ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ – Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ Κ16

Με στόχο τη γνωριμία των αθλητών με τη «μαγεία»  ενός Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου, ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ συμμετείχε με 13 αθλητές και αθλήτριες στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Βορείου Ομίλου των Κ16 στην Ελευθερούπολη Καβάλας.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Α)   ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΜΕ ΤΟ «ΟΡΙΟ»

Δύο (2) ήταν οι αθλητές που είχαν πιάσει ΤΟ ΟΡΙΟ εκ των οποίων ο ένας σε δύο αγωνίσματα.

1).   ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ όριο (στο ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ και στο ΤΕΤΡΑΠΛΟΥΝ).

1η θέση στο άλμα επί κοντώ με 3.30 καθώς και την

7η θέση στο ΤΕΤΡΑΠΛΟΥΝ με 15.24.

2).  ΟΡΦΕΑΣ ΣΟΝΑΫ (ΟΡΙΟ στα 600 μέτρα).

9η θέση στα 600 με 1. 36.57

Β) ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΟΡΙΟ

με σκοπό να αποκτήσουν εμπειρίες και να ζήσουν τη «μαγεία» ενός Πανελλήνιου πρωταθλήματος ως επιβράβευση της συνέπειάς τους στις προπονήσεις.

3)  ΑΓΓΕΛΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ Αν και δηλώθηκε χωρίς ΟΡΙΟ στον αγώνα ξεπέρασε το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 2.25 και με 2.30 (που ήταν το όριο βαθμολογίας) κατέλαβε την 9η θέση και βαθμολογήθηκε με 2 βαθμούς (της 9ης θέσης).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Οι παραπάνω αθλητές είναι αυτοί που προσέφεραν και το σύνολο των 19 βαθμών με τους οποίους αξιολογήθηκε ο σύλλογος σε αυτό το πρωτάθλημα.

4).   ΝΕΦΕΛΗ ΠΑΤΡΩΝΗ  αγωνίστηκε σε ατομικό αγώνισμα (80 μέτρα), όπου με 11.54 ήταν 26η  και δεν προκρίθηκε στις 16 για τις δύο τελικές σειρές. Έτρεξε και στην 4χ200 όπου τα πήγε περίφημα.

 

5).   ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ άλμα επί κοντώ. Για να αποκτήσει εμπειρίες αλλά και να του δώσουμε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα επόμενα κοντάρια του (χωρίς τα σωστά κοντάρια δεν μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του), την Τρίτη θέση σε ατομικό αγώνισμα χωρίς το όριο τη δώσαμε στον Θεοφάνη. Προσπάθησε, έκανε άλματα με το «μεγάλο!» κοντάρι, δοκίμασε να περάσει το αρχικό ύψος που ήταν 2.70 αλλά δεν τα κατάφερε.  Με ανάλογη προσπάθεια του χρόνου θα είναι ανάμεσα στα μετάλλια με επιδόσεις καλύτερες από τις φετινές, το υπογράφω Φλώρε! κοίτα με εκθέσεις.

ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ

Για τις σκυταλοδρομίες, που δεν υπήρχε ΟΡΙΟ, δηλώθηκαν οι καλύτεροι αθλητές (από όσους έχουν Δελτίο και δικαιούνται να αγωνίζονται)  αλλά και οι πλέον συνεπείς στις προπονήσεις.

Γνωρίζοντας ότι οι ομάδες μας δεν ήταν από τις πλέον ισχυρές, αφού κανένας δεν είχε το όριο στα ατομικά αγωνίσματα, επιλέξαμε να αγωνιστούν όλοι οι συμμετέχοντες για να «ζήσουν» τους αγώνες.

Όσοι αγωνίστηκαν, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό (με τα ατυχήματά τους με τα παπούτσια κ.α. … ) και κάνοντας σωστά τις αλλαγές επέτρεψαν και στα υπόλοιπα μέλη της τετράδας να ζήσουν και αυτοί τον αγώνα. Όλοι κέρδισαν σε εμπειρίες και συναισθήματα (άγχος, αγωνία, …) αλλά και ανακούφιση που έκαναν σωστά τις αλλαγές και «η ομάδα τερμάτισε τον αγώνα κανονικά.

