Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΒΕΑΤΡΙΚΗΣ ΝΤΟΥΓΚΟΥ  

Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Ο Κλασικός Αθλητισμός (Στίβος) κυρίως αναφέρεται στον Αγωνιστικό Αθλητισμό, που στη χώρα μας έχει ως κύτταρο το Αθλητικό Σωματείο ή τον Αθλητικό Σύλλογο.

ΟΙ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ
Όλοι οι σύλλογοι κάποιας περιοχής π.χ. Αν. Μακεδονίας, Δυτ. Μακεδονίας, Κεντρ,. Μακεδονίας, Κρήτης, Θεσσαλίας …, Θεσσαλονίκης, κλπ, απαρτίζουν  τις Ενώσεις Αθλητικών Σωματείων του ΣΕΓΑΣ (τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ) της συγκεκριμένης περιοχής.
Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 16 (ΕΑΣ) ΣΕΓΑΣ και μία (1) Τοπική Επιτροπή (Τ.Ε.) ΣΕΓΑΣ.
Για τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ και τα σωματεία που τις απαρτίζουν, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Ο ΣΕΓΑΣ
Όλες οι ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ απαρτίζουν την Ομοσπονδία του Στίβου (τον Σύνδεσμο Ελληνικών Αθλητικών Σωματείων Στίβου) ή τον ΣΕΓΑΣ.

 

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

  • Ο ΣΕΓΑΣ για να κατανείμει το ανάξιο λόγου ποσό της επιχορήγησης στα σωματεία, έχει καθιερώσει σειρά αγώνων (τα Διασυλλογικά και τα Πανελλήνια πρωταθλήματα), τους οποίους ονομάζει «Αξιολογούμενους αγώνες» και στους οποίους οι συμμετέχοντες αθλητές ανάλογα με την κατάταξή τους αλλά και την επίδοσή τους, βαθμολογούνται.
  • Στα Αξιολογούμενα πρωταθλήματα έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές και αθλήτριες που: α) Έχουν βγάλει Δελτίο Αθλητή με αίτηση προς τον ΣΕΓΑΣ και β) είναι από 12 ετών και επάνω…
  • Σε ένα Διασυλλογικό πρωτάθλημα Κ16, κ18, Α/Γ, … Ο 1ος παίρνει 11 ή 9 βαθμούς (ανάλογα με το πρωτάθλημα), ο 2ος  9 ή 7,  ο 3ος 8 ή 6, ….  μέχρι τον 12ο που παίρνει 1 βαθμό. Από 1 βαθμό παίρνουν και όσοι πιάσουν τα όρια βαθμολογίας.
  • Σε ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα ο 1ος παίρνει 13 βαθμούς, ο 2ος 11, ο 3ος 10, …. και ο 12ος μέχρι και τον 16ο παίρνουν από 1 βαθμό. Οι βαθμοί που συγκεντρώνουν σε κάθε Αξιολογούμενο πρωτάθλημα οι αθλητές ενός συλλόγου, αποτελούν τη βαθμολογία του Συλλόγου στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα.
  • Βέβαια η βαθμολογική αξία του βαθμού των Πανελληνίων αγώνων είναι (5,6,7,8 φορές μεγαλύτερη, ανάλογα με την κατηγορία Κ-16, Κ18, Κ20, Κ23, Α/Γ, από αυτή του βαθμού του Διασυλλογικού πρωταθλήματος.

Το σύνολο των βαθμών από όλους τους Αξιολογούμενους αγώνες (μόνον από αυτούς) αποτελούν τη βαθμολογία του συλλόγου για κάθε αγωνιστική περίοδο.

Ανάλογα με τους βαθμούς (οι 439 σύλλογοι Στίβου που έχει ο ΣΕΓΑΣ στη σελίδα του!) ή οι 364 που αναφέρονται στο ΜΗΤΡΩΟ της ΓΓΑ)! κατατάσσονται με φθίνουσα σειρά. π.χ. ο σύλλογος που συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς κατατάσσεται 1ος, ο επόμενος 2ος, … κ.ο.κ.

