ΑΣ ΡΗΓΑΣ- ΠΕΝΤΕ (5+) ΕΤΩΝ – ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΟΣ «ΜΠΟΜΠΙΡΑΣ»

Το 1999 δημιουργήθηκε ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Για την ιστορία του διαβάστε ΕΔΩ.

Έγκαιρα καταλάβαμε (και σε αυτό βοήθησαν και οι γονείς) ότι αθλητικός σύλλογος χωρίς Ακαδημίες δεν έχει μέλλον. Δημιουργήσαμε τμήματα Ακαδημιών 7,8,9 ετών, (των μελλοντικών αθλητών). Αργότερα με την προτροπή των γονέων, δεχτήκαμε 6-χρονους  και το γκρουπ γρήγορα γέμισε.

Πριν δύο-τρία χρόνια  αναγκαστήκαμε να δεχτούμε και κάτω των 6 χρόνων, κυρίως για να διευκολύνουμε τους γονείς με τα μικρότερα αδέλφια των αθλητών μας.

Καθημερινά δεχόμαστε «πιέσεις» να κατεβάσουμε ακόμη περισσότερο το όριο των «5 ετών συμπληρωμένα». Ανακοινώνουμε ότι το όριο αυτό δεν θα παραβιαστεί ούτε για 1 ημέρα. Παρακαλούνται οι βιαστικές μητέρες να μη μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Πρόκειται για την ασφάλεια των μικρών παιδιών και για την ευθύνη των συναδέλφων, που θα κληθούν να τιθασεύσουν τα 5-χρονα και 6-χρονα. Φανταστείτε να περάσουμε και σε ακόμη μικρότερες ηλικίες, θα πρέπει για κάθε «μπόμπιρα» να έχουμε και μία προπονήτρια!
ΟΧΙ, κατηγορηματικά ΟΧΙ (σε παιδιά που δεν έχουν ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ και να είναι και συνεργάσιμα). Αφήνουμε στην άκρη και τους λόγους «φιλοξενίας» και λειτουργίας του Σταδίου που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε.

Για να είμαστε ειλικρινείς οι συνδρομές των παιδιών είναι και η κινητήριος δύναμη του συλλόγου. Η βοήθεια από την Πολιτεία, στους Ερασιτεχνικούς συλλόγους είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
Οι γονείς χάρηκαν με τη μείωση της ηλικίας, τα παιδιά των Ακαδημιών συνεχώς αυξανόντουσαν, το ίδιο και οι υπεύθυνοι προπονητές στο σύλλογο και φτάσαμε στον μικρό οικογενειακό σύλλογο να είμαστε 11 προπονητές. Ελάχιστοι σύλλογοι διαθέτουν αυτό τον αριθμό των προπονητών.  Ακόμη και παλαιοί σύλλογοι,  με πολύ περισσότερα παιδιά, έχουν δύο τρεις προπονητές στις Ακαδημίες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Είναι επόμενο και η αναλογία «προπονητή/ αθλητών»  να βρίσκεται σε ιδανικά όρια για τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ και αυτό να αποτελεί ένα από τα «Ατού» του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Θέλουμε να μπορούμε να ελέγχουμε τα παιδιά, για να προσφέρουμε με ασφάλεια και σιγουριά τα όσα προγραμματίζουμε για κάθε ηλικία.  

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να μεγαλώνουμε -σε αριθμό παιδιών- συνεχώς. Ούτε το θέλουμε, δεν είμαστε επιχείρηση αλλά ούτε και σκοπεύουμε να θυσιάσουμε την ποιότητα για την ποσότητα. Θέλουμε να κρατήσουμε το σύλλογο σε όρια που να μπορούμε να τον ελέγχουμε και να προσφέρουμε στα παιδιά μας ποιοτική δουλειά. Θέλουμε να μπορούμε να ασχοληθούμε με τον καθένα από τα παιδιά, για εμάς το κάθε παιδί είναι ένας ολόκληρος κόσμος και θέλουμε να μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε έτσι. Μη μας στερήσετε αυτή μας την επιθυμία, μη βάλουμε όλα τα παιδιά στο ίδιο σακούλι δεν είναι όλα ίδια, το καθένα έχει «το κουμπί» του και θα πρέπει να έχουμε χρόνο και άνεση να ψάξουμε να το βρούμε. Τότε και μόνον τότε θα μπει «το νερό στο αυλάκι». Αν λόγω μεγάλου αριθμού παιδιών ή παιδιών μη συνεργάσιμων δεν καταφέρουμε να βρούμε το κουμπί του καθενός,  το νερό θα χύνεται εκτός αυλακιού και εμείς θα έχουμε αποτύχει, θα είμαστε υπόλογοι για το κάθε παιδί,  τον Δημητράκη, τον Νικολάκη, τον Κωστάκη ή την Μαρία, την Ελένη ….

Γιαυτό, ΟΧΙ μόνο δεν θα δεχτούμε παιδιά που θα είναι κάτω των  (5 χρόνων και μία ημέρα), αλλά και στα πολύ μικρά, 5-6 χρόνων, θα γίνεται δοκιμαστική αποδοχή στις προπονήσεις. Τα παιδιά που δεν έχουν ωριμάσει ακόμη και δεν θα είναι συνεργάσιμα (η χρονολογική τους ηλικία δεν θα συμβαδίζει με τη βιολογική τους ηλικία), δεν θα γίνονται δεκτά.  Θέλουμε να υπάρχει έλεγχος και ασφάλεια σε κάθε γκρουπ. Αν κάθε στιγμή ο ένας -«ο ανταρτάκος»- κάνει το δικό του και η προσοχή της προπονήτριας είναι στραμμένη συνεχώς στον έναν, που βρίσκεται στον κόσμο του, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας των υπολοίπων παιδιών αλλά και η προσοχή, που τους αναλογεί για να μάθουν κάτι, δεν θα την έχουν. Όλα αυτά για να υπάρχει στο γκρουπ και αυτό το παιδί, που δεν θα έπρεπε!!! Μα η βιασύνη ούτε και στο παιδί, που δεν είναι έτοιμο για τέτοια ερεθίσματα, θα βοηθήσει.

 Σε αυτές τις περιπτώσεις θα ζητήσουμε λίγη υπομονή ακόμη, από τους βιαστικούς γονείς που το παιδί τους είναι πιο μικρό ή «παραπάνω ζωηρό» από ότι ο μέσος όρος της ηλικίας του.  

Για τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ
Θεσσαλονίκη 12.6.15
Με τιμή
Κατσίκας Φώτιος

print

Written by