ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Ενημερωτικό για την εκδρομή της Κυριακής 18.11.12

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:

ΕΚΚΙΝΗΣΗ από τη θέση «Λυόμενο» χώρος διαμορφωμένος για ΠΙΚ ΝΙΚ. Περιλαμβάνει: Βρύση με δροσερό νερό, τραπέζια, χώρο για φωτιά (για ψήσιμο ή για θέρμανση), παιδική χαρά (τσουλήθρες, τραμπάλες, κούνιες κ.α.) Βλέπε Φώτο 1.
ΠΡΟΣΟΧΗ:  Εφόσον ο καιρός είναι καλός μπορούν να έρθουν και οι γονείς με τα μικρότερα παιδιά (της κ. Νικολέττας ή και μικρότερα), τα οποία όμως δεν θα ακολουθήσουν όλη τη διαδρομή. Θα βαδίσουν στα πρώτα γεφυράκια που είναι ομαλός ο δρόμος (με την προσοχή των γονέων τους)  και θα γυρίσουν στην παιδική χαρά όπου μπορούν να τρέξουν, να παίξουν, να κάνετε ΠΙΚ ΝΙΚ, να ανάψετε φωτιά να ζεσταθείτε ή και να ψήσετε! και όλα αυτά δίπλα στο λεωφορείο. Υπάρχουν τραπέζια δασικά (με κορμούς), όσοι όμως θελήσουν παραδοσιακό ΠΙΚ ΝΙΚ στα γρασίδι, καλόν θα είναι να φροντίσουν για κανένα νάιλον, ψάθα θαλάσσης και κουβερτούλες. Εάν ο καιρός χαλάσει θα έχουμε δίπλα μας το λεωφορείο. Σήμερα το βράδυ (Παρασκευή) θα πρέπει να δηλώσουν όσοι γονείς θα έρθουν με τα μικρότερα παιδιά. (Το λεωφορείο είναι 50 θέσεων)….

ΤΕΛΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ: Το «Παρατηρητήριο Πραματάρι». Φώτο 2. Από το Παρατηρητήριο επιστρέφουμε από το ίδιο μονοπάτι στο «Λυόμενο».

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ: περίπου 3,5 χιλ. ακολουθώντας τον ποταμό-ρέμα «στραβόρεμα» τον οποίο διασχίζουμε 7-8 φορές με αντίστοιχες υπέροχες γέφυρες. Υπάρχουν δύο σετ ανηφόρα-κατηφόρα (καλούτσικες!) στη μέση και στο τέλος της διαδρομής.

Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ.  Σήμερα κάναμε  55 λεπτά να πάμε και 55 να γυρίσουμε, με το δεκάλεπτο της ξεκούρασης 2 ώρες.  (Δύο άτομα βαδίζοντας κανονικά. Παρακαλώ να σημειωθεί ότι είμαστε παιδαράδες!)  Για ολόκληρο  το γκρουπ πιθανά να χρειαστεί 1 ½ ώρα να πάμε στο παρατηρητήριο και 1 ½ ώρα για την επιστροφή.
Υπάρχουν και οι εξής δυνατότητες για όσους δεν θελήσουν να περπατήσουν όλη τη διαδρομή: Βλέπετε χάρτη.

1. Οι παιδαράδες: Από το «Λυόμενο» στο «Παρατηρητήριο Πραματάρι» και επιστροφή  από τον ίδιο δρόμο. (Πορεία από 2 μέχρι 3 ώρες, ανάλογα με το περπάτημα και τις στάσεις). Αυτή τη διαδρομή θα κάνουν όσοι «δεν μασάνε».

2) Από το «Λυόμενο» μέχρι το «Παρατηρητήριο Πραματάρι» (που βρίσκεται απάνω στον επαρχιακό δρόμο).  Όσοι δεν θελήσουν να γυρίσουν πίσω από την ίδια διαδρομή μπορεί να έρθει το λεωφορείο να τους πάρει και να τους μεταφέρει στο Λυόμενο (χώρο για ΠΙΚ ΝΙΚ), όπου θα γυρίσουν όλοι. Απόσταση από τον επαρχιακό δρόμο (παρατηρητήριο – Λυόμενο,  2,5 χιλιόμετρα  5 λεπτά  με το λεωφορείο.

