ΚΥΡΙΑΚΗ 22.10.23 ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ –  ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ επανέρχεται στην κανονικότητα  των εκδηλώσεών του με την  εκδρομή (ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ και ΠΙΚ-ΝΙΚ) στο Χορτιάτη.

 

ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ

 ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:

 1. Κυριακή 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023, στις 11:00

 1. ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ:
  φτάνουμε στην κορυφή, βλέπουμε μπροστά μας τις Κεραίες (ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να συνεχίσουμε ίσια ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ  (περιοχή του ραντάρ).
  Στη διασταύρωση στρίβουμε Αριστερά (θα υπάρχει κόκκινο μπλουζάκι του συλλόγου), ακολουθούμε το χωματόδρομο για  2,4 χλμ. και φτάνουμε στον τόπο συνάντησης.

Εκεί θα βρίσκεται η σημαία του ΑΣ ΡΗΓΑΣ,  θα το καταλάβετε και από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα των πρώτων.
Ξεκινήστε στην ώρα σας, ανάλογα από το μέρος από όπου θα ξεκινήσετε.  (Από Χαριλάου θα χρειαστείτε περίπου 30 λεπτά (±) μέχρι το Χορτιάτη).

ΠΩΣ ΦΤΑΝΟΥΜΕ;
Κατευθυνόμαστε στο χωριό Χορτιάτης (από Χαριλάου ή περιφερειακό, Πανόραμα, Χορτιάτης).
Αφού διασχίσουμε το χωριό, κατευθυνόμαστε από τον κεντρικό δρόμο προς τα επάνω, (από ταβέρνα “ΠΛΑΤΑΝΟΣ”,  Δεξιά, προς τις κεραίες της ΕΡΤ, ασφαλτοστρωμένη διαδρομή. Όταν φτάσουμε στην κορυφή (στη διασταύρωση κάτω από τις κεραίες),  στρίβουμε  αριστερά  (θα υπάρχει κόκκινο μπλουζάκι του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που θα δείχνει την κατεύθυνση) και ακολουθούμε το χωματόδρομο για 2,4 χιλιόμετρα.
Ο χωματόδρομος είναι καλός και προσβάσιμος σε όλα τα αυτοκίνητα. Ανάλογα με τον καιρό τις προηγούμενες ημέρες, μπορεί να δημιουργηθούν  σε μερικά σημεία «νεροφαγιές»,  εκεί χρειάζεται λίγη προσοχή. (Το Σάββατο 21.10.23 το μεσημέρι, θα υπάρχουν τελευταία νέα από τη διαδρομή, στη σελίδα μας).
Σε 2,4 χλμ από τη διασταύρωση, φτάνουμε στον τόπο συνάντησης, όπου θα βρίσκεται η σημαία του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και θα το καταλάβετε από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα των πρώτων επάνω στο δρόμο. (Ο χώρος συνάντησης  βρίσκεται  400μ. πριν από το καταφύγιο του ΣΕΟ).

Πού παρκάρουμε;  Μπορούμε να παρκάρουμε κατά μήκος του δρόμου κοντά στο σημείο συνάντησης. Αν παρκάρετε λίγο μακριά, μην ξεχάσετε στο αυτοκίνητο πράγματα που θα χρειαστείτε (φαγητά, νάιλον για κάτω, ρούχα, κ.ά.). Όποιος έχει οποιοδήποτε πρόβλημα στη διαδρομή επικοινωνεί με τον κ. Κατσίκα Φ. 6932626625 ή την κ. Σοφία Γκοτζαμάνη στο 6976350313.

 1. ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ;

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ.
Αθλητικά παπούτσια (δεν είναι απαραίτητα τα ορειβατικά μποτάκια), καπέλο (ευχόμαστε να έχει ήλιο), νερό και κάποιο μπαστούνι πεζοπορίας (Μπατόν, γκλίτσα, μαγκούρα).   Ένα δεύτερο μπλουζάκι και κάποιο μπουφάν θα χρειαστούν, γιατί θα γυρίσουμε ιδρωμένοι!
ΓΙΑ ΤΟ (ΠΙΚ-ΝΙΚ).
Καρεκλάκια και τραπεζάκι κατασκήνωσης ή παραλίας, είτε ψάθα, νάιλον, κουβέρτα, για να απλώσουμε τους μεζέδες μας και να καθίσουμε  με την παρέα μας. Ο καθαρός αέρας του βουνού θα  μας χαλαρώσει και θα μας οδηγήσει στο κάνουμε και οι μεγάλοι «φίλους».

