ΣΑΒΒΑΤΟ 14.10.23 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΥΓΟΛΟΥΠΗ – ΣΤΟ ΝΟΗΣΙΣ

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ είναι ένα πολιτιστικό, επιμορφωτικό, κοινωφελές Ίδρυμα που προσφέρει στη μαθητική κοινότητα, αλλά και το ευρύ κοινό κατάλληλο περιβάλλον για τη γνωριμία και την κατανόηση των θετικών επιστημών και την ενημέρωσή του για τις εξελίξεις της τεχνολογίας….

Με αφορμή τον εορτασμό της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος*, το Σάββατο 14/10/2023, στις 18.00, διοργανώνει ομιλία με τον Ομότιμο Καθηγητή Αστρονομίας του Α.Π.Θ., Σταύρο Αυγολούπη και θέμα “Το κοντινό διαστημικό περιβάλλον μας”, στην αίθουσα του Πλανηταρίου.

Η παρουσία του κ.Αυγολούπη, που συνδέεται στενά με τον Α.Σ. ΡΗΓΑΣ, αποτέλεσε την αφορμή για να προτρέψουμε τα παιδιά μας και να τους δώσουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτήν την όμορφη εκδήλωση.

Με την μεσολάβηση του κ. Αυγολούπη οι  διοργανωτές είπαν ότι θα κρατήσουν για τα μέλη του ΑΣ ΡΗΓΑΣ όσες θέσεις τους ζητήσουμε, με τη δέσμευση να είμαστε συνεπείς και να τους δηλώσουμε μέχρι την Πέμπτη.

Όσα παιδιά ή και γονείς το επιθυμούν να παρακολουθήσουν την Ομιλία, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην κ. Σοφία Γκοτζαμάνη στο 6909156020 (κατά προτίμηση στο viber, ή στην ανάγκη τηλεφωνικά) μέχρι την Πέμπτη στη 1μμ.

Το ραντεβού μας θα είναι στην είσοδο του κτηρίου που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, μισή ώρα πριν την έναρξή της  (δηλαδή στις 17:30 το Σάββατο 14/10/23).

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΝΟΗΣΙΣ;

  • Με ΙΧ / αυτοκίνητο
    Το ΝΟΗΣΙΣ βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στο Δήμο Θέρμης, επάνω από την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, απέναντι από το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos. Η είσοδος στο χώρο μας γίνεται από την παλαιά οδό Χαριλάου – Θέρμης. Ακολουθήστε τις καφέ πινακίδες NOESIS ή συμβουλευτείτε το χάρτη μας. Περίπου 300 δωρεάν θέσεις στάθμευσης είναι στη διάθεσή σας.
  • Με λεωφορείο ΟΑΣΘ
    Με αφετηρία το πάρκο Νέας Ελβετίας (τέρμα γραμμής 10, Χαριλάου) επιβιβάζεστε στο λεωφορείο Νο 66, στάση “Ζώνη Καινοτομίας”.  Δείτε τη σχετική σελίδα του ΟΑΣΘ.

Με αφετηρία τον Τ.Σ. Βούλγαρη (τέρμα γραμμής 31 – Βούλγαρη) επιβιβάζεστε σε ένα από τα λεωφορεία 36, 36Β, 36Ε, 36Κ, 36Ρ, 36Υ, 36Ζ, στάση “Κέντρο Διάδοσης Επιστημών”.

 

Στις 19.00, στο Πλανητάριο, θα προβληθεί η ταινία Δυο μικρά κομμάτια γυαλί” Το Τηλεσκόπιο. (διάρκεια 25΄), με γενική είσοδο 5€. Ισχύουν ημερήσια εισιτήρια.

*Η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος (World Space Week) γιορτάζεται κάθε χρόνο, από τις 4 έως τις 10 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία του ΟΗΕ, για να επισημανθεί «η συνεισφορά της επιστήμης και της τεχνολογίας στην καλυτέρευση της ανθρώπινης κατάστασης».

print

Written by