Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΧΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΙΜΠΟΡ – ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΤΕ; – ΥΠΕΡΟΧΑ

  • –  Πως περάσατε;
  • –  Υπέροχα…

Την ίδια απάντηση πήραμε από τους αθλητές που είχαν στο λαιμό τους κρεμασμένα τα μετάλλια (και μπράβο τους) αλλά και από τους αθλητές που αυτή τη φορά δεν ήταν οι νικητές (με τη στενή έννοια του όρου αυτή των μεταλλίων, που δυστυχώς αρκετοί και ανάμεσά τους και ο ΣΕΓΑΣ ονομάζουν επιτυχία στους μεγάλους αγώνες).

  • Τόσα μετάλλια!
  • Σε αυτή τη θέση η Εθνική Ομάδα ανάμεσα σε τόσες χώρες, όταν έρθουν τα μετάλλια…

Όμως η τρεμούλα για τα μετάλλια δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί, δεν θα έπρεπε να είναι ο κύριος στόχος· καλά και επιθυμητά τα μετάλλια, καλές όμως και οι συμμετοχές των αθλητών μας  όταν συνοδεύονται από αξιοπρεπείς εμφανίσεις.

Ο Αθλητισμός θα πρέπει να στοχεύει ακόμη πιο ψηλά και από αυτό το Χρυσό μετάλλιο, σε εμπειρίες και συναισθήματα, που είναι απείρως πιο σημαντικά από το μετάλλιο.
Τι να το κάνω το μετάλλιο όταν «χαμένος στο διάστημα» πήγε ο αθλητής και «χαμένος στο διάστημα» γύρισε, με μόνη διαφορά το μετάλλιο στο λαιμό· σε αυτή την περίπτωση, τίποτε δεν κέρδισε από όλα αυτά που ο αθλητισμός έχει να του προσφέρει:  συναδέλφωση, φιλία, αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, εκτίμηση, σεβασμός, ανωτερότητα, ανιδιοτέλεια,  αγάπη και τόσα άλλα, πέρα και πάνω από τα μετάλλια.

  • – Πώς περάσατε;
  • – ΥΠΕΡΟΧΑ

Δεν θα μπορούσε η απάντηση να είναι «Υπέροχα» αν στην προσπάθεια του καθενός δεν εμπλέκονταν και οι «Αρχές και Αξίες» που εμπεριέχονται στον Αθλητισμό και τον κάνουν να ξεχωρίζει.

 

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ”;  

  • Τι προσφέρει στα προικισμένα άτομα, που όμως προσπαθούν κιόλας, ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ;
  • Είναι μόνον η νίκη και το μετάλλιο ή είναι και κάτι άλλο πολύ πιο σημαντικό, που σημαδεύει τους συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως αποτελέσματος;

Δεν θα μπορούσε να είναι μόνον η νίκη και το μετάλλιο διότι, ένας θα είναι ο νικητής, τρεις στα μετάλλια, οκτώ στον τελικό, κ.ο.κ.
* (Η Ευγενία-Μαρία Παναγιωτίδου περίμενε … τα κοντάρια της και λείπει από τις ομαδικές φωτογραφίες)!

Αλλοίμονο, αν μέσα από τα χιλιάδες άτομα που προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στους μεγάλους αγώνες «νικητές» είναι μόνον όσοι γυρίσουν με τα μετάλλια στο λαιμό και όλοι οι άλλοι «ηττημένοι»!

Ευτυχώς Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ καταφέρνει να έχει πολλούς νικητές, πολλούς που χαίρονται με τη συμμετοχή τους, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, και πολλούς που αξίζουν να κατατάσσονται ανάμεσα στους νικητές, ακόμη και αν στον συγκεκριμένο αγώνα τερμάτισαν τελευταίοι!
Ε! και! (κάποιος θα είναι πρώτος και κάποιος ο τελευταίος), το πώς «έπαιξες το παιχνίδι» έχει σημασία.

 

Τα παιδιά μας γύρισαν και ο γενικός απολογισμός είναι ότι πέρασαν ΥΠΕΡΟΧΑ.

ΥΠΕΡΟΧΑ και χαρούμενοι όσοι κατάφεραν να πάρουν μετάλλιο ή μετάλλια, αλλά ΥΠΕΡΟΧΑ και όσοι “άφησαν” τα μετάλλια αυτή τη φορά για τους άλλους, (θα έρθει και η σειρά τους γιατί ξέρουν να προσπαθούν και να μάχονται).

 

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ,

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ,

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ,

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΕΓΑΣ (όταν θα χαίρεται με τη προσπάθεια των παιδιών φέρουν δε φέρουν μετάλλια).

print

Written by