το πρόγραμμα της 1ης Ημερίδας θα ανακοινωθεί το βράδυ.

print

Written by