«ΕΠΕΣΑΝ ΚΟΡΜΙΑ» ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Μπορεί στα μάτια των μεγάλων ή και των -πολύ μεγάλων- κάποιοι διαγωνισμοί να φαίνονται μικρής σημασίας, όμως στα μάτια των παιδιών ο κάθε διαγωνισμός έχει τη δική του ΜΕΓΑΛΗ σημασία. Το κάθε βραβείο σημαίνει: πειθαρχία στους κανόνες, προσπάθεια σωματική ή πνευματική, συγκέντρωση στο στόχο και φυσικά -εφόσον έλθει η διάκριση- το κάθε παιδί  δικαιούται να είναι υπερήφανο.
Υπερήφανα δικαιούνται να είναι και όλα τα παιδιά που πειθάρχησαν, που προσπάθησαν ακόμη και αν δεν τα κατάφεραν την πρώτη φορά, ίσως γιατί δεν πρόσεξαν όσο έπρεπε στις οδηγίες των προπονητών τους ή γιατί δεν το πήραν στα σοβαρά και δεν τα «έδωσαν όλα».

Σε κάθε διαγωνισμό το κάθε παιδί καλείται, τηρώντας κάποιους κανόνες, να εφαρμόσει όσο  καλύτερα μπορεί το ζητούμενο.
Το ζητούμενο στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ δεν είναι μόνον αποτέλεσμα των φυσικών τους ικανοτήτων. Είναι τέτοια η δομή των ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ που ο καθένας μπορεί να κερδίσει, είτε είναι -προς το παρόν-  αργός, αδύνατος ή και «όμορφος».

Τον μήνα Δεκέμβριο στα τμήματα των Ακαδημιών, παράλληλα με τις προπονήσεις, έγιναν και οι παρακάτω ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ.

  • ΔΙΠΛΩΜΑ ΡΟΥΧΩΝ
  • ΣΧΟΙΝΑΚΙ
  • ΑΝΑΠΗΔΗΣΕΙΣ
  • ΣΑΝΙΔΑ
  • ΚΑΜΨΕΙΣ

Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα από τους αγώνες καθώς και τις απονομές των Βραβείων στους νικητές.

Μπράβο σε ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, Μπράβο και στους προπονητές γιατί δεν μένουν στα στενά πλαίσια της Φυσικής κατάστασης και της προοδευτικής μύησης των παιδιών στα αγωνίσματα του Στίβου, αλλά νοιάζονται και για δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν στην καθημερινότητα αλλά και που χτίζουν χαρακτήρες (επιθυμητές συμπεριφορές)  για την κοινωνία που ετοιμάζονται να ενταχθούν.

Μαμάδες και μπαμπάδες επειδή οι διαγωνισμοί θα επαναληφθούν σε δεύτερο (δυσκολότερο) επίπεδο π.χ. στρώσιμο του κρεβατιού! δίπλωμα των ρούχων των παιδιών, κ.α. ΑΦΗΣΤΕ τα παιδιά να ΠΡΟΠΟΝΗΘΟΥΝ κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού μόνα τους. Εσείς δείξτε τα όσα πρέπει και αφήστε τα να προπονηθούν !!! βοηθήστε τα, να είναι αυτοί οι νικητές στον επόμενο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ.
Τυχεροί-οι-οι-οι!

print

Written by