Για το Ιστορικό:

4Χ80 (Α)
[ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ Θ. – ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ.- ΝΑΣΙΟΣ Χ.- ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ Μ.] με 45.50 κατετάγησαν στην 12η θέση (όριο βαθμολογίας 41.14).

4Χ80 (Κ)
[ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Μ.- ΣΟΝΑΫ Ν. – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Α. – ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ Ε.] με 49.48 κατετάγησαν στην 35η  θέση (όριο βαθμολογίας 45.24).

4Χ200 ΜΙΚΤΗ
[ΣΟΝΑΫ Ο. – ΠΑΤΡΩΝΗ Ν. –ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ Ε. – ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Γ.] ΜΕ 2.01.56 κατετάγησαν στην 36η  θέση (όριο βαθμολογίας 1.56.44).

 

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΩΝ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ.

4Χ80 (Α) ΧΡΟΝΟΣ 45.50

ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (2009). Μολονότι του έφυγε η σόλα από τα spikes και έτρεξε με τα λινά, τόσο η εκκίνηση όσο και η αλλαγή ήταν υπέροχες.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ (2009). Βοήθησε τόσο στην 4Χ80 όσο και στην 4Χ200 μολονότι οι προπονήσεις του στους δρόμους ήταν περιορισμένες. Το κάθε παιδί στις σκυταλοδρομίες με τη συμμετοχή του και μόνο δίνει την ευκαιρία και στους άλλους της τετράδας να συμμετέχουν. Όλοι χρωστούν χάρη -σε όλους- και αυτό τους κάνει ΟΜΑΔΑ ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑΣ.

ΝΑΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (2010). Έτρεξε 3ος στη σειρά, πήρε από τον Γιώργο και έδωσε στον Μανώλη (τον Μαλλιά). Το τρέξιμό του ήταν υπέροχο αλλά και οι αλλαγές υποδειγματικές. Τα λέμε του χρόνου που θα κοντεύουμε να περάσουμε στο μπόι τη Μαμά.  Για να περάσουμε τον Μπαμπά, το βλέπω κομματάκι δύσκολο κούκλε!

ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (2010). Όλα καλά τα έκανε «ο αχώνευτος»! έψαχνα κανένα λάθος … δε βρήκα, αλλά που θα μου πάει θα βάλω το βίντεο (που δεν έχω) στο αργό και όλο και κάτι θα βρω! Πήρε τη σκυτάλη άπλωσε τις ποδάρες του και ξεχύθηκε με τα μαλλιά να ανεμίζουν προς τον τερματισμό. Το μαγικό ψαλίδι στη διάθεσή σας, αν θελήσετε κούρεμα σωστό! ΧΡΟΝΟΣ 45.50.

 

4Χ80 (Κ) ΧΡΟΝΟΣ 49. 48

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ (2010) Ανέλαβε και την ευθύνη της εκκίνησης αφού επελέγη από τους προπονητές της. Έτρεξε τη στροφή και έδωσε στην κολλητή της Νεφέλη (στην αλλαγή τα είπαν και λίγο, μιλάμε για πολύ κουτσομπόλες)!

ΣΟΝΑΫ ΝΕΦΕΛΗ. Αφού τα είπαν πήρε τη σκυτάλη, άλλαξε χέρι για να δώσει με το αριστερό στην επόμενη και ξεχύθηκε. Και εδώ η αλλαγή ήταν σωστή και η σκυτάλη έφτασε στα χέρια της Άννας μέσα στη ζώνη αλλαγής.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ (2020). Η μικρότερη της αποστολής αλλά και η πιο γελαστή! Λίγο αγωνία μέχρι να πλησιάσει στο σημάδι η Νεφέλη, μετά ξεχύθηκε στο διάδρομό της με το μυαλό σε εγρήγορση , να ακούσει «χέρι». Το ακούει απλώνει τη χερούκλα της, παίρνει τη σκυτάλη, αλλάζει χέρι και φουλ για την Ελευθερία.

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ((2008). Με υπέροχη αλλαγή -ελαφρά επικίνδυνη- πήρε τη σκυτάλη και βάλθηκε να σταματήσει το χρονόμετρο «μια ώρα» αρχύτερα.  Περνάει τη γραμμή τερματισμού και μια ανακούφιση φαίνεται στην έκφρασή της – όλα πήγαν καλά ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΜΕ. ΧΡΟΝΟΣ 49. 48

 

4Χ200 (ΜΙΚΤΗ) [Α-Κ-Κ-Α].

