ΣΕΓΑΣ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ … ΗΞΕΙΣ, ΑΦΙΞΕΙΣ ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΕΜΩ ΘΝΗΞΕΙΣ»

Τον διφορούμενο χρησμό της Πυθίας «Ήξεις, αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις» [που ερμηνεύεται ανάλογα με το που θα μπει το κόμμα (,) μετά το αφίξεις ή το ουκ], μας παρουσιάζει και ο Κανονισμός μετεγγραφών του ΣΕΓΑΣ 2023.
Δεν θα περάσουμε σε ανάλυση του κανονισμού, απλά θα τονίσουμε και πάλι ότι η φιλοσοφία του ΣΕΓΑΣ στις παρεμβάσεις του Κανονισμού αποσκοπεί στο να συγκεντρώσει παράβολα των 100 ευρώ για κάθε μεταγραφή, που θα γίνει με χρήση της θεσμοθετημένης από το ν. 4809/2021 «Ελεύθερη μεταγραφή από το 19ος έτος της ηλικίας των αθλητών … όπου και δίνει το δικαίωμα στις Ομοσπονδίες να καθορίσουν τους όρους (παράβολα και αποζημιώσεις κατάρτισης).

ΕΡΩΤΗΣΗ
Γιατί η χρήση του άρθρου 5, παράγραφος 4 (Διετία αποχής από αγώνες) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αιτιολογικό μεταγραφής;
Γιατί ο 20-χρονος που δεν αγωνίστηκε τα 2 τελευταία χρόνια να μη δικαιούται να ζητήσει μεταγραφή σύμφωνα με αυτό το άρθρο και να είναι υποχρεωμένος να κάνει χρήση της ελεύθερης μεταγραφής.
Η μόνη απάντηση βρίσκεται στο:
Διότι κάνοντας χρήση της διετίας πρέπει να καταβάλει στον ΣΕΓΑΣ 20 ευρώ, ενώ αν κάνει χρήση της Ελεύθερης μεταγραφής πρέπει να δώσει στον ΣΕΓΑΣ 100 ευρώ και αποζημίωση κατάρτισης στον παλιό σύλλογο ανεξάρτητα αν για δύο και περισσότερα χρόνια δεν προπονείται και δεν αγωνίζεται.
Η ερμηνεία που αυθαίρετα κάνει ο ΣΕΓΑΣ υποχρεώνει τους αθλητές, που σταμάτησαν τον αθλητισμό για τον οποιοδήποτε λόγο και θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή, να εγκαταλείψουν τον αθλητισμό ενώ δεν το θέλουν.
Γιατί οι νέοι σύλλογοι να πληρώσουν αποζημιώσεις κατάρτισης για μη καταρτισμένους αθλητές;

Κύριοι του ΣΕΓΑΣ,
Δ.Σ. και υπεύθυνοι για τη σύνταξη του κανονισμού,
δυστυχώς για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστείτε με τις ασάφειες και τις αυθαίρετες ερμηνείες των άρθρων τα οποία εσείς διατυπώσατε και εσείς μας υποχρεώνεται να χρησιμοποιήσουμε.

Στο άρθρο 11, παράγραφο 6, γράφει:
«Αιτήσεις που δεν θα αναφέρονται σε συγκεκριμένο άρθρο δεν θα γίνονται δεκτές»…
Πουθενά δεν ξεχωρίζει τους αθλητές που κάνουν χρήση της διετούς αποχής σε αθλητές κάτω των 19, άνω των 19 μέχρι 28 και άνω των 28 (τους οποίους ξεχάσατε και δεν μας λέτε πουθενά, πώς μεταγράφονται)!!! αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.
Με Τιμή
Κατσίκας Φώτιος

print

Written by