ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ Κ-16  2022 – ΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σχόλιο του προπονητή κ. Κοσμά Χατζιόπουλου.

Σήμερα στους αγώνες, τα παιδιά του συλλόγου πιστεύω ότι κατάφεραν και βίωσαν διάφορα συναισθήματα. Κάποια από αυτά ήταν «θετικά» γιατί πέτυχαν τον στόχο τους, κάποια ήταν «αρνητικά» γιατί δεν τους πέτυχαν.

Και σε αυτούς που τα κατάφεραν και σε αυτούς που θεωρούν ότι μπορούσαν καλύτερα θέλω ως προπονητής να πω ένα μεγάλο μπράβο. Η διαδικασία του να αγωνίζομαι και να προσπαθώ να ξεπεράσω τον εαυτό μου είναι από μόνο του πολύ σπουδαίο.

Εσείς που πετύχατε, συνεχίστε να κυνηγάτε υψηλότερους στόχους.

Εσείς που πιστεύετε ότι μπορείτε καλύτερα βάλτε τα δυνατά σας και έχετε όλο το χρόνο μπροστά σας για να φτάσετε εκεί που θέλετε.

Και κάτι τελευταίο για την σκυτάλη 4×80Μ.

Ο αθλητισμός μας διδάσκει να βρίσκουμε τρόπο όταν πέφτουμε να σηκωνόμαστε. Είμαι χαρούμενος γιατί είδα από όλους τους αθλητές μου να βάζουν τα δυνατά τους και για μένα όλοι τους είναι νικητές και κερδισμένοι.

 

Δυο λόγια για τους αγώνες και από τον Τεχνικό μας Διευθυντή.

Με τη συμμετοχή 14 αθλητών/τριών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ διεξήχθη το Διασυλλογικό πρωτάθλημα των Κ-16 Αθλητών και Αθλητριών της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες έγιναν στο Κεντρικό στάδιο του Καυτανζογλείου με εξαίρεση το επί κοντώ (Α και Κ) που έγιναν στο Βοηθητικό.  Μάλλον έγινε και το Ακόντιο [δεν το είδαμε προσωπικά αλλά το  υποθέσαμε από τον τομέα ρίψης που  υπήρχε στο χόρτο].

Οι αγώνες ήταν οι πρώτοι  για τους περισσότερους αθλητές και αθλήτριες οπότε ήταν  φυσικό το τρακ, η  αγωνία και κάποιος φόβος να βρίσκονται στο κόκκινο για αρκετούς/ες.

Αυτά τα έντονα συναισθήματα άγχος, αγωνία, φόβος για το άγνωστο, κ.α. είναι αυτά που κάνουν τη συμμετοχή και μόνο στον πρώτο αγώνα να χαράσσεται στη μνήμη του κάθε «τυχερού» (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) που έζησε ή θα ζήσει στο μέλλον ανάλογες στιγμές.

Βέβαια μετά το άγχος και την αγωνία του αγώνα έρχεται ο απολογισμός της προσπάθειας (επιτυχημένης ή όχι) για κάθε αθλητή.

Ο απολογισμός της προσπάθεια ς έχει μεγάλη σημασία για τη συνέχεια του «παιχνιδιού». Είναι οι στιγμές που θα πρέπει το κάθε αποτέλεσμα να το κρίνουμε με συγκεκριμένα κριτήρια και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, τα οποία θα καθορίσουν και την μετέπειτα πορεία μας.

Τα ερωτήματα που πρέπει να απασχολήσουν τον κάθε αθλητή θα πρέπει να σχετίζονται με: Το χρόνο της προετοιμασίας του, τη σοβαρότητα στις προπονήσεις του, την επιλογή των αγωνισμάτων του, τη νοοτροπία που αντιμετώπισε τη νίκη ή την «μη καλή» του εμφάνιση στον αγώνα.

Προσπάθησα όσο έπρεπε ή τα παράτησα πολύ εύκολα με την πρώτη δυσκολία;

Τι έκανα λάθος από αυτά που έπρεπε να κάνω σωστά;

Ήμουν συγκεντρωμένος στον αγώνα όσο έπρεπε;

Τι κέρδισα από την έκβαση του αγωνίσματος στο οποίο συμμετείχα;

Τι έμαθα από τα όποια λάθη μου  ή τα αδύνατα σημεία μου;

Πώς θα διορθώσω τα λάθη μου;

Πώς θα κάνω ακόμη πιο δυνατά τα σωστά μου σημεία;

…..

Εάν θέλω στον επόμενο αγώνα να είμαι καλύτερος θα πρέπει να προσπαθήσω περισσότερο στην προπόνηση και με μεγαλύτερη προσοχή στα σημεία που τονίζει ο προπονητής μου.

Το συμπέρασμα από τον αγώνα για κάθε αθλητή θα πρέπει να είναι:

Βάζω σαν βάση την επίδοση που πέτυχα στον πρώτο μου αγώνα, με τις όποιες ελλείψεις μου, και υπόσχομαι ότι με πιο συνετή προσπάθεια στις προπονήσεις –  σε κάθε αγώνα θα είμαι και καλύτερος.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ Κ 16 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2022

Φωτογραφίες που έφτασαν σε εμάς από πολλές πλευρές.

Δυστυχώς κάποια παιδιά έφυγαν νωρίς, μπορεί να μην είναι στις φωτογραφίες όμως οι εμπειρίες που έζησαν είναι -δικές τους-  κανένας δεν μπορεί να τους τις πάρει, φωτογρα φίες μπορούν να βγουν και στον επόμενο αγώνα, ποιος νοιάζεται!

print

Written by