Ο ΣΕΓΑΣ ΑΓΝΟΕΙ ΤΟ «ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ» – Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ “ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ” ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ “ΕΓΓΡΑΦΩΝ” ΑΘΛΗΤΩΝ

Για μια ακόμη φορά ο ΣΕΓΑΣ (οι υπεύθυνοι των ισχυόντων κανονισμών) πιάνονται  ανεύθυνοι, ασαφείς και αδιάφοροι.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις ΕΓΓΡΑΦΗΣ και ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ αθλητών σε Ελληνικά σωματεία περιλαμβάνονται σε έναν -κοινό- ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.

Για το 2022 ο «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ» αυτός δεν εγκρίθηκε (λόγω κάποιων άρθρων των ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ που η ΓΓΑ δεν ενέκρινε), με αποτέλεσμα ο ΣΕΓΑΣ να πάρει πίσω το ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ και να ανακοινώσει ότι «οι Μεταγραφές θα γίνουν με τα όσα αναφέρονται στον παλιό Κανονισμό (του 2021)», με την προσθήκη ενός άρθρου (§ 6, 2Α) που αφορά στους αθλητές που έχουν συμπληρώσει το 19ο έτος της ηλικίας τους, επειδή το επιβάλλει ο νέος Νόμος.

Με αυτόν τον τρόπο ο ΣΕΓΑΣ στέλνει στα αζήτητα και αποφάσεις της Γ.Σ. ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ της 27/3/22 που δεν αφορούν τις Μεταγραφές αλλά τις ΕΓΓΡΑΦΕΣ των αθλητών.

Στέλνει στα αζήτητα:

α) Την απόφαση ότι στα δικαιολογητικά για την εγγραφή νέων αθλητών αρκεί “απλή φωτοτυπία” της Αστυνομικής Ταυτότητας σε αντίθεση με την «επικυρωμένη» φωτοτυπία που ζητούσε και ξαναζητάει ο “παλιός κανονισμός”.

β) Την απόφαση ότι όπου χρειάζεται υπογραφή γιατρού στην αίτηση αρκεί η επισύναψη φωτοτυπίας της Θεωρημένης Κάρτας Υγείας.

Με την μη έγκριση από τη ΓΓΑ του προτεινόμενου Κανονισμού 2022, ο ΣΕΓΑΣ -στη μέση της μεταγραφικής περιόδου- είπε ένα απλό: «Οι μεταγραφές θα γίνουν σύμφωνα με τον παλιό Κανονισμό 2021» και … τίποτε άλλο.

«ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ»
Δεν μπήκε στον κόπο να διευκρινίσει τι θα γίνει με τα ήδη ισχύοντα (με αποφάσεις της Γ.Σ που δεν αναφέρονται στον Κανονισμό ΕΓΓΡΑΦΩΝ – ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ του 2021).

Μια απλή διευκρίνιση, μαζί με τον παλιό Κανονισμό 2021, θα ήταν αρκετή για να βγάλει από το δίλημμα εκατοντάδες συλλόγους:

«Να στείλω θεωρημένη φωτοτυπία ταυτότητας, όπως λέει ο παλιός Κανονισμός 2021 ή απλή φωτοτυπία όπως μέχρι το Σεπτέμβριο ΤΟΥ 2022 στέλναμε;

«Να υπογράψει ο γιατρός στην έντυπη Αίτηση Μετεγγραφής, όπως λέει ο παλιός Κανονισμός (πού όμως πλέον δεν υπάρχει χώρος αφού αφαιρέθηκε από το έντυπο), ή απλά να επισυνάψω τη θεωρημένη Κάρτα Υγείας»;

 

«ΣΟΦΟΝ ΤΟ ΣΑΦΕΣ»
που ΟΜΩΣ και η παρούσα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ συνεχίζει να μην το τηρεί.

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ή ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ (αφού Ο ΣΕΓΑΣ παραμένει σταθερά απρόσωπος, κανένας δεν είναι προσωπικά υπεύθυνος, για όλα φταίει Ο  … “ΣΕΓΑΣ”.
Τελικά κ. Σακοράφα ποιός είναι “Ο ΣΕΓΑΣ”;
Για όλα τα λάθη ή τις παραλείψεις εσείς φταίτε;
Όλοι οι συνεργάτες σας είναι στο απυρόβλητο;
Μόνο “λεζάντα” κάτω από την ομπρέλα του ΣΕΓΑΣ χωρίς καμία ευθύνη;

Με Τιμή
15/10/22
Κατσίκας Φώτιος

print

Written by