ΣΟΝΑΫ ΟΡΦΕΑΣ (2008) Με τον περιορισμό, οι του 2010 να μην δικαιούνται αλλά και ο καθένας να κάνει το ανώτερο δύο αγωνίσματα, η σύνθεση της ομάδος ήταν «μονόδρομος».

Ο Ορφέας αν και πριν λίγο είχε τρέξει στον τελικό των 600 μέτρων, ήταν αυτός που έτρεξε πρώτος. Έτρεξε υπέροχα το πρώτο 200ρι και έδωσε τη σκυτάλη σε κορίτσι.

ΠΑΤΡΩΝΗ ΝΕΦΕΛΗ (2008). Αρπάζει τη σκυτάλη από τον Ορφέα και ξεχύνεται στη στροφή σαν αλαφιασμένη (ήθελε να βγάλει το άχτι της στη σκυτάλη, για το 11.54 που έκανε στο 80ρι). Ούτε που κατάλαβε για πότε έφτασε στην Ελευθερία που περίμενε στη δεύτερη αλλαγή.

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (2008). Αν και είχε την πιο «δύσκολη θέση», αφού παίρνοντας τη σκυτάλη στο διάδρομό της στη συνέχεια μετά από  100μ. έπρεπε να συγκλίνει στον πρώτο,  τα κατάφερε περίφημα. Έτρεξε μέχρι το σημείο που περίμενε ο Γιώργος έδωσε τη σκυτάλη και μετά ξάπλωσε κατά γης να πάρει τις ανάσες της.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ (2009). Ο μεγάλος αδελφός της δυναστείας των Βασιλείου (θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον), ο Νικόλας 2015 δεν κρατιέται να μεγαλώσει, να μην αναφέρω τη Δέσποινα (2010) που τελικά κατάφερε να πάρει –με μέσον- αυτόγραφο από τη Βεατρίκη Ντούγκου. Ο Γιώργος επωμιζόμενος την ευθύνη του τερματισμού όλης της τετράδας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και τερμάτισε σε μια κούρσα των 200μ. που δεν είχε ξανατρέξει.

Μπράβο στο Γιώργο, Μπράβο σε όλα τα παιδιά, που αν και δεν ήταν έτοιμα για το αγώνισμα έδωσαν ότι καλύτερο είχαν ο ένας για τον άλλον και όλοι μαζί για το σύλλογό τους. ΧΡΟΝΟΣ 2.01.56

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΗΜΕΡΑ -ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ (οι φωτογραφίες από το 2ο γκρουπ).

Με πρώτη διδάξασα την κ. Γκοτζαμάνη που ξενάγησε τα πρώτα παιδιά στη  Καβάλα, ξεναγήθηκε και η δεύτερη φουρνιά και φωτογραφήθηκε στα ενδιαφέροντα σημεία της πόλης. Εκεί έγιναν και οι πρώτες διαπιστώσεις του τρόπου σκέψης των παιδιών.

– Κύριε να μην πάμε εκεί, τα είδαμε χθες!

– Ναι αλλά τα άλλα παιδιά δεν τα είδαν,  κούκλε/α….

Συγχαρητήρια σε ΟΛΑ τα παιδιά που συμμετείχαν.
Τώρα ξέρουν, αν θέλουν να ξαναζήσουν τη μαγεία του Στίβου και των Πανελληνίων πρωταθλημάτων δεν έχουν παρά να προσπαθούν σε κάθε ευκαιρία να ξεπερνούν τον εαυτό τους με σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά αλλά και υπομονή και επιμονή. Το να ξεπερνώ τον εαυτό μου, που είναι εύκολο αν προσπαθήσω πιο σοβαρά, είναι ο σίγουρος δρόμος της βελτίωσης που θα με οδηγήσει να πιάσω και ΤΑ ΟΡΙΑ για τη συμμετοχή μου στους Πανελλήνιους αγώνες και γιατί όχι στη συνέχεια και σε διεθνείς αγώνες. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
που συνέβαλαν στην προετοιμασία των παιδιών αλλά και σε όσους βοήθησαν τόσο στη μεταφορά των παιδιών όσο και κατά τη διάρκεια των αγώνων.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
που βοήθησαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.  Ηθική συμπαράσταση με την παρουσία τους, στην μετακίνηση παιδιών ή και των κονταριών από και προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά και με τον οποιοδήποτε τρόπο.

