ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ 4 ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ (ΣΕΦ 17-18.2.24)

Με υπέροχες ελεγχόμενες προσπάθειες στον προκριματικό οι αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ  (με τη σειρά που αγωνίστηκαν) ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΑ, ΜΠΕΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΝΤΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΑΛΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ πέρασαν στον Τελικό των αγωνισμάτων τους.

ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΚΕΛΛΑ  – ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (Γ) – (ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΙΟΣ)
Με σύνεση η Μαρκέλλα αγωνίστηκε στο Β γκρουπ του προκριματικού του άλματος επί κοντώ, όπου με ένα άλμα στο 3.40 πέρασε στον τελικό. Πολύ σωστά απέφυγε το Α γκρουπ το οποίο άρχισε τις προσπάθειές του με το ΟΡΙΟ, που ήταν 3,60.
Αφού είναι φανερό από τις επιδόσεις των συμμετεχουσών αθλητριών ότι ακόμη και με 3.30 ή 3.20 θα είναι στον τελικό γιατί να το ρισκάρει ξεκινώντας πρωί πρωί από το 3.60.
Στον Τελικό η Μαρκέλλα πέρασε το 3,45 με την 1η και το 3,65 με τη 2η και κατετάγη 6η θέση.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (Α)
ΜΠΕΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΜΠΕΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ) & ΝΤΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΡΙΟΣ)
Αντίθετα οι Μπέλος Θεοφάνης και Ντούρος Ιωάννης ξεκίνησαν στο Α γκρουπ όπου το αρχικό ύψος 4.60 ήταν και το όριο πρόκρισης για τον τελικό. Και οι δύο το πέρασαν με το πρώτο άλμα οπότε η συμμετοχή τους στον τελικό επετεύχθη με τον πλέον ανώδυνο τρόπο.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ
ΜΠΕΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ. Με χαμένη προσπάθεια στο 4.55 ξεκίνησε τον αγώνα του ο Θεοφάνης. Πέρασε το αρχικό του ύψος με τη 2η. Πέρασε το επόμενο ύψος 4.70 με την 1η και χρειάστηκε 3 προσπάθειες για να περάσει και το 4.85. Το επόμενο ύψος ήταν τα 5.00 ύψος που δεν κατάφερε να περάσει με αποτέλεσμα να καταταγεί 7ος με 4.85

ΝΤΟΥΡΟΣ ΙΣΑΝΝΗΣ Με την 1η προσπάθεια πέρασε το αρχικό ύψος 4.55 αλλά και το επόμενο ύψος 4.70 με ωραία άλματα. Στο 4.85 που είναι το ρεκόρ του Γιάννη, στις λεπτομέρειες δεν κατάφερε να περάσει το ύψος οπότε με καλύτερη επίδοση το 4.70 -χωρίς καμία χαμένη- κατετάγη στην 8η θέση.

 

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ  – ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ – ΣΕ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ.
Υπέροχη η προσπάθεια της Μαρκέλλας (της νεαρής ώριμης) αλλά και των δύο αθλητών (του παλιού και του νέου) που δείχνουν τι σημαίνει “χαίρομαι τον αθλητισμό”.
Ο μεν Θεοφάνης για πάνω από 20 χρόνια, η Μαρκέλλα πάνω από 13 χρόνια και ο Γιάννης για 10 χρόνια και …
Με τον Θεοφάνη να δείχνει ότι και χωρίς άλματα και αγώνες (αγωνίστηκε μόνο σε μία ημερίδα) είναι σε θέση να πετυχαίνει επιδόσεις που τον διατηρούν στους κορυφαίους του αγωνίσματος.
Η Μαρκέλλα καταφέρνει όλα αυτά τα χρόνια να είναι στην εξάδα των Πανελληνίων αγώνων και να συνδυάζει τον αθλητισμό με τις σπουδές της (ετοιμάζεται για το πτυχίο της στο Πολυτεχνείο).
Ο δε Γιάννης δείχνει επιμονή και υπομονή και βελτιώνεται συνεχώς. Φέτος όλες του οι επιδόσεις στον Κλειστό είναι καλύτερες από το περυσινό του ρεκόρ (που ήταν 4.70) με καλύτερη αυτή των 4.85 που την πέτυχε δύο φορές. Και ο Γιάννης φοιτητής του Πολυτεχνείου συνδυάζει αθλητισμό και σπουδές, σαφώς με προσπάθεια και πρόγραμμα.

 

ΣΑΛΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ –  ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ (ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ)

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ
Με έγκυρο άλμα 6,81 ξεκίνησε ο Βασίλης τον προκριματικό αγώνα που, από ότι αποδείχτηκε, ήταν αρκετό για να τον περάσει στον Τελικό του αγωνίσματος. Το 2ο και το 3ο άλμα του ΝΑΙ μεν ήταν μεγάλα άλματα όμως δεν μετρήθηκαν, αφού ήταν άκυρα.

ΤΕΛΙΚΟΣ
Στον τελικό λίγο το άγχος του να πετύχει μία επίδοση που τον αντιπροσωπεύει,  λίγο η καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι που ήρθαν να παρακολουθήσουν τους πρωταθλητές μας, λίγο η απειρία του, του στέρησαν την ευκαιρία για κάτι καλό – που το έχει και το δικαιούται

Τόσο ήταν το άγχος των αλτών του μήκους ή αν θέλετε η ιδιαιτερότητα του διαδρόμου φοράς, που στο τέλος της 2ης προσπάθειας  μόνον έξι  αθλητές είχαν καταγράψει έγκυρη επίδοση.  Στην 3η όμως προσπάθεια οι έμπειροι αθλητές κατέγραψαν επίδοση για να αποκτήσουν δικαίωμα και για τρείς ακόμη προσπάθειες (οι 8 καλύτεροι) ο Βασίλης … δεν τα κατάφερε και έτσι με τρεις άκυρες δεν κατατάχτηκε.

Ο αγώνας αυτός αλλά και όλοι οι προηγούμενοι αγώνες στους οποίους κυριαρχούν τα άκυρα άλματα πρέπει να αποτελέσει τροφή για σκέψεις και συνετές αποφάσεις.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ. ΠΡΩΤ. ΚΛΕΙΣΤΟΥ  17-18/2/2024 ΣΕΦ ΑΘΗΝΑ

print

Written by