Όποιος θέλει ετοιμάζει μερικά σάντουιτς ή ότι άλλο θέλει πρόχειρο …
Ακόμη μπορεί να καθίσει στο Καταφύγιο ΣΕΟ στο οποίο θα βρει 2-3 σούπες ή και 2-3 πιάτα της ημέρας (ΣΕΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ Βασίλης 6978253056).

Ακόμη, μετά το περπάτημα, όποιος επιθυμεί μπορεί να  γυρίσει στο Χορτιάτη και να καθίσει σε κάποια από τις ωραίες ταβέρνες του χωριού. Όμως το φαγητό –ΟΛΟΙ μαζί– είναι το δυνατό σημείο της σύσφιξης των σχέσεων γονέων και κηδεμόνων με συνδετικό κρίκο τα παιδιά και το Σύλλογο.

Και σπίτι να γυρίσετε για φαγητό 30 λεπτά δρόμος είναι. Εσείς αποφασίζετε….

 1. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Θα υπάρχουν 2-3 εναλλακτικές διαδρομές:
1) Η Μεγάλη διαδρομή  (περίπου 2 ώρες).
2) Η μισή διαδρομή  για όσους δεν θέλουν να περπατήσουν όλη τη διαδρομή   ή έχουν μικρά παιδιά και
3) Η μικρή διαδρομή για όσους έχουν πρόβλημα ή πολύ μικρά παιδιά.

 1. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ή ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΗΛΩΣΗ.

Όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν στην εκδρομή «καλόν είναι»  να το δηλώσουν στους προπονητές των παιδιών τους.

Αν αποφασίσετε να έρθετε τελευταία στιγμή,  ΕΛΑΤΕ και χωρίς δήλωση κανένα πρόβλημα, θα βρεθούμε στο σημείο συνάντησης.

 1. ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Η εκδρομή θα γίνει, αφού ο καιρός προβλέπεται με λίγες συννεφιές μεν, καθαρός δε.

 1. ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ;

Στις 11:31! Δεν θα περιμένουμε κανέναν  που πιθανά να αργήσει. Με τόσα άτομα στο βουνό, δε γίνεται να περιμένουμε όποιον  έρχεται “με το πάσο” του.

Τα γκρουπ που θα περπατήσουν θα ξεκινήσουν από το σημείο συνάντησης, στις 11:31.

Σε έκτακτες  περιπτώσεις (χάθηκα, βλάβη στο αυτοκίνητο,  κ.α.) επικοινωνήστε με κάποιον υπεύθυνο για να σας περιμένει κάποιος που θα ξέρει τη διαδρομή στο σημείο συνάντησης.

11:31 ΞΕΚΙΝΑΜΕ, να το θυμάστε.
Όσοι αργήσετε, μαζέψτε λίγα κάστανα ή και βατόμουρα στη γύρω περιοχή (πάρτε κανένα γάντι για τα κάστανα και καμιά σακούλα να βάλετε τη σοδιά σας!) ή περπατήστε τη μικρή διαδρομή που περνάει και από το Καταφύγιο.

 

 1. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Αρχηγός κ. Καρματζόγλου Σταύρος 6932288828,
κ. Κατσίκας Φώτιος (6932626625),
κ. Γκοτζαμάνη Σοφία (6976350313)

 1. ΠΟΤΕ ΤΡΩΜΕ  (ΠΙΚ-ΝΙΚ)

Η κάθε παρέα (αφού είναι διαφορετικές οι διαδρομές) μετά το περπάτημα στρώνει την «κουβέρτα» της και βγάζει τους μεζέδες που έχει φροντίσει να έχει μαζί της.
ΠΡΟΣΟΧΗ:  
Για τους μερακλήδες με ιδιαίτερες προτιμήσεις στα εκλεκτά ποτά!   (ουζάκι, τσίπουρο, Μπύρα, ρετσίνα) όπως και σε σαλάτες, ορεκτικά, γλυκά κ.ά. …  Ο καθένας κάνει το κουμάντο του.

Κάθε προσφορά στο σύνολο, σε πιτάκια, ειδικά μεζεδάκια,  γλυκάκια …. Δεκτή!

 

 1.  «ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΧΡΟΝΟ» – ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ & ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ!
  Μην  αφήνετε τη συμμετοχή σας στο «Αν δεν έχω κάτι άλλο, θα πάμε»!
  Με αυτό το σκεπτικό….  ποτέ δεν θα πάτε εκδρομή.

Εκδρομή πάμε,  περπατάμε και μαζί και μόνοι!

print

Written by