ΕΑΣΑ-72   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΩΝ 1972-2023 – 51 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ

Συναντηθήκαμε και πάλι η πρώτη φουρνιά των Γυμναστών της Θεσσαλονίκης (1969-1972) 51 χρόνια μετά το Πτυχίο μας (1972), αυτή τη φορά στα Γιάννενα.

Είναι η πολλοστή φορά που συναντηθήκαμε -αυτά τα 51 χρόνια-  είτε μόνοι μας στην αρχή, είτε με τις συζύγους μας ή τους συζύγους μας (για τις γυναίκες συναδέλφους …), κάτι που μας κράτησε κοντά και ενωμένους.

 Δεν έχει σημασία που είμαστε σκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας και της Κύπρου, βρεθήκαμε στα 20 χρόνια μας στη Θεσσαλονίκη, σπουδάσαμε τη Φυσική Αγωγή, υπηρετήσαμε ο καθένας μας στο πόστο του 30-35 ή και 40 χρόνια και τώρα όλοι συνταξιούχοι «τρέχουμε» όπου γίνεται η συγκέντρωση της ΕΑΣΑ-72 για να δούμε τους παλιούς φίλους, να θυμηθούμε ιστορίες, να γελάσουμε και να ξαναφύγουμε, παρακαλώντας το Θεό  να μας έχει γερούς για να βρισκόμαστε για πολλά χρόνια ακόμη.

Δεν έχει σημασία που σταδιακά χάνουμε και κάποιους αγαπημένους, δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού αυτή είναι η φυσική συνέπεια της ζωής, όσοι όμως παραμένουμε συνεχίζουμε μνημονεύουμε όσους βιάστηκαν να μας αφήσουν και ευχόμαστε η σκυτάλη των συναντήσεων να φτάσει πολύ μακριά … από τους τελευταίους της σειράς ΕΑΣΑ 1972.

Ευχαριστούμε τους διοργανωτές των Ιωαννίνων (κ. Νίκο και κ. Φανή Πετρόπουλο, τον κ. Παππά Ηλία και όλους όσους βοήθησαν, που υπερέβαλαν εαυτούς σε προσπάθεια προετοιμασίας με αποτέλεσμα ένα διήμερο γεμάτο εκδηλώσεις και ευχάριστα συμβάντα. Μέχρι και η ξαφνική  βροχή που μας έκανε όλους παπιά στην επίσκεψη μας στο νησί, αποτελεί ένα από τα ευχάριστα συμβάντα που θα έχουμε να θυμούμαστε.

Νίκο μας, Φανή μας, Ηλία μας … Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ  από την καρδιά μας γιατί μας φέρατε ακόμη πιο κοντά με τα όσα ζήσαμε αυτό το διήμερο στα Γιάννενα.

Σειρά έχει η Φλώρινα να μας υποδεχτεί το 2024 (γεροί να είμαστε), με τον Γιώργο Ανθόπουλο να είναι ο διοργανωτής και οικοδεσπότης μας. Όσο για το ότι τα Γιάννενα υπερτερούν σε αξιοθέατα της Φλωρίνης … είναι το τελευταίο που μας απασχολεί. Η «ζεστασιά» του χιονιού και των αγέρηδων της Φλώρινας μας ενδιαφέρει και όχι τα κτήρια ή τα μνημεία που διαθέτει η κάθε περιοχή. Στο χέρι του καθενός είναι να επισκεφτεί πριν ή και μετά την ημέρα της συνάντησης προορισμούς που χαρακτηρίζουν και ομορφαίνουν την κάθε περιοχή.

Ανυπομονούμε να συναντηθούμε και πάλι (μακάρι να είμαστε όλοι γεροί) αυτή τη φορά στη ΦΛΩΡΙΝΑ.

print

Written by