3) Από «Λυόμενο»  περπάτημα μέχρι το μισό της διαδρομής και επιστροφή. Γλυτώνουμε τη δεύτερη κατηφόρα-ανηφόρα.

4) Από το «Λυόμενο» περπάτημα μέχρι τις δυο τρεις πρώτες γέφυρες και επιστροφή (δεν εμπλεκόμαστε καθόλου με ανηφόρες και κατηφόρες).

5) Παραμονή στο χώρο αναψυχής και προετοιμασία για «ποιοτικό» ΠΙΚ ΝΙΚ. Ίσως, αν υπάρχει εθελοντής , που δεν θέλει να περπατήσει, ανάβει φωτιά και ψήνει καμιά 50 σουβλάκια! Μπορεί και να τα φάμε! Προσωπικά θα πιώ τσιπουράκι οπότε θα βολευτώ με καμιά ντομάτα και τυράκι!!! Τα σουβλάκια τα αφήνω για τους … Φλώρους. (Εάν υπάρχει εθελοντής ψητάς να το δηλώσει για να … οργανωθούμε).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ;

Παπούτσια που να μην γλιστράνε (μπότες ορειβασίας ή μπότες χειμωνιάτικες). Αδιάβροχο, αντιανεμικό, γάντια (για όσους κρυώνουν). Στην πορεία δεν χρειάζονται πολλά ρούχα θα ιδρώσετε. Θα χρειαστούν στεγνά μπλουζάκια για να αλλάξετε τα ιδρωμένα όταν τελειώσει η πορεία. Τότε θα φορέσουμε και κάτι χοντρό και ζεστό για να μην κρυώσουμε. Θα χρειαστούν Μπατόν ή γκλίτσες ή μαγκούρες για στήριγμα στις ανηφόρες- κατηφόρες, κυρίως αν υπάρχει υγρασία γιατί  γλιστράει το έδαφος. Ένα μικρό μπουκαλάκι νερό (υπάρχει βρύση στο χώρο που θα ξεκινήσουμε). Ένα σάντουιτς  για το μέσο της πορείας. Όταν φτάσουμε στο τέρμα στο χώρο για το ΠΙΚ ΝΙΚ τρώμε και ότι άλλο θέλει ο καθένας (το οποίο πρέπει να έχει φέρει μαζί του). Για το πικ νικ, (όποιος προτιμάει το γρασίδι), κάποιο νάιλον (υπάρχει υγρασία), ή ψάθα θαλάσης και καμιά κουβερτούλα. Όποιος έχει, παίρνει μαζί του και μια σφυρίχτρα, ίσως χρειαστεί.

ΠΟΤΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ; – ΑΠΟ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΓΥΡΝΑΜΕ;

Με πλήρη σύνθεση (παιδαράδες, Φλώροι και παιδιά), υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε γύρω στις 7 ώρες για όλη την εκδρομή. Είναι περίπου 90 χιλιόμετρα θέλουμε 1 ½ ώρα να πάμε και 1 ½ να γυρίσουμε. Θέλουμε 3 ώρες το πολύ για να πάμε και να γυρίσουμε από το μονοπάτι, σύνολο 6 ώρες . Υπολογίζοντας και  μια ώρα για το φαγητό, φωτογραφίες, τραμπάλα κ.λ.π. στο ΠΙΚ ΝΙΚ, τελικό σύνολο 7 ώρες. Για να είμαστε έγκαιρα πίσω, κάπου στις 16:00 η αναχώρηση θα γίνει  στις 9:00 από το Καυτανζόγλειο Στάδιο. Το λεωφορείο θα βρίσκεται από τις 8:45 στο χώρο παρκαρίσματος από την Αγίου Δημητρίου, μπροστά από τα «νερά». Θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα στους γύρω δρόμους του Σταδίου ανεβαίνουμε στο λεωφορείο και … φύγαμε.