Ανάλογα με τη θέση κατάταξης παίρνει και την επιχορήγηση. π.χ. ένας σύλλογος που είναι στην 100η θέση θα πάρει 183,33 ευρώ το μήνα!!! Το ότι για να είναι σε αυτή τη θέση χρησιμοποιεί 6,7,8 προπονητές με έξοδο 2000, 2500, 3000 ευρώ  το μήνα αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου τον ΣΕΓΑΣ ή τη ΓΓΑ!
Κατά τα άλλα οι σύλλογοι στηρίζονται οικονομικά από την Πολιτεία!!!
– Ε! ας μην κοροϊδευόμαστε.
Αν δεν υπήρχαν οι Ακαδημίες για να υπάρχει κάποιο έσοδο, ώστε να πληρώνονται οι προπονητές, αθλητισμό θα έκαναν μόνον όσοι θα μπορούσαν να πληρώσουν τα έξοδά τους για προπονητές, για χρήση χώρων, για έξοδα συμμετοχής σε αγώνες (μετακίνηση, διαμονή, διατροφή), κ.λ.π.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ & ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Τα παραπάνω γράφτηκαν απλά για να ξέρουν οι γονείς, που βρίσκονται μακριά από τη λειτουργία των συλλόγων, το πώς λειτουργούν οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι και ότι η συμμετοχή τους στη λειτουργία του συλλόγου είναι επιθυμητή.
– Μη βολεύεστε στο ότι άλλοι γονείς λειτουργούν το σύλλογο, στον οποίο εσείς απλά πηγαίνετε το παιδί σας και επειδή πληρώνετε την όποια ελάχιστη συνδρομή νομίζετε δεν έχετε καμία άλλη υποχρέωση!
Έχετε και παραέχετε, κάποια στιγμή βοηθήστε και εσείς στη λειτουργία του συλλόγου για να φέρουν και οι επόμενοι γονείς  τα παιδιά τους.  Μόνον έτσι λειτουργούν οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι με το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή -εκ περιτροπής- όλων.

Η φιλοσοφία φέρνω το παιδί μου στο σύλλογο, πληρώνω τη συνδρομή μου και πέραν τούτου δεν έχω καμία άλλη υποχρέωση ή επαφή με τη λειτουργία του συλλόγου, τουλάχιστον για τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ δεν είναι αποδεκτή.
Θέλουμε την παρουσία σας, τη γνώμη σας, την πρότασή σας, την εναλλακτική λύση σας, …, τη βοήθειά σας όπου μπορείτε ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ “ΜΑΣ”.
Ο Στόχος είναι ένας και κοινός.  Για τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών “μας” πρόκειται!!!
Αλλά αυτό εξαρτάται από τη φιλοσοφία του καθενός μας ως προς το «δούναι και λαβείν» στην κοινωνία…

 

2023 ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΒΕΑΤΡΙΚΗΣ ΝΤΟΥΓΚΟΥ

Ακολουθώντας τα όσα η Ομοσπονδία καθορίζει για την αξιολόγηση του συλλόγου αλλά για να αποδίδουμε τα του «Καίσαρος τω Καίσαρι …», κάθε χρόνο συγκεντρώνουμε την προσφορά των αθλητών μας προς το σύλλογο σε βαθμούς των Αξιολογούμενων αγώνων.

Καθιερώσαμε από το πρώτο έτος λειτουργίας του ΑΣ ΡΗΓΑΣ (1999) να δίνουμε σε κάθε αγωνιστική περίοδο το ΟΝΟΜΑ του αθλητή με την μεγαλύτερη σε βαθμούς προσφορά προς το σύλλογο.

 

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ -EVER- ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ 

Η προσφορά των αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ στη βαθμολογία για το 2023, φαίνεται λεπτομερώς στον παρακάτω σύνδεσμο.    2023 Bathmoi Athlites ΑΣ ΡΗΓΑΣ

 

ΟΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ (1999-2023)

Τα ΟΝΟΜΑΤΑ των  ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ του ΑΣ ΡΗΓΑΣ
(Από το 1999 μέχρι και σήμερα 2023), θα τα βρείτε ΕΔΩ.

Όχι μόνον Τιμούμε τους αθλητές αναγνωρίζοντας την προσφορά τους αλλά τους βραβεύουμε στην ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ, καθιερώσαμε ειδικές ρυθμίσεις για τους τρεις πολυτιμότερους αθλητές κάθε αγωνιστικής περιόδου στον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ και όσα χρόνια και αν περάσουν χαίρουν εκτίμησης και αναγνώρισης της προσφοράς τους στην εδραίωση του συλλόγου.

 

ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΝΤΟΥΓΚΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Όχι μόνο για τα αθλητικά σου κατορθώματα αλλά και γιατί, με την αψεγάδιαστη συμπεριφορά σου τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων, φανερώνεις τις Αρχές με τις οποίες μεγάλωσες στην οικογένειά σου και στην ευρύτερη Οικογένεια του ΑΣ ΡΗΓΑΣ αφού βρίσκεσαι στο σύλλογο από την ηλικία των 6 χρόνων, αλλά τις Αξίες που υιοθέτησες και επέλεξες να υπηρετείς στη ζωή σου.

Για το 2024 σου ευχόμαστε

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις Πανελλήνιες εξετάσεις σου.

Προτεραιότητα  από δω και πέρα, στο διάβασμα για να πετύχεις τον όποιο στόχο σου και απαλλαγμένη από το άγχος των εξετάσεων και της επαγγελματικής σου αποκατάστασης να επανέλθεις “φοιτήτρια” πλέον για τη δεύτερη και σοβαρότερη φάση της αθλητικής σου σταδιοδρομίας. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

print

Written by