ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΑΡΓΙΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες θρησκευτικές ή εθνικές εορτές οι οποίες συχνά αποτελούν ημέρες αργίας για τους εργαζόμενους και τους μαθητές. Κάποιες από αυτές είναι σταθερές ενώ κάποιες άλλες είναι κινητές και προσδιορίζονται από την ημερομηνία του Πάσχα για το κάθε έτος. Η «ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ» είναι μία από τις κινητές γιορτές και για φέτος (2023) πέφτει στις 27 Φεβρουαρίου.

Ενημερώνουμε μικρούς και μεγάλους ότι τη

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου – ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ.

Ευχόμαστε σε όλους να περάσετε καλά με λαγάνα και πέταμα του χαρταετού.

 

Όσο για τα παιδιά του ΑΣ ΡΗΓΑΣ μέχρι και χαρταετό πέταξαν στην τελευταία προπόνηση της Παρασκευής (το πέταξαν, σχήμα λόγου, ετοίμασαν αετό για να τον πετάξουν την Καθαρή Δευτέρα).

 Ευχόμαστε καλό καιρό και σχετικό αεράκι για να «αμολήσουν καλούμπα».

 

«Αμόλα καλούμπα» – το σωστό πέταγμα του Χαρταετού

 Πώς πετάμε σωστά το χαρταετό

Για ένα επιτυχημένο πέταγμα χαρταετού, μεγάλο ρόλο παίζει η ποιότητα της κατασκευής του, επομένως μια καλή και δημιουργική ιδέα είναι να δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνοι σας το χαρταετό σας στο σπίτι, όπως έκανε η κ. Σοφία με την παρέα της με τον χαρταετό του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Ειδικότερα, καλό είναι να επιλέξουμε έναν ξύλινο σκελετό έναντι του πιο εύθραυστου πλαστικού, ενώ πρέπει να προσέξουμε η ουρά να είναι τουλάχιστον 5 φορές μεγαλύτερη από το ύψος του χαρταετού.

Από εκεί και πέρα, φυσικά, φροντίζουμε ο χαρταετός να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ελέγχοντας για τυχόν σκισίματα και σπασίματα.

Το λάθος με την ουρά

Ένα λάθος που κάνουμε συχνά είναι να μην δίνουμε αρκετή βάση στην ουρά του χαρταετού. Στην πραγματικότητα, η ουρά είναι αυτή που εξασφαλίζει όλη την ισορροπία της κατασκευής, επομένως πρέπει να είναι μακριά και σε καλή κατάσταση. Φροντίστε να την ξεμπερδέψετε καλά πριν από το πέταγμα, απλώνοντάς την στο έδαφος.

Προσοχή στα ζύγια

Τα ζύγια είναι τα δύο κομμάτια σπάγκου που είναι δεμένα στα άκρα του χαρταετού μας και ενώνονται με το σπάγκο που περνάει από το κέντρο της κατασκευής μας. Πρέπει να σχηματίζουν ένα ισοσκελές τρίγωνο, έτσι ώστε να δέσουμε επάνω το σπάγκο μας.

Ο εύκολος τρόπος

Μια πολύ βασική τεχνική για να απογειωθεί ο χαρταετός σας με επιτυχία είναι να τρέχουμε κόντρα στον άνεμο. Βέβαια, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο, αφού ανά πάσα στιγμή μπορείτε να σκοντάψετε καθώς θα πρέπει να κοιτάτε ψηλά.

Ο πιο εύκολος τρόπος, λοιπόν, είναι να επιστρατεύσετε έναν βοηθό, ο οποίος θα κρατά τον χαρταετό (κόντρα στον άνεμο) όσο πιο ψηλά μπορεί με τεντωμένα χέρια, ενώ εσείς κρατάτε την καλούμπα. Ο βοηθός πρέπει να κρατάει τον αετό κόντρα στον αέρα.

Αμόλα καλούμπα – το σωστό «tip» για το πέταγμα του χαρταετού

Η κατάλληλη στιγμή για να πετάξετε τον χαρταετό σας είναι να έχει σηκωθεί λίγο αεράκι. Εάν έχετε εφαρμόσει την παραπάνω συμβουλή, τότε το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι ο βοηθός σας να αφήσει τον αετό και εσείς να αρχίσετε να τραβάτε την καλούμπα. Σε περίπτωση που δε φυσάει αρκετά, τότε ο βοηθός θα πρέπει να τρέξει κόντρα στον άνεμο, κρατώντας τον χαρταετό ψηλά.

Και για να μη λέτε ότι αντιγράφουμε από το διαδίκτυο χωρίς να αναφέρουμε τις πηγές μας:
Το πέταγμα του χαρταετού το πήραμε από τη σελίδα «2023 NEWSROOM Α.Ε.»

print

Written by