ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Κ20 9/10.7.2022 – ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΝΤΟΥΓΚΟΥ 3η 200μ. – ΝΤΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  6ος ΚΟΝΤΩ

Ακόμη ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πέρασε και άφησε το στίγμα του. Για διαφορετικούς λόγους δεν συμμετείχαν αθλητές όπως ο ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΔΑΝΙΗΛ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, …. κ.α., που σύμφωνα με τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να παλέψουν για ένα καλό πλασάρισμα στην κατάταξη ακόμη και για ένα μετάλλιο.
Οι αγώνες όμως ανήκουν σε αυτούς που συμμετέχουν, σε αυτούς που είναι παρόντες.

ΒΕΑΤΡΙΚΗ- ΚΑΛΥΨΩ ΝΤΟΥΓΚΟΥ

Από τους συμμετέχοντες και πάλι η Βεατρίκη Ντούγκου έβαλε τη σφραγίδα της και στα 200 μ., σε μια κατηγορία μεγαλύτερη από την ηλικία της. Με μια συγκρατημένη κούρσα το πρωί 26”16 τερμάτισε 1η στη σειρά της και προκρίθηκε αυτόματα στον Τελικό, που έγινε σε δύο Τελικές σειρές.

Στον Τελικό έτρεξε στην Α τελική σειρά όπου και πάλι ήταν 1η με 25”17 (+2,1). Στην δεύτερη σειρά έτρεχε και η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου που κέρδισε με μεγάλη διαφορά με  την Άννα-Μαρία Ίβιτς  να τερματίζει στη 2η θέση με 25”16. Σύμφωνα με τους χρόνους από τις δύο τελικές σειρές η Βεατρίκη  με 25”17 κατετάγη 3η στο σύνολο, με τον άνεμο να είναι (+2,1), μόλις πάνω από το επιτρεπτό όριο που είναι (2μ./sec).

Η Βεατρίκη ήταν δηλωμένη και στα 100μ. όπου και πάλι θα πρωταγωνιστούσε αλλά λόγω της ταλαιπωρίας της κατά την επιστροφή από την Ιερουσαλήμ προτίμησε να μην τρέξει – να ξεκουραστεί την 1η ημέρα των αγώνων.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ -ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ- ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ Κ20 ΣΤΟ ΝΤΕΝΙΖΛΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Με την επίδοση της αυτή στα 200μ. κλήθηκε από τον Εθνικό προπονητή των Κ20 να συμμετάσχει στην αποστολή για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κ20,  που θα γίνει σε 4 ημέρες στο Ντενιζλί της Τουρκίας. Η συμμετοχή της και στο Βαλκανικό Κ20 της Τουρκίας  σε 3 ημέρες κρίθηκε από την ίδια σε συνεννόηση με τον προπονητή της κ. Λάζαρο Τοσίδη ότι θα ήταν πολύ επιβαρυντική και έτσι αποφασίστηκε να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Εκτός των άλλων, δημιουργεί και μία θέση στο αγώνισμα για να  πάει σε ένα ταξίδι με την Εθνική ομάδα και κάποια άλλη κοπέλα που είναι κοντά και το αξίζει.
Ξανά ΜΠΡΑΒΟ ΒΕΑΤΡΙΚΗ, ΜΠΡΑΒΟ ΛΑΖΑΡΕ.

ΝΤΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ   4.40  (6ος )

Πολύ καλά τα πήγε ο Γιάννης Ντούρος αφού στον τελικό πέρασε τα 4.40 με την πρώτη. Στο επόμενο ύψος άλλαξε κοντάρι με στόχο να προσαρμοστεί και για τα υψηλότερα ύψη αλλά η προσαρμογή στο κοντάρι είχε μικρά λαθάκια  και λόγω των συνθηκών (αέρας) με αποτέλεσμα να μείνει με καλύτερη επίδοση τα 4.40 με (την πρώτη) που τον κατέταξε στην 6η θέση.  Πολλά θα μπορούσε να κάνει (όπως και άλλοι αθλητές) αλλά από αυτά που έκανε στο συγκεκριμένο  αγώνα – και αυτό μετράει – το  4.40 και η 6η θέση, είναι μια αξιοπρεπής παρουσία . Αν δε υπολογίσουμε ότι και η φετινή χρονιά του λόγω των Πανελληνίων εξετάσεων -για το Πολυτεχνείο – ήταν απαιτητική τότε και ο ίδιος αλλά και όλοι μας πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτά που πέτυχε. Μπράβο Κούκλε, καλή επιτυχία στα αποτελέσματα για το Πανεπιστήμιο. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΝΝΗ, ΜΠΡΑΒΟ κ. ΘΕΟΦΑΝΗ ΜΠΕΛΟ.

ΣΑΛΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ 6,27).

Συμμετείχε στο άλμα σε Μήκος όπου με επίδοση 6,27 κατετάγη 20ος στον προκριματικό και έτσι δεν αγωνίστηκε στον Τελικό. Μπορεί το άλμα σε Μήκος  να θεωρείται «εύκολο» αγώνισμα  από πλευράς τεχνικής όμως δεν είναι. Κανένας, όσο γρήγορος και αν είναι, όσο αλτικός και αν είναι, δεν μπορεί να επιτύχει επιδόσεις ανάλογες με τα προσόντα του αν δεν δουλέψει και αν δεν αυτοματοποιήσει τουλάχιστον τα βασικά του αγωνίσματος. Ακόμη και αυτή η φορά (η ακρίβεια στο πάτημα), η απογείωση ή και αυτή η προσγείωση μπορεί να προδώσει έναν αθλητή που «θα μπορούσε»! να πηδήξει μακρύτερα. Σε έναν αγώνα το πόσο θα γράψει η μεζούρα «μετράει» και όχι το πόσο ήταν ένα άκυρο άλμα ή μια λανθασμένη προσγείωση.
Όλα αυτά τα σημεία συνθέτουν μια παρουσία σε έναν αγώνα και εφόσον σε κάποιο άλμα από τα τρία (ή από τα έξι) γίνουν όλα σωστά, τότε  η μεζούρα θα γράψει την επίδοση που θα αντικατοπτρίζει τα προσόντα μας και τη δουλειά μας. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, μια το ένα, μια το άλλο, μας οδηγούν σε επιδόσεις που δεν μας αντιπροσωπεύουν. Καλή η προσπάθεια ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΣΙΛΗ, τα έβγαλε τα συμπεράσματά του ο προπονητής σου κ. ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ.

«ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ» = ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ
Τώρα ξέρουμε, όπως και τόσοι άλλοι αθλητές, ότι το να κάνουμε πράξη τη δυνατότητά μας εξαρτάται από τη δουλειά μας- τη συνέπεια- στις προπονήσεις και τη συγκέντρωσή μας στον αγώνα.

Για την  περίπτωση  που συζητάμε η συμπεριφορά  που πρέπει να έχει ένας αθλητής σε προπόνηση και σε αγώνα για να αξιοποιήσει τα όποια του προσόντα αποδίδεται στο έπακρο από το ρηθέν.
Ο αθλητής για να πετύχει, εκτός των προσόντων του, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, με το ρηθέν να έχει την εφαρμογή του σε όλα τα αγωνίσματα  να ταιριάζει όμως «γάντι» κυρίως στα «τεχνικά και πολύπλοκα» αγωνίσματα.

print

Written by