 

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ; – ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ;

Μεταφέραμε το τέλος της προθεσμίας των δηλώσεων συμμετοχής στις 21:00 της Παρασκευής 16.11.12 (με το τέλος της προπόνησης) επειδή το λεωφορείο έχει 50 θέσεις. Τα άτομα που θα συμμετάσχουν στην εκδρομή μπορείτε να τα βρείτε στο τέλος της σελίδας (παρακάτω). παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν δηλώσατε ότι θέλετε να ακολουθήσετε την εκδρομή και ίσως δεν σας συμπεριλάβαμε στην κατάσταση ή αν είστε γραμμένοι και δεν θα έρθετε.

Εφόσον έχετε φίλους που θα ήθελαν να σας ακολουθήσουν, στην περιπέτεια της Κυριακής! είναι ευπρόσδεκτοι (αρκεί να έχουμε θέσεις).

Όσο για το οικονομικό, δεν το συζητάμε. Ο κ. Γιαννακάκης μας έκανε ειδική τιμή, που δεν την ανακοινώνουμε μήπως τον κυνηγήσουν οι συνάδελφοί του!!!! Με το λεωφορείο συμφέρει από κάθε άποψη. Ταξιδεύουμε ξεκούραστα, γυρνάμε άνετα  και το κυριότερο είμαστε όλοι μαζί και «κάνουμε φίλους».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΗΝ κ. ΡΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Στέλεχος του ορειβατικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

Αφήσαμε τελευταίες τις ευχαριστίες προς την κ. Ρούλα Νικολάου, υπεύθυνη του ορειβατικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, η οποία δέχτηκε να μας δείξει τη διαδρομή την οποία θα περπατήσουμε. Ταξίδεψε μαζί μας μέχρι την Καστανερή (την Πέμπτη 15.11.12) και περπατήσαμε όλη τη διαδρομή.
Ευχαριστούμε την κ. Ρούλα Νικολάου διότι χωρίς τη δική της βοήθεια θα έπρεπε να ψάχνουμε για οδηγό. Τώρα έχουμε οδηγό τον κ. Κατσίκα Φώτη και δεν πρέπει να ανησυχούμε, σίγουρα θα πάρουμε … λάθος μονοπάτι!!!

 

 


                                                                            

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΚΟ 18-11-12     

(ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 50 ΘΕΣΕΩΝ)

ΟΔΗΓΟΣ : κ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Α/Α

ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΡΩΞΑΝΗ

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΤΙΝΟΣ  jr.

ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗ ΣΟΦΙΑ

ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ

ΘΕΟΦΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΚΑΡΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΚΑΣΙΔΟΥ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

ΚΑΣΙΔΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ

ΚΑΣΜΕΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΚΑΣΜΕΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

ΚΑΣΜΕΡΙΔΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

ΚΑΣΜΕΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΚΑΤΡΑΚΑZΑ ΦΑΝΗ

ΚΑΤΡΑΚΑZΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΚΑΤΡΑΚΑΖΑ ΕΥΔΟΚΙΑ

ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ

ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ ΕΥΗ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΕΡΜΙΟΝΗ

ΜΙΧΑΗΛ ΑΘΗΝΑ

ΜΠΕΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

ΜΠΟΥΡΛΟΓΛΟΥ ΘΕΟΛ. jr

ΜΠΟΥΡΛΟΓΛΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΣ

ΠΑΝΤΑΚΙΔΗΣ

ΠΑΝΤΑΚΙΔΗΣ  ΚΩΝΣΤ/ΝΟΣ

ΠΑΝΤΑΚΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΠΑΝΤΑΚΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΝΙΚΗ

ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ

ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ

 

ΘΕΟΦΑΝΙΔΟΥ ΑΛΙΚΗ

ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΜΠΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

ΜΠΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟ (ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ)

1.       ΠΑΡΑΣΙΔΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

2.       ΠΑΡΑΣΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

print

Written by