ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΕΤΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Οι Αθλητές δίνουν τον ορισμό του Σύγχρονου Αθλητισμού. Κάθε αθλητής λέει μία λέξη που αρχίζει από το γράμμα που κρατάει. Α, Θ, Λ, Η. Τ, Ι, Σ, Μ, Ο, Σ (Αχαριστία, Θα και μεγάλες υποσχέσεις, Λεφτά, … Μίζες, Ουσίες, Συμφέροντα   κλπ.)  Ξεπροβάλει η Αρχαία Ελλάδα αγανακτισμένη και με μια κλωτσιά γκρεμίζει το σύγχρονο Αθλητισμό, λέγοντας “ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ,ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΔΙΔΑΞΑΜΕ”.

Τα παιδιά επανέρχονται δίνοντας τον ΟΡΙΣΜΟ του Αθλητισμού σχηματίζοντας τις λέξεις “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ” με τις λέξεις: Εγκράτεια, Υπομονή, Αλτρουισμός, Γνησιότητα, Ωριμότητα, Νηφαλιότητα, Ισορροπία, Ζήλος, Ευγνωμοσύνη, Σεμνότητα, Θάρρος, Αρετή, Ιδανικά.

ΚΑΝΩ ΦΙΛΟΥΣ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ

1) Ο μέχρι χθες καλύτερος αθλητής καυχησιάρης και υπερόπτης …..  χάνει τον αγώνα.
2) Επειδή έχασε ήρθε δεύτερος είναι πολύ λυπημένος και στεναχωρημένος, δεν πηγαίνει στην απονομή αφού είναι δεύτερος!!!
3) Ο νικητής του δίνει το μετάλλιό του λέγοντας (εγώ αγωνίζομαι να κερδίσω τον εαυτό μου, όχι εσένα. Σήμερα το πέτυχα, πάρε εσύ το μετάλλιο που δείχνεις ότι το θέλεις τόσο πολύ!  Ο υπερόπτης καταλαβαίνει το νόημα των λέξεων, ζητάει συγνώμη που δεν πήγε στην απονομή και δηλώνει ότι μπορεί σήμερα να έχασα στον αγώνα αλλά κέρδισα πάρα πολλά γιατί έμαθα το πραγματικό νόημα του αθλητισμού. Οι αθλητές αγκαλιάζονται και δηλώνουν Φίλοι για πάντα. Ο καθένας παίρνει το μήνυμά του και αναθεωρεί τις εσφαλμένες απόψεις του γύρω από τον Αθλητισμό.

Για σκηνοθέτες και συντονιστές … κουβέντα γιατί θα τα ακούσουμε και από πάνω !!!! Να είστε καλά και ας μας ταλαιπωρείτε …. “χαλάλι σας”, “χαλάλι των παιδιών μας”.

print

Written by