Παρακάτω θα δείτε τα περασμένα άλματα των αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που αγωνίστηκαν στην 2η ημερίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης που έγινε στο Καυτανζόγλειο στις 3.2.18
ΤΑ ΑΛΜΑΤΑ κυρίως τα περνάμε για τους ίδιους αθλητές για να δουν με την ησυχία τους τί κάνουν στην πραγματικότητα και να εντοπίσουν (με τη βοήθεια του προπονητή) τα σημεία στα οποία πρέπει να προσέξουν.
Παρακάτω θα βρείτε τα άλματα των:
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ: Πρέπει να βελτιώσει το τρέξιμο, να γίνει πιο αλματικό. Την τοποθέτηση με το αριστερό νωρίς μπροστά και φυσικά αν τεντώσει ο αριστερό το πάτημα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 2 παπούτσια πιο πίσω.
Αν δεν αλλάξεις κοντάρι δεν θα δηλωθείς σε άλλο αγώνα. Θα παίζεις επί κοντώ με τα «καλαμάκια» σου στην προπόνηση.
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ: Δεν δηλώνεσαι σε άλλο αγώνα αν δεν διορθώσεις μετά την αιώρηση το μάζεμα πίσω.-
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ: Προσθέτεις 2 διασκελισμούς στη φορά και δεν δηλώνεσαι σε άλλο αγώνα αν δεν κάνεις άλματα στην προπόνηση με το 430/68.
ΝΤΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θα μάθεις ότι «η τροχιά του Κ.Μ. του σώματος στον αέρα δεν αλλάζει» μετά την «απογείωση», αλλάζουν όμως τα μέλη του σώματος (κάτι που επιδιώκουμε στην ιδανική προσγείωση στο μήκος ή και στο πέρασμα του πήχη στο κοντάρι και στο ύψος). Για να ξανακάνεις άλματα με λύγισμα θα περάσεις 20 φορές με μεταλλικό παλμό αγκαλιάζοντας τον πήχη (κατεβάζοντας τα πόδια κάτω από την πήχη να ακουμπήσεις 2ο λάστιχο).
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. Δυνάμωμα για να ελέγχουμε τη γωνία (κορμί χέρια) στη 2η φάση ώστε να μη μας φεύγουν τα πόδια λοξά στο πέρασμα του πήχη.
ΚΑΜΟΛΛΙ ΜΑΤΕΟ. Στον αγώνα αλλάζεις προς το καλύτερο, Φλώρε! Πάτημα κοφτό και πίεση εμπρός και επάνω, για να μη φεύγει μπροστά η λεκάνη και δεν περνάς «μέσα». Δυνάμωμα για να ελέγχεις τους μεγάλους σου μοχλούς στο γύρισμα πίσω.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Συνεχίζουμε σταδιακά βήμα βήμα αλλά όχι να χάνουμε και από τον Θανάση! (του έδωσες για φέτος αβάντζο 80 εκ. έκανε 4.10 έκανες 4.70 = 1-0). Αν δεν αλλάξεις κοντάρι σε βλέπω να χάνεις συνέχεια (και σκέφτομαι τις δουλειές στο σπίτι!)
ΜΠΕΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ. Ανεβάζουμε λίγο λαβή και παίρνουμε και το άλλο… Στο Πανελλήνιο «μαγειρεύεις» όπως ένας «Μάστερ του Σ.Ε.Φ.»!