ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ Κ18 – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟ «ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ» – ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30.4.23 αντί Σάββατο 29.4.23 θα γίνει ΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ Κ18 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΟΝΙΚΗ
Δυστυχώς δεν γίνεται καμία σοβαρή προσπάθεια να χρησιμοποιούμε την έκφραση «ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ» μόνο για τα καλά της χώρας μας. Όταν μιλάμε για ΣΥΝΕΠΕΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, … τότε η έκφραση «ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ» μας προσγειώνει σε “κατσάβραχα”.

Δεν θα γκρινιάξουμε,
για ποιο πράγμα να γκρινιάξουμε, αφού αυτού του είδους τη «συνέπεια» τη συναντούμε χρόνια τώρα σε όσους ζήτησαν να μπούν ή τους έβαλαν οι δικοί τους, σε θέσεις κλειδιά για να ρυθμίζουν τα του Αθλητισμού.  Πάντα μιλάμε για τον ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ που όλοι διατείνονται ότι εκλαμβάνεται ως ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ!

Απλά σας ενημερώνουμε ότι:
Οι λόγοι που αναγκάζουν τους υπευθύνους να μετατοπίσουν την ημέρα από το Σάββατο στην Κυριακή, μιαν ημέρα πριν από την Πρωτομαγιά που είναι τη Δευτέρα  είναι:

1) Το ότι ο ΗΡΑΚΛΗΣ παίζει το Σάββατο και δεν είχε ενημερώσει έγκαιρα!

2) Το ότι η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης δεν διαθέτει «photo finish» και αυτό που δανείζεται από Κατερίνη ή Σέρρες δεν είναι διαθέσιμο το Σάββατο!

Και δεν φτάνει μόνον αυτό,
σήμερα 24.4.23 αλλάζουν και οι ώρες των αγωνισμάτων στο πρόγραμμα: π.χ. το άλμα σε μήκος (Α) και το (Γ), μολονότι οι σύλλογοι έκαναν τις δηλώσεις τους σύμφωνα με το προηγούμενο πρόγραμμα και υπολόγισαν ως δεύτερο αγώνισμα αυτό που ήταν σε διαφορετική ώρα από το πρώτο. Τώρα απεγκλωβίζεται το Μήκος (Γ) από τα 100 (Γ) ενώ αντίστροφα το Μήκος (Α) εγκλωβίζεται με τα 100 (Α) αλλά και το ΚΟΝΤΩ (Α).

Σαφώς και οι σύλλογοι πρέπει να ξανακάνουν δηλώσεις και όσοι ήδη τις έστειλαν να τις ξαναστείλουν τροποποιημένες ενώ όσοι δε τις έστειλαν θα πρέπει να κάνουν ένα σωρό αλλαγές …
Τα κορίτσια της γραμματείας σκέφτομαι που θα τρελαθούν! Κουράγιο κορίτσια θα περάσει και αυτό!
Αλλά ας μη σας κουράζω με τις συνέπειες των αλλαγών, είναι τόσο πολλές που καλύτερα να τις αφήσουμε για όσους θα ασχοληθούν με αυτές.

Μεταφέροντας στην Ειδική προκήρυξη τα ΛΑΘΟΣ (αρχικά και διαδοχικά ύψη του επί Κοντώ) της Κεντρικής προκηρυξης κ18,  δημιουργείται άλλο μπέρδεμα… όμως είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τα όσα η προκήρυξη λέει, αφού στις δηλώσεις ο ΣΕΓΑΣ υποχρεώνει τους Συλλόγους να δηλώσουν ότι:

«Αποδεχόμαστε ανεπιφύλακτα τους όρους της προκήρυξης των αγώνων» … Ακομη και τα Λάθη είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι τα δεχόμαστε Ανεπιφύλακτα … Έλεος!

Τελικά ένα είναι το συμπέρασμα:
Όσοι ασχολείστε με τον Αθλητισμό και ιδιαίτερα με το Στίβο και μένετε στην επιφάνεια «καλά περνάτε» εκεί να μείνετε!  είστε ΤΥΧΕΡΟΙ που δεν το ψάχνετε.

Εκεί να μείνετε,
για να χαίρεστε τον Αθλητισμό…
Μια άποψη είναι να αφήνουμε τα όποια λάθη να περνούν ασχολίαστα (για να μη γίνουμε “οι γκρινιάρηδες”  ή “οι γραφικοί”). Να υιοθετήσουμε δηλαδή την άποψη ότι δεν διορθώνεται τίποτε στην Ελλάδα και να χρησιμοποιούμε σαν καραμελα την έκφραση «ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ».
Έτσι όμως ποτέ δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα μπροστά για να γίνουμε κάποτε σωστοί!

Εμείς δεν συμφωνούμε με αυτή τη νοοτροπία και πιστεύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα, ένα – ένα, ο καθένας στο πόστο του, ξεκινώντας από την οικογένεια, το σχολείο, τον αθλητισμό και γενικά από όπου εμπλέκονται οι νέες γενιές των ανθρώπων.

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΣΑΣ (ΜΑΣ).

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ K18

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ K18 κυριακή 30.4.23

print

Written by