ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ – ΒΑΡΥ ΤΟ ΧΡΕΟΣ – ΥΨΙΣΤΗ Η ΤΙΜΗ

Σε κάθε οικογένεια, σε κάθε ομάδα, σε κάθε … παρέα, χρειάζονται ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ για όσους ακολουθούν κυρίως για τη νέα γενιά.

Τα επιτεύγματα (αθλητικά, κοινωνικά, πνευματικά, πατριωτικά, κ.α.)  έχουν το καθένα τη βαρύτητα τους όχι μόνο για αυτόν που τα πετυχαίνει αλλά και για τον περίγυρό του.

Ανάλογη με το επίτευγμα  είναι και η απήχηση που θα έχει στην οικογένειά του, τους φίλους του, το σχολείο του, το σύλλογό του, την πόλη του, τη χώρα του -και πάει λέγοντας-.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ χρειαζόμαστε και ΑΞΙΟΙ όσοι στη ζωή τους καταφέρουν να αποτελέσουν ένα μέρος της αλυσίδας των ευλογημένων.

Ακόμη και τα παραδείγματα ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ «προσφέρουν», αλλά κανένας δεν είναι υπερήφανος γιατί απετέλεσε ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ. Όσο μεγαλύτερο είναι το επίτευγμα του, π.χ. στον αθλητισμό, τόσο περισσότερο θα τον θυμούνται όχι όμως για να επαινέσουν το κατόρθωμά του αλλά για να τονίσουν το παράταιρο της συμπεριφοράς του και του χαρακτήρα που επέδειξε, αν επίτευγμα και συμπεριφορά δεν «συνδυάζονται» δεν “συνάδουν”.

Τιμή και καμάρι σε όσους καταφέρουν να σταθούν μπροστά στους μικρότερους για κάτι που είναι ΑΞΙΟ  μίμησης, ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ.

Με αυτές τις συστάσεις ο Θεμιστοκλής Λαμπριανίδης, αδελφός του Αναστάση – Άγγελου Καρματζόγλου (μικρός αδελφός υπόδειγμα …), φωτογραφίζεται με το γκρουπ της Κ. Σοφίας (των μεγάλων παιδιών των Ακαδημιών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ),  με το κύπελλο που του απονεμήθηκε από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης για την 1η Πανελλήνια νίκη του στο άλμα επί  κοντώ στην κατηγορία Κ16.

ΜΠΡΑΒΟ ΘΕΜΗ σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ – ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που είσαι εδώ και δείχνεις στους μικρότερους συναθλητές σου ότι – μπορούν να τα καταφέρουν και αυτοί- αρκεί να το πιστέψουν και να προσπαθήσουν σοβαρά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ακόμη και το κύπελλο να μην έρθει, ο καθένας δικαιούται να είναι υπερήφανος για την προσπάθειά του.

print

Written by