“ΠΕΤΑΞΕ” Η ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΝΤΟΥΓΚΟΥ – 1η ΣΤΑ 100 ΚΑΙ 2η ΣΤΑ 200 ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Κ18 2022

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ18 (Γ).   ΔΡΟΜΟΣ 100Μ (Γ) 1Η ΜΕ 12”25

Με δύο υπέροχες κούρσες (προκριματικός και Τελικός) και με το «ΟΡΙΟ= 12”25» και στις δύο, 12”24 και 12”25 αντίστοιχα και με τον αέρα στα επιτρεπτά όρια, συνέχισε την καταπληκτική της πορεία η Βεατρίκη-Καλυψώ Ντούγκου.

Τι και αν -λόγω των μεγάλων μοχλών- η εκκίνησή της δεν είναι η καλύτερη -θέλει ακόμη δουλειά- όταν περάσει στα 30-40 μέτρα και απλώσει τις ποδάρες της δύσκολα τη σταματάς. Θυμίζει κάτι από Bolt με τον τεράστιο διασκελισμό και την ανάλογη συχνότητα που τον έφεραν στην κορυφή των δρόμων ταχύτητας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ18 (Γ).   ΔΡΟΜΟΣ 200Μ (Γ) 2Η ΜΕ 25”44

Σε αντίθεση με τα 100μ που ήθελε να επιβεβαιώσει το ΟΡΙΟ γι’ αυτό και έτρεξε δυνατά και στις δύο κούρσες (προκριματικό και τελικό), στα 200μ ο στόχος του προκριματικού ήταν να περάσει στον Τελικό (στις 16 καλύτερες). Τρέχοντας σχετικά συγκρατημένα στον προκριματικό κέρδισε μεν τη σειρά της έκανε όμως 25”95 χρόνος που την τοποθέτησε στην 1η Τελική σειρά (την αδύνατη). Παρόλα αυτά έχοντας καλό συναγωνισμό με τη συναθλήτριά της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ (2005  ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΔΟΜΗ) κατάφεραν να καταταγούν στην 2η και 3η θέση της τελικής κατάταξης με 25”44 και 25”48.
Η νικήτρια της καλής σειράς ΣΕΝΚΑΛΑ ΗΒΗ ΦΑΝΗ  2006  ΓΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡ.    πέτυχε   25″12 και κατετάγη 1η στη γενική κατάταξη των δύο τελικών σειρών.

Λόγω περιορισμένου χρόνου δεν θα σχολιάσουμε τους άλλους μας αθλητές, απλά αναφέρουμε ότι:

Ο Θεόδωρος Φαρλαλής τα πήγε πολύ καλά μολονότι στα 200 έσβησε τη μηχανή 20 μ. πριν τον τερματισμό και απλά “κύλισε” μέχρι τον τερματισμό. Παρόλα αυτά πέτυχε ρεκόρ και στα 100μ. και στα 200μ. με 11”58 και 23”55 αντίστοιχα  (ο Φλώρος)!

Δεν τα πήγαν καλά:

Τόσο η Μελίνα Σπήλιου στο επί κοντώ (αφού έκανε τρεις άκυρες στο αρχικό ύψος και συνεπώς δεν κατατάχτηκε). Η αιτία της μη κατάταξης εντοπίζεται στο μη σταθερό τρέξιμο -λόγω πόνων στα πόδια- κάτι που δεν της δίνει την ευκαιρία να επιχειρήσει «σταθερά» άλματα και να ξεδιπλώσει τα προσόντα της.

Αλλά και ο Παύλος Καφαντάρης που έκανε κάποιο σοβαρό λάθος στη φορά του (θα το διερευνήσουμε με την πρώτη ευκαιρία και θα το διορθώσουμε), με αποτέλεσμα και στα τρία του άλματα να πατάει στο ίδιο σημείο ένα διασκελισμό πιο πίσω από τη βαλβίδα! -κάτι που όμως δείχνει σταθερό ρυθμό τρεξίματος.  (Υποθέτουμε ότι ξεκίνησε τη φορά του με το άλλο πόδι! και απογειώνονταν ένα διασκελισμό πιο πίσω από τη βαλβίδα! Άλλη εξήγηση δεν βρίσκουμε αυτή τη στιγμή. Θα το συζητήσουμε με τον προπονητή του και τον αθλητή και θα λύσουμε το πρόβλημα. Απλά χάθηκε η ευκαιρία για μια αξιοπρεπή παρουσία σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Αργότερα θα περάσουμε και φωτογραφίες….

Μέχρι τότε … τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ανήκουν πρωτίστως στη Βεατρίκη Ντούγκου και στον προπονητή της κ. Λάζαρο Τοσίδη για την πρώτη τους μεγάλη επιτυχία σε Πανελλήνιους αγώνες Κ18.

print

Written by