Στο Κοντώ (Γ) αλλά και (Α) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, δημιουργήθηκε θέμα με τη μεγάλη συμμετοχή και την ανάγκη για προκριματικό.
ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ : Δεν έγινε προκριματικός με δηλωμένες το πρωί 16 αθλήτριες. Υπάρχουν τα παρακάτω ερωτηματικά: Α) Γιατί όταν ο έφορος πήρε παρουσίες οι αθλήτριες ήταν μόνο 15; Β) Γιατί οι 15 που παρουσιάστηκαν το πρωί, έγιναν το απόγευμα 17; Γ) Από πότε όταν θέλουμε να βάλουμε να αγωνιστούν αθλήτριες εκτός συναγωνισμού τους βάζουμε κατευθείαν στον Τελικό (σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα); Να γιατί οι πρωταθλήτριές μας αγωνίστηκαν στον τελικό μετά από ώρες με ότι αυτό συνεπάγεται.
ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ: Με παρουσία 18 αθλητών ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ. Α) Με πρωτοβουλία του κ. Κυτέα ρωτήθηκαν οι προπονητές αν συμφωνούμε να μη γίνει προκριματικός και συμφωνήσαμε όλοι να ακολουθήσουμε την επιθυμία των πρωταθλητών μας. (Η πρόταση των προπονητών να μη γίνει προκριματικός δεν πέρασε).
Έγινε προκριματικός και πέρασαν στον τελικό 10 αθλητές με 4.60 και 2 αθλητές με 4.50, συνολικά 12 για τον τελικό.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΚΑΤΣΙΚΑ Φ. ΓΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ.
Εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των προπονητών (όπως υπήρχε προχθές) και για να βοηθηθούν οι πρωταθλητές που θα αγωνιστούν στον Τελικό σε μερικές ώρες, προτείνω το εξής:
1) Να ερωτώνται πόσοι αθλητές θέλουν να ξεκινήσουν από το όριο (δηλ. για προχθές το 4.60). Να τοποθετείται ο πήχης στο 4.60 και να επιχειρούν μία προσπάθεια όσοι επιθυμούν (π.χ. Φιλιπ. Πατσ., Λασκ., Στυλ. Κ.α.). Σε 10 λεπτά όλοι όσοι πρωταγωνιστούν στο αγώνισμα θα έχουν προκριθεί και θα φύγουν να ξεκουραστούν (γύρω στα 10 άτομα). 2) Στη συνέχεια οι υπόλοιποι να αγωνίζονται κανονικά από το αρχικό ύψος της προκήρυξης με στόχο να φτάσουν το 4.60 και να προκριθούν και αυτοί.
Η πρότασή μου, είναι λύση που πρέπει να ικανοποιεί όλους και μπορεί να υλοποιηθεί εάν οι υπεύθυνοι, με τη σύμφωνη γνώμη των προπονητών, αποφασίσουν και δεν κολλήσουν στο γράμμα του κανονισμού.
Η απορία μου είναι: Γιατί μερικοί συνάδελφοι και όταν γίνει προκριματικός φωνάζουν αλλά και όταν δεν γίνει προκριματικός πάλι φωνάζουν.