2o ΤΕΤΡΑΘΛΟ Κ14 2022 – Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ συγχαίρει τους αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Κ14 που αγωνίστηκαν στο διασυλλογικό (2ο Τέτραθλο –ΑΛΤΙΚΟ).

Από τους 10 που είχαν δηλωθεί και είχαν δικαίωμα συμμετοχής ήρθαν οι (9) εννέα, μόνον μία αθλήτρια δεν ήρθε, αλλά η απουσία της ήταν αισθητή αφού δεν συμπληρώθηκαν τα 10 άτομα!

Σε αυτούς τους αγώνες μετράει η συμμετοχή, το πόσα παιδιά θα αγωνιστούν από κάθε σύλλογο.  Είναι οι πρώτοι επίσημοι αγώνες, για τα περισσότερα παιδιά και γίνονται για να αποκτήσουν την εμπειρία του «συμμετέχω» σε επίσημους αγώνες.

Στόχος των πρώτων αγώνων είναι «Να ξεπεράσω τον εαυτό μου». Αργότερα, (εφόσον επιλέξω το αγώνισμα ή τα αγωνίσματα που μου αρέσουν -μου ταιριάζουν- και ασχοληθώ σοβαρά με την προπόνηση ώστε να γίνω καλύτερος), έρχεται και η «επίδοση» που θα με κατατάξει στα αποτελέσματα.

Μέχρι τότε,
χαρείτε τη συμμετοχή σας,
γνωρίστε τα παιδιά με τα οποία συναγωνίζεστε,
κάντε φίλους,
γνωρίστε τα αγωνίσματα του Στίβου.

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ  2ο 4ΘΛΟ Κ14 14.52022

Στη συνέχεια ασχοληθείτε με αυτά τα αγωνίσματα που σας αρέσουν και τα οποία ταιριάζουν στα προσόντα σας και το σωματότυπο σας (εδώ θα βοηθήσουν οι προπονητές) και χαρείτε τον Αθλητισμό.

Αν τα προσόντα σας οδηγήσουν στον πρωταθλητισμό τότε προσπαθήστε σοβαρά για να χαρείτε και αυτό -το πλέον απαιτητικό- κομμάτι του αθλητισμού.

Το σίγουρο είναι ένα,
όποια και αν είναι τα προσόντα σας ο αθλητισμός έχει πολλά να σας προσφέρει. Χαρές και λύπες υπάρχουν παντού και σε κάθε επίπεδο του αθλητισμού (από το χαίρομαι τη συμμετοχή μου και να προσπαθώ να ξεπεράσω τον εαυτό μου, μέχρι και το να προσπαθώ να ξεπεράσω και τους άλλους και να είμαι “πρώτος”).

Όποιος θελήσει να μπει στα χωράφια του «πρωταθλητισμού» πρέπει να έχει καλά στο μυαλό του ότι ένας θα είναι ο πρώτος … αυτός που έχει τα προσόντα αλλά και που προσπαθεί σοβαρά. Κανένας δεν μπορεί να είναι πρώτος χωρίς να έχει  τα ανάλογα προσόντα αλλά και χωρίς σοβαρή προσπάθεια. Ο Πρωταθλητής ούτε μόνο «γεννιέται» αλλά ούτε και μόνο «γίνεται». Πρέπει να υπάρξει το κατάλληλο «πάντρεμα» προσόντων και προσπάθειας. Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ «ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ».

Συμβουλή μου στους μικρούς μας αθλητές είναι :
Να χαίρεστε τον αθλητισμό- προσπαθώντας για το καλύτερο- και αν αυτή η προσπάθεια σας κάνει να ξεχωρίσετε από τα παιδιά της ηλικίας σας και σας οδηγήσει στην κορυφή, τότε να ανησυχείτε και για το πώς θα διατηρηθείτε εκεί. Τότε θα χρειαστεί σοβαρή προσπάθεια.

Μέχρι τότε, επαναλαμβάνω,
ΧΑΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ,
μάθετε να τηρείτε τους κανόνες, να αγωνίζεστε ΤΙΜΙΑ και να ΚΑΝΕΤΕ ΦΙΛΟΥΣ. Δείτε τα άλλα παιδιά που συναγωνίζεστε για τη νίκη “ως φίλους” που σας βοηθούν να ξεπεράσετε τον εαυτό σας. Στον αγώνα προσπαθήστε να είστε και εσείς νικητές (δεν είναι μόνον ο πρώτος νικητής, νικητές είναι και όλοι όσοι προσπάθησαν σοβαρά και ξεπέρασαν τον εαυτό τους,  ακόμη και ο τελευταίος στην κατάταξη μπορεί να είναι νικητής αρκεί να προσπάθησε σοβαρά.

Οι φωτογραφίες από τη σημερινή παρουσία των κοριτσιών (Τσιώτρα Αθανασία, Λαμπάκη Ευμορφία, Πάκα Σωτηρία, Χριστοδούλου Άννα, Παπαδοπούλου Μαγδαληνή, Μπούρα Μαργαρίτα, Κυριακίδη Αγγελική, Σονάυ Νεφέλη) με τον συνοδό προπονητή τους κ. Μανώλη Βαποράκη.

 Τα αγόρια τελείωσαν νωρίς, αγωνίστηκε ο (Γιώργος Καραγιάννης) που δεν είναι στην ομαδική φωτογραφία γι’ αυτό και περνούμε μια δική του ατομική φωτογραφία.

Προσοχή, ήδη ανακοινώθηκε και το επόμενο Τετραθλο (3ο Ριπτικό) για τις 4 Ιουνίου 2022. Στο προηγούμενο άρθρο υπάρχει και  η προκήρυξη … να ετοιμάζεστε. Στόχος να είμαστε πάνω από 10 αθλητές και αθλήτριες και γιατί όχι να φτάσουμε τους 15. (Όσοι είναι γεννημένοι του 2009, 10, 11, 12 και δεν έχουν Δελτίο, να ετοιμάζονται για να βγάλουν Δελτίο -είναι το εισιτήριο για συμμετοχή- σε επίσημους αγώνες).
Εννοείται ότι όλοι οι μεγαλύτεροι πρέπει να έχουν Δρελτίο Αθλητή θα χρειαστεί ακόμη και για την είσοδό σας στο Καυτανζόγλειο).

print

Written by