ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. Α. ΤΣΙΦΤΣΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΓΑΣ

Θεσσαλονίκη 13/12/2011

Προς: τον πρόεδρο ΣΕΓΑΣ κ. Βασίλειο Σεβαστή

Κύριε πρόεδρε

 Στην σημερινή οικονομική και κοινωνική κρίση που βρίσκεται η χώρα η Ομοσπονδία μας εξακολουθεί να λειτουργεί με το ίδιο μοντέλο εδώ και χρόνια.

Διαπιστώνω ότι οι θεσμικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στον ΣΕΓΑΣ εξακολουθούν να μη προχωράνε, παρά τις επισημάνσεις συγκεκριμένων ανθρώπων.

            Εμφανίζετε μια ανεξήγητη ατολμία τα τελευταία χρόνια να προβείτε στις αναγκαίες διαθρωτικές αλλαγές που θα βοηθούσαν τον στίβο να εξελιχτεί και να αναπτυχθεί, πιστεύοντας ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να σας επιχορηγεί όπως παλιότερα.

Η πολιτεία έχει σαφώς σοβαρή ευθύνη για τον περιορισμό των κινήτρων και την μείωση των επιχορηγήσεων προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, επιλογή που πρέπει να αλλάξουμε με συντονισμένες προσπάθειες

Αυτό όμως δεν σας απαλλάσσει από τις δικές σας ευθύνες στη συνολική λειτουργία της ομοσπονδίας που οδηγούν μετά βεβαιότητας στην συρρίκνωση και την απαξίωση του κλασσικού αθλητισμού.

 Δείχνετε μια ιδιαίτερη εύνοια προς ορισμένους εργαζόμενους για την Ομοσπονδία οι οποίοι στελεχώνουν κυρίως το υποστηρικτικό κομμάτι, ενώ από την άλλη το παραγωγικό κομμάτι που αποτελούν κυρίως οι αθλητές και οι προπονητές το μειώνετε και το υποβαθμίζετε μετατρέποντας το σε παρίες του όλου οικοδομήματος.

Μη ξεχνάτε ότι οι τελευταίοι που αμείβονται και με ελάχιστά χρήματα έναντι του πολύ σημαντικού έργου που προσφέρουν είναι οι αθλητές και οι προπονητές. Αυτό δε που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι αυτή η επιλογή είναι συνειδητή εάν όχι “αναγκαστική”.

Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και για άλλους που δεν θέλω να αναφέρω σας ενημερώνω ότι έχω θέσει τον εαυτό μου εκτός ομοσπονδίας δηλώνοντας ότι με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτω θα κάνω ότι είναι δυνατόν ώστε η Ομοσπονδία να ξαναγίνει αθλητικοκεντρική.

Τσιφτσόγλου Αστέριος

                                                                                                     Διευθυντής Κ.Υ.Α.Θ.

                                                                                                        Μέλος Ε.Π.Υ.Α.

print

Written by