ΜΑΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΜΕ 4.60 -ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Ο Μάριος Ευαγγέλου παραμένει ενεργός αθλητής στα 42 του αφού ακόμη και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ που έγιναν στο Βόλο το 2023 ήταν 7ος με επίδοση 4.75 στο επί κοντώ. Μόνον 6 Έλληνες αθλητές τον πέρασαν και αυτοί μικρότεροι από 15 μέχρι και και 23 χρόνια!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ όπως το παλιό κρασί, όσο μεγαλώνει τόσο καλύτερος γίνεται αφού φροντίζει να κρατιέται σε καλή φυσική κατάσταση με τακτική και μελετημένη προπόνηση. [Άλλη φορά θα μιλήσουμε και για την Χρύσα Μακρή-Παπαδοπούλου, τον Πατσουκάκη Δημήτριο, Μπέλο Θεοφάνη, Καζαντζή Κωνσταντίνο, κ.α.)

 

Ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα παραμένει κίνητρο για κάθε αθλητή έτσι και για τον Μάριο,  αφού υπηρετεί  στο σώμα της Αστυνομίας, συμμετέχει ανελλιπώς στα Παγκόσμια πρωταθλήματα των Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικής (WORLD POLICE AND FIRE GAMES) και με αυτόν τον τρόπο αφενός μεν κάνει αυτό που αγαπάει αφετέρου έχει την ευκαιρία να ταξιδεύει σε ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Το 2023 το πρωτάθλημα έγινε στην πόλη Winnipeg του Καναδά.

Ο Μάριος όχι μόνον ταξίδεψε αλλά και σε όποιο αγώνισμα έλαβε μέρος ήταν με μεγάλη διαφορά 1ος.

 

Αγωνίστηκε : 

1) Στο άλμα επί κοντώ όπου με 4.60 ήταν 1ος χωρίς κάποιο συναγωνισμό ή κίνητρο για να πάει ακόμη ψηλότερα.  Μετά το 4.60 που πέρασε σταμάτησε προληπτικά αφού ήθελε να αγωνιστεί και σε άλλα αγωνίσματα (Μήκος και ύψος).

 

2) Στο άλμα σε Μήκος, όπου και τα 6 άλματά του ήταν πάνω από 5.60 με καλύτερο το 5.71 (ήταν και στο Μήκος 1ος ).

3) Μέχρι και στο ύψος πήρε μέρος όπου και εκεί ήταν 1ος με 155.

 

Χαιρόμαστε αφάνταστα που ο Μάριος παραμένει ενεργός αθλητής αλλά το κυριότερο χαιρόμαστε που βρίσκεται κοντά μας –στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ- όπου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους αθλητές ενώ παράλληλα με το ασίγαστο πάθος του για το άλμα επί κοντώ μεταφέρει τις γνώσεις του γύρω από το αγώνισμαως προπονητής – στους τυχερούς και τυχερές  που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο άλμα επί κοντώ, αυτό το τόσο ελκυστικό αλλά και συνάμα απαιτητικό αγώνισμα.

 

ΜΑΡΙΕ – ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για τα όσα προσφέρεις στον αθλητισμό, είτε με τη συμμετοχή σου στους αγώνες με τη φανέλα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ είτε με το παράδειγμά σου, στους αθλητές της επόμενης γενιάς και … βάλε.

print

Written by