 

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ –και αν δεν τα εντοπίσουμε θα ξαναγίνουν.

  • Τα παιδιά ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ και για να μάθουν κάποιος πρέπει να τους πει ποια είναι η σωστή συμπεριφορά στην κάθε περίπτωση (η Οικογένεια, το Σχολείο, οι προπονητές, …).
  • Όμως τα ΛΑΘΗ θα τα συζητήσουμε κατ’ ιδίαν ώστε όσοι -δεν ξέρουν- να μάθουν.
  • Αν όμως και μετά τη συζήτηση συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια λάθη  -υιοθετήσουν συμπεριφορές που δεν είναι «επιθυμητές και παραδεκτές» από την κοινωνία- τότε θα είναι υπόλογοι των πράξεών τους.
  • Οι Αρχές και οι Αξίες που θα επιλέξουν να υπηρετούν στη ζωή τους, θα διαμορφώσουν και τον Χαρακτήρα τους, τον ΥΠΕΡΟΧΟ ή αυτόν που θα φροντίζει για τον ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ χωρίς να τους νοιάζει η συμπεριφορά τους προς τους γύρω τους…

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ

  • Η συμπεριφορά των παιδιών σε γενικές γραμμές ήταν -σχεδόν- ΑΨΟΓΗ!

Τηρήθηκαν οι συμφωνίες (μόνο δύο πήραν κάποιες «ποινές» για -μη τήρηση- ωραρίου), ονόματα δε λέμε, στη φωτογραφία ξεπληρώνουν την ποινή!

  • Ξεχώρισαν αυτοί που έχουν μάθει να «εκτιμούν» το κάθε τι … και αυτοί που ΠΡΕΠΕΙ να τους μάθουμε … (δεν είναι αργά).
  • Ξεχώρισαν αυτοί που συμπεριφέρονται σωστά όταν βρίσκονται μαζί με άλλους και κάποιοι που κοιτούν μόνον τον εαυτούλη τους! Πρέπει να μάθουν

Ξεχώρισαν αυτοί που τηρούν τα όσα έμαθαν (πακέτο…), (Πατάτες…), (φαγητό…).

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ, που όποιος έχει τα μάτια ανοιχτά έχει πολλά να κερδίσει.
Όμως κλείνω με μια ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ παντού και πάντα. Θα μας πάρει πολύ λιγότερο χρόνο να μάθουμε κάτι σωστό σε κάποιον από την αρχή παρά να διορθώσουμε ένα λάθος που έμαθε…

Προσοχή στα όσα, τώρα που είναι νωρίς, επιτρέπετε στα καμάρια σας.
Επιλέξτε τη ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΓΑΠΗ, που έχει και πολλά ΟΧΙ στο μενού, από την ΕΥΚΟΛΗ αγάπη που ότι μας ζητούν το έχουν (κυρίως, όταν έχουμε τη δυνατότητα να τους τα προσφέρουμε), βέβαια καταλαβαίνω και τα αδύνατα σημεία … μιλώντας έξω από το χορό!
Βέβαια οι ΠΑΤΕΡΟΩΡΕΣ  και οι ΜΗΤΕΡΟΩΡΕΣ που ξοδεύουμε μαζί με τα παιδιά μας, είναι ένα άλλο τεραστίου ενδιαφέροντος κεφάλαιο, που ευτυχώς το βλέπω στη συντριπτική πλειοψηφία των γονέων και κηδεμόνων του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
και “φορτώστε” στον υπογράφοντα τα όσα ΟΧΙ κρίνετε ότι πρέπει να πείτε στα καμάρια «μας» για να μάθουν
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία, που στόχο έχει να βγάλουμε καλούς χαρακτήρες και μετά καλούς αθλητές (τουλάχιστον Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ με αυτή την Αρχή πορεύεται).

Φωτογραφίες  από την ξενάγηση της 1ης ημέρας, με την κ. Σοφία, αργότερα….